24x7.lt

Pataria grožio specialistė. Ką verta žinoti apie natūralią kosmetiką (1210/0) 

Pataria grožio specialistė. Ką verta žinoti apie natūralią kosmetikąTarptautiniai tyrimai byloja, kad kasdien moterys vidutiniškai naudoja apie 10 grožio priemonių, kuriomis drėkina, maitina, saugo, gražina, švarina odą, o šiose priemonėse – daugiau nei 130 cheminių medžiagų.

Kosmetikos gamintojai tikina, kad cheminiai ingredientai kosmetikoje nėra kenksmingi bent jau mažomis dozėmis, tačiau niekas nėra ištyręs, kaip odą ir organizmą veikia cheminių medžiagų mišiniai.

Daug kalbama apie galimą kosmetikos sudedamųjų dalių žalą, manoma, kad jos sukelia odos pakitimus, galimai daro įtaką vaisingumui, sukelia vėžį.

Tad šalia pasižadėjimo nuo Naujųjų imti sportuoti, maitintis sveikiau bei daugiau dėmesio skirti šeimai, turėtų atsidurti ir pasiryžimas vertinti tikrąjį grožį – tapti natūralesnei ir sveikesnei.

Apie tai, kaip keisti savo gražinimo įpročius ir kitais metais išpuoselėti natūralų grožį, pasakoja natūralia kosmetika prekiaujančios bendrovės „Elais“ vadovė Rūta Monkevičiūtė.

Supaprastinkite grožio rutiną

„Jums tikrai nereikia dešimčių odos priežiūros priemonių buteliukų. Moterys dažnai perka kosmetikos priemones ne dėl reikalo, tačiau susižavėjusios reklama, gražia pakuote ar akcija. Nusipirkusios naują priemonę, žinoma, ją išbando, tad cheminių medžiagų mišiniai ant odos primena tikrą cheminę bombą“, – pasakoja R. Monkevičiūtė.

Pasak jos, norint odą išsaugoti jauną ir spindinčią, pakanka vos poros kokybiškų ir natūralių priemonių. Kasdien reikalingas tik odą valantis prausiklis, drėkinamasis kremas ir natūralus dezinfekuojantis makiažo pagrindas, kuris padės apsaugoti odą nuo žalingų saulės spindulių.

Natūralus aliejus reikalingas porą, tris kartus per savaitę pamaitinti veido ir kūno odą, puoselėti plaukus. Juo galima maitinti odą ir vasarą, mat jis puikiai apsaugo ją nuo ultravioletinių spindulių.

„Kiekvienai moteriai prieš šventes patarčiau ne tik atlikti metinę reviziją spintoje, tačiau ir grožio priemonių reviziją. Pats laikas išmesti senas priemones ir kuo daugiau cheminių pakeisti natūraliomis. Taip sumažinsite odos sudirgimo ir ligų riziką“, – patarė R. Monkevičiūtė.

Įsitikinkite, kad natūrali kosmetika yra išties natūrali

Jei vis tik pasiryšite pasitikti Naujuosius natūralesnės, būkite išmintingos, pataria Rūta. Ji tikina, kad net natūralia kosmetika vadinamos priemonės dažnai yra gaminamos su cheminiais priedais.

„Natūrali kosmetika yra ta, kuri pagaminta tik iš natūralių medžiagų, paprastai jų galiojimo laikas būna trumpesnis nei cheminėmis medžiagomis praturtintų priemonių. Pasidomėkite kosmetikos sudėtimi, sudedamųjų medžiagų kilme, esant reikalui, iš gamintojų reikalaukite natūralios kosmetikos sertifikatų. Tarptautinius sertifikatus turintys natūralios kosmetikos gamintojai yra skirstomi į kategorijas, kurios žymimos balais nuo 0 iki 10. Daugiausia balų pelno natūraliausią kosmetiką gaminančios įmonės“, – tikina R. Monkevičiūtė.

Siekite ekologiškumo

Jei vertinate natūralumą, svarbu žinoti, kokios žaliavos naudojamos, gaminant natūralią kosmetiką. Pasidomėkite, ar pasirinktos natūralios kosmetikos medžiagų tiekėjai laikosi ekologiškumo principų. Juk nėra prasmės rinktis natūralią kosmetiką, jei augalai ar jų dalys, iš kurių ji pagaminta, užauginti naudojant pesticidus.

Atsisakykite kvapų

Tarptautinė dermatologų asociacija įspėja, kad vienas didžiausių alergenų – kvapiosios priemonės, kurios naudojamos ne tik kosmetikoje, tačiau ir maiste. Sintetiniai kvapai labai žavi ir traukia, tad moterys tarsi bitutės būriuojasi prie intensyviai kvepiančių grožio priemonių.

Visgi derėtų pasisaugoti. Nenatūralūs kvapai gali suerzinti odą, o įsiskverbę giliau – ir pažeisti gilesnius odos sluoksnius, sukelti uždegimą. Taip atsiranda pūlingi spuogeliai, kurie lėtai gyja ir dažnai palieka randelius.

Būkite kritiška

„Natūralumas“ yra vienas labiausiai parduodamų žodžių, tad netapkite reklamos auka ir galvokite savo galva. Rinkitės natūralią kosmetiką ne aklai, tačiau gerai pasidomėjusi įmonės vertybėmis, misija, gamintojų istorija.

Kosmetika, kurią tepate ant veido, turi būti tokia pat nepavojinga kaip ir maistas, kurį valgote, tad jei jau sveikai maitinatės, rinkitės ir sveiką kosmetiką.

Puoselėkite vidinį grožį

Išorinis grožis neatsiejamas nuo sielos grožio, charakterio savybių. Juk ne kartą teko susipažinti su žmogumi, kurį pozityvumas, geros manieros ir išmintis paverčia geidžiamiausiu iš visos kompanijos. Sveikas gyvenimo būdas neapsiriboja sportu, sveika mityba ar natūralios kosmetikos naudojimu.

Tai sveiko mąstymo sistema, kuri apima atsakingą savo asmenybės ugdymą, tiek fizinį, tiek protinį, tiek ir dvasinį.

„Tik visapusiškai harmoningas žmogus spinduliuoja grožį, kuriam sunku atsispirti, kuris nemiršta kartu su mada“, – sako Rūta Monkevičiūtė.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke