|
Artėjant šaltajam sezonui: imunitetą stiprinančios prieskoninės žolelės (1164/0) |
Kiekvienas, mėgstantis sukiotis virtuvėje žino, kad prieskoniai bet kokį patiekalą padaro skanesnį ir kvapnesnį. Tačiau tai dar ne viskas. Dėl naudingų kai kurių prieskonių savybių, jie turėtų būti vartojami saikingai, bet reguliariai. Net žiupsnelis prieskonių padeda stiprinti imunitetą, mažina uždegiminius procesus, valo organizmą ar netgi padeda sulieknėti. Štai imunitetą stiprinantys prieskoniai, kurie turėtų būti jūsų virtuvėje. Raudonėliai Be raudonėlių neįmanoma įsivaizduoti italų virtuvės. Be aromatinių savybių, šis prieskoninis augalas pasižymi ir gydomosiomis savybėmis:
Labiausiai tinka pagardinti:
Rozmarinai Senovėje šis augalas buvo laikomas gausos, klestėjimo ir ilgaamžiškumo simboliu. Net ir dabar kai kuriuose šalyse jauniesiems, linkėdami jiems laimės ir klestėjimo, dovanoja rozmarinų šakelę. Naudingosios savybės:
Labiausiai tinka pagardinti:
Čiobreliai Labai naudingas augalas, kuris pasižymi antioksdacinėmis savybėmis, nenusileidžiančiomis vitaminui E. Naudingosios savybės:
Labiausiai tinka pagardinti:
Ciberžolė Šio imbierinių šeimos augalo savybes sunku būtų ir išvardinti. Pagal naujausius tyrimus, ciberžolės prieskoniai padeda slopinti vėžinių ląstelių vystymąsi. Kitos naudingosios savybės:
Labiausiai tinka pagardinti:
Šalavijai Prieskonis, kuris padeda kovoti su peršalimo ligomis ir gerklės skausmu. Kitos naudingosios savybės:
Labiausiai tinka pagardinti:
Image: FreeDigitalPhotos.net
Powered by AkoComment 3.0 24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. Į viršų |