24x7.lt

7 įpročiai, kurie gali padėti stiprinti imunitetą (35/0) 

7 įpročiai, kurie gali padėti stiprinti imunitetą  Photo by Ella Olsson: https://www.pexels.com/Imunitetas yra mūsų organizmo gynybos sistema, kuri padeda apsisaugoti nuo įvairių ligų ir infekcijų. Stiprus imunitetas - pagrindinis veiksnys, leidžiantis mums jaustis sveikais, energingais ir aktyviais. Aptarsime keletą kasdienių įpročių, kurie gali padėti sustiprinti imunitetą.


1. Sveika mityba

Sveika ir subalansuota mityba yra vienas svarbiausių imuniteto stiprinimo veiksnių, nes su maistu gauname mūsų organizmui reikalingų vitaminų ir mineralų. Įtraukite į savo valgiaraštį įvairių spalvų vaisių ir daržovių, kuriuose gausu antioksidantų, vitaminų ir mineralų. Žuvis, liesa mėsa, riešutai, sėklos taip pat yra naudingos mūsų organizmui, nes suteikia baltymų ir sveikųjų riebalų. Taip pat labai svarbu palaikyti tinkamą hidratacijos lygį organizme, tad nepamirškite vartoti pakankamai vandens. Suaugusiems žmonėms rekomenduojama per parą išgerti bent 1,5 l vandens.


2. Aktyvus gyvenimo būdas

Imunitetą stiprinti gali padėti reguliarus fizinis aktyvumas. Būkite aktyvūs, dalyvaukite sporto veiklose, vaikščiokite ar bėgiokite. Net keletas minučių mankštos ar jogos pratimai ryte gali padėti kraujui geriau cirkuliuoti ir prisidėti prie geros savijautos.


3. Pakankamas miegas

Pasistenkite kiekvieną naktį pakankamai išsimiegoti. Miego trūkumas gali neigiamai paveikti jūsų imuninę sistemą ir padidinti jautrumą įvairioms ligoms. Vidutiniškai suaugusiems žmonėms rekomenduojama miegoti 7-9 valandas per parą. Labai svarbu išlaikyti tam tikrą darbo ir poilsio rėžimą tiek darbo dienomis, tiek savaitgaliais, kad kūnas nepatirtų streso ir žinotų, jog atėjus laikui gaus poilsio. 


4. Maisto papildai

Pasitarkite su gydytoju dėl galimybės vartoti vitaminus ar kitus maisto papildus, kurie gali padėti stiprinti imunitetą, ypač jei nepavyksta gauti reikiamų maistinių medžiagų iš mitybos. Pavyzdžiui, vitamino C atsargos organizme nėra kaupiamos, tad reikia pasirūpinti, kad atitinkamą jo kiekį gautumėte kasdien su maistu arba vartojant maisto papildą. Vitamino D natūraliu būdu taip pat gauti šiek tiek sunkiau, ypač šaltuoju metų periodu, o jis be galo reikalingas mūsų imuninei sistemai ir normaliai kaulų ir dantų būklei palaikyti.


7 įpročiai, kurie gali padėti stiprinti imunitetą  Photo by Nataliya Vaitkevich: https://www.pexels.com5. Streso valdymas

Išmokite valdyti stresą, nes ilgalaikis ar pernelyg didelis stresas gali neigiamai paveikti imuninę sistemą. Streso hormonai gali sutrikdyti miegą, to pasekoje jausitės pavargę, suirzę, nepailsėję. Pavargęs organizmas nebėra pajėgus kovoti su neigiamu aplinkos poveikiu, įvairiais virusais ir bakterijomis. Įtraukite į savo dienotvarkę atpalaiduojančius pratimus, jogą ar meditaciją, kurie padės sumažinti streso lygį.


6. Laisvalaikio praleidimas gamtoje

Nepamirškite leisti laiko gamtoje, gryname ore. Gaivus oras ir natūralios gamtos aplinka gali daryti teigiamą įtaką ne tik jūsų fizinei sveikatai, bet ir psichinei būsenai. Pasinaudokite galimybe pasivaikščioti parke ar miške, mėgaukitės natūralia aplinka ir saule.


7. Ribokite alkoholio vartojimą ir nerūkite

Nesaikingas alkoholio vartojimas ir rūkymas gali silpninti imuninę sistemą ir padidinti ligų riziką. Bandykite riboti alkoholio vartojimą arba visiškai jo atsisakyti, taip pat sumažinkite arba visai atsisakyte rūkymo įpročio, nes rūkymas kenkia ne tik jūsų plaučiams, bet ir imuninei sistemai.

Atsiminkite, kad stiprus imunitetas yra pagrindinis jūsų sveikatos saugotojas. Rūpinkitės savo organizmu ir gyvenkite sveiką, aktyvų gyvenimo būdą!




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke