24x7.lt

Mankšta... plaukams (1205/0) 

Mankšta... plaukamsFiziniai pratimai naudingi ne tik kūnui. Pasirodo, tam tikri judesiai, kurie stimuliuoja galvos kraujotaką, gerina ir plaukų būklę. Išbandykite!

Apšilimas

Pradėdama šią, kaip ir bet kokią kitą mankštą, pirmiausia turėtumėte apšilti. Tam tinka paprasčiausi judesiai: galite bėgti vietoje, pasilankstyti, pasitampyti.

Galvos pasukimai

Atsisėskite ant kėdės, ištiesinkite nugarą ir nuleiskite galvą, kad smakras liestų krūtinę. Pasistenkite kuo labiau atpalaiduoti pečių raumenis. Paskui lėtai pakelkite galvą, žvelkite tiesiai priešais save (tai – pradinė padėtis), pasukite galvą į dešinę, grįžkite į pradinę padėtį, pasukite galvą į kairę ir t. t. Pratimą pakartokite dar bent 10 kartų. Labai svarbu, kad judesiai būtų lėti.

Pečių kilnojimas

Atsistokite tiesiai, delnus uždėkite ant liemens ir ritmiškai kilnokite pečius aukštyn. Padariusi maždaug 25 kilstelėjimus, alkūnėmis ore apsukite 5 didelius ratus. Šie papildomi judesiai sumažina pečių įtampą.

Kaklo sukimas

Sėdėdama ant kėdės tiesia nugara atpalaiduokite pečius ir lėtai, bet kuo didesne amplitude sukite galvą pagal laikrodžio rodyklę. Apsukusi 10 ratų pakeiskite kryptį ir dar 10 kartų sukite galvą priešinga kryptimi.

Masažas šepečiu

Tai netgi ne pratimas, o kasdienis ritualas, kurį galite atlikti patogiu metu – prieš rytinį dušą ar vakarinį švarinimąsi. Susiraskite natūralių šerių šepetį (sintetinės medžiagos labai įelektrina plaukus). Pasilenkite į priekį (kojas truputį sulenkite per kelius, nes stovėti turi būti patogu) ir šukuokite plaukus įvairiomis kryptimis. Tai turi trukti ne trumpiau kaip 2 min. (galima ir ilgiau).

Pratimas, gerinantis galvos kraujotaką

Veiksmingiausias būdas galvos kraujotakai gerinti – pastovėti ant galvos. Anaiptol ne kiekviena tai gali. Galbūt jums priimtinesnis bus šis būdas. Atsisėskite ant kėdės pražergtomis kojomis ir nuleiskite galvą. Įsitaisykite patogiai, delnus pasidėkite ant kelių, atpalaiduokite nugaros raumenis - taip sėdėti turėtumėte bent 5 min.

Galvos masažas

Tai ne tas pats, kas šukuotis šepečiu. Tai – sukamieji judesiai pirštų galiukais, įvairaus intensyvumo barbenimas. Reguliariai atliekamas masažas gerina galvos kraujotaką, stiprina plaukų svogūnėlius. Galvos masažui galite išnaudoti kiekvieną progą: kai trenkate plaukus, kai jaučiatės pavargusi, sprendžiate kokį nors rūpestį ar šiaip turite laisvo laiko.

 

Informacija iš:

Ji24.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke