24x7.lt

4 senėjimą stabdantys produktai (3092/0) 

4 senėjimą stabdantys produktaiŽinome, kad vitaminai A, C ir E, o taip pat selenas ir kitos medžiagos, vadinamos antioksidantais, turi didelės įtakos mūsų sveikatai. Bet jie dar ir stabdo senėjimo procesus.

Laisvieji radikalai, toksinai, sunkiųjų metalų dalelės, atakuojantys mūsų organizmą, sukelia ligas ir priartrina senatvę, o produktai, kuriuose gausu antioksidantų, užtikrina patikimą organizmo gynybą.

Bostono universiteto Mitybos centro vadovas Jamesas Josephas tikina, kad tik 4 dažnai vartojami produktai gali ne tik pakeisti sintetinius vitaminus, bet ir sustabdyti senėjimą. Tai raudona žuvis, brokoliai bei špinatai (geriausia švieži arba paruošti garuose) ir mėlynės.

Taip pat daug antioksidantų turi avietės, gervuogės, spanguolės, apelsinai, braškės, razinos, džiovintos slyvos, alyvuogės (ypač alyvuogių lapų ekstraktas), svogūnai, erškėtrožės, sojos, žalioji arbata, žiediniai kopūstai, termiškai apdoroti pomidorai ir kt.

Dietologai rekomenduoja kasdien suvalgyti po 5 porcijas šių daržovių ir vaisių.

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke