24x7.lt

Ką daryti, kad plaukai neslinktų, nelūžinėtų ir blizgėtų (91/0) 

Ką daryti, kad plaukai neslinktų, nelūžinėtų ir blizgėtųKepurėms po žiemos pagaliau iškeliaujant į spintos gilumą, gatvėse vėl daugiau dėmesio atkreips smagiai plevėsuojantys praeivių plaukai. Daugelis skuba į kirpyklas ne tik atsinaujinti šukuosenos, bet ir prašyti recepto – ką daryti, kad plaukai neslinktų, nelūžinėtų ir blizgėtų. Plaukų priežiūros ekspertai pastebi, neretai plaukų būkle džiaugtis trukdo gajūs grožio mitai, o atradus sau tinkančią šukuoseną neverta vaikytis madų.

Pamirštate, kad šlapias plaukas labiausiai pažeidžiamas. Plaukų plovimas – įprastas kasdienės rutinos žingsnis, kuris gali lemti tiek akį džiuginančią plaukų būklę, tiek pridaryti nemenkos žalos Pasak plaukų stilistės Liudmilos Večiorkienės, išplovus galvą, su plaukais derėtų elgtis ypač švelniai ir dėmesingai.

„Šlapius plaukus patariama šukuoti specialiomis tam skirtomis šukomis, tą naudinga padaryti dar tepant plaukų kondicionierių ar kaukę – šukavimas leis priemonei pasiekti visus plaukus, o ne tik viršutinį sluoksnį. Taip pat vertėtų vengti eiti miegoti šlapiais plaukais, nes trintis į pagalvę jį gali pažeisti. Dar viena dažnai pasitaikanti klaida – grubus sausinimas rankšluosčiu – to taip pat vertėtų atsisakyti", – sako ekspertė.

Nors vis dar pasigirsta nuomonė, esą plaukų džiovintuvo reikėtų vengti, plaukų stilistė ramina, kad pats savaime jis tikrai nėra blogis. Priešingai – karštis padeda užsiverti plauko žvyneliams ir šie atrodo glotnesni, tvarkingiau krenta.

Praleidžiate apsaugą nuo karščio. Plaukų džiovintuvai, tiesintuvai, garbanotuvai – neatsiejama plaukų priežiūros rutinos dalis. Tiesa, norint džiaugtis sveikai atrodančiais plaukais derėtų nepamiršti pasirūpinti ir apsauga nuo karščio, stipriausia ji reikalinga naudojant garbanotuvus ir tiesintuvus, tačiau šis žingsnis svarbus ir tiesiog džiovinant plaukus.

„Merginos dažnai mano, kad apsauga nuo karščio reikalinga tik naudojant tiesintuvus ir garbanoklius. Džiovinant plaukus plauku džiovintuvu apsauga taip pat reikalinga, tačiau jos nereikia maksimalios, kuri saugo net nuo 230 laipsnių karščio, nes šis prietaisas tokio karščio neturi", – pataria plaukų stilistė.

Anot jos, laikas pakeisti ir nusistovėjusią nuomonę, jog plaukų tiesinimas tinkamas tik progomis. Šiuolaikinės technologijos leidžia suderinti plaukų tiesinimą ir džiovinimą.

Aklai sekate madas ir rekomendacijas. Nors kiekvieną sezoną plaukų priežiūros tendencijos kiek svyruoja, plaukų stilistė ragina jų nesekti aklai. Anot jos, šiandien vyrauja individualumas, todėl pirmenybę vertėtų teikti šukuosenomis, kurios geriausiai atspindi jūsų gyvenimo būdą, padeda jaustis pasitikinčiai. Be to, vis dažniau net ir kasdieniškos šukuosenos paįvairinamos aksesuarais – kaspinais, segtukais ar lankeliais.

Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.

Informacija iš: 

Vakarų Lietuvos Medicina 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke