24x7.lt

Kas yra mezoterapija ir kokie jos privalumai (10477/0) 

Kas yra mezoterapija ir kokie jos privalumaiMezoterapija, tai -  labai unikali ir išskirtinė medicinos metodika, kurios išradėjas yra žinomas Ir daug pasiekęs prancūzų gydytojas Michel Pistor. Būtent šis medicinos profesionalas pirmasis ir panaudojo mezoterapiją 1958 metais.

Tą kartą ši medicinos metodika pasitvirtino, pateisino norimus lūkesčius, todėl netrukus ir įsitvirtino estetinės medicinos srityje.

Dabar ši metodika plačiai taikoma estetinės medicinos ir kosmetologijos profesionalų ir yra itin populiari visame pasaulyje.

Mezoterapijos veikimo principas

Mezoterapijos procedūros metu vyksta efektyvus odos problemų sprendimas, ligų gydymas, odos jauninimas. Tai pavyksta dėl to, kad procedūros eigoje vykdomos mikroinjekcijos kurių pagalba į vidurinius gilesniuosius ir viršutinius odos sluoksnius sėkmingai įvedamos specialios biologiškai aktyvios medžiagos.

Šių mikroinjekcijų metu, biologiškai aktyvios medžiagos, skirtingai nei ant odos paviršiaus naudojami preparatai,  patenka tiesiai į ląsteles. Ląstelėse būdamos ilgiau, šios medžiagos ima skatinti ląstelių medžiagų apykaitą (metabolizmą), ko pasekoje efektyviai skatinamas ląstelių atsinaujinimas.

Mikroinjekcijos efektingos ir tuo, jog jų pagalba galima pasiekti maksimalų norimą efektą, naudojant mažas preparatų dozes.

Į odos giluminius sluoksnius ir ląsteles leidžiami preparatai ypatingi tuo, jog jų sudėtyje gausu fermentų, amino rūgščių, vitaminų, antioksidantų, mikroelementų ir kitų aktyviųjų medžiagų, teigiamai veikiančių odos kokybę.

Patekę į odą šie preparatai smarkiai suaktyvina elastino ir kolageno gamybą. Šitaip lyginamos odos paviršiuje susidariusios raukšlės, grąžinama švytinti ir sveika išvaizda, atstatomas ir keliamas odos tonusas, sparčiai rekonstruojama ir gerinama vidinė odos struktūra.

Mezoterapijos efektas

Pirmieji mezoterapijos procedūros efektai, pastebimi jau iškart po procedūros yra – akivaizdus veido odos stangrumo padidėjimas, veidas atrodo atjaunėjęs, gaivesnis, šviežesnis, matomi ,,patempimo" bei ,,mezoliftingo" efektai.

Džiugina ir tai, kad mezoterapijos efektas išlieka išties ilgam laikui, o veido odos būklė smarkiai pagerėja jau po pirmo kelių procedūrų kurso.

Taigi, mezoterapijos procedūra yra labai efektinga ir pateisinanti lūkesčius.

Kokioms kūno sritims taikoma mezoterapija?

  • Visai veido sričiai;
  • Kaklo srityje;
  • Dekoltė srityje;
  • Rankų srityse.

Mezoterapija veidui atliekama dažniausiai, tačiau procedūra yra tinkama atlikti viso kūno srityse, kur tik reikia.

Ši procedūra dažniausiai taikoma kartu su įvyniojimu, specialiu masažu, ultragarso procedūromis, todėl efektyviai padeda šalinti celiulitą. Taip pat, procedūros dėka yra skatinami apykaitos procesai, kadangi į odą leidžiami, anksčiau minėti aktyvieji preparatai, puikiai ardo riebalines ląsteles.

Kas ta mezoterapija ir kokie jos atlikimo būdai?

Mezoterapija, tai tokia procedūra, kurios metu gydoma bei koreguojama odos būklė. Ši procedūra atliekama dviem pagrindiniais būdais:

1. Neadatinė (neinvazinė mezoterapija).

Neadatinė mezoterapija, tai tokia procedūra, kuomet nenaudojamos adatos, o specialūs preparatai į odos sluoksnius patenka kitais būdais (nėra leidžiami), tokiais kaip - jonoforezė, ultragarsas ir elektroporacija. Šiuo procedūros būdu nepažeidžiamas odos vientisumas (nelieka jokių procedūros pėdsakų/dūrių ant odos).

2. Adatinė (invazinė mezoterapija).

Tai toks procedūros būdas, kuomet veiklieji preparatai į odos sluoksnius suleidžiami naudojant ilgas ir plonytes adatas. Šitaip preparatai pasiekia odos giluminius sluoksnius atliekant injekcijas, pro mikrokanalėlius odoje, tačiau nesuardo odos epidermio. Kiek ir kokius sluoksnius pasiekia leidžiami preparatai, priklauso nuo to, kokio ilgio adata naudojama atliekant procedūrą.

Adatinei mezoterapijai priskiriami ir automatinėmis meso-pen sistemomis atliekamos procedūros, bei dermaroleris (spec. volelis).

Preparatus, kurie bus naudojami vienu iš aukščiau paminėtų būdų, parenka specialistas, atsižvelgdamas į unikalų atvejį ir norimą išspręsti problemą.

Kokioms kūno sritims galima taikyti mezoterapijos procedūrą?

Šią procedūrą galima taikyti visoms kūno vietoms, kuriose kyla kokių nors odos problemų. Dažniausiai mezoterapija taikoma – veido, paakių, kaklo, dekolte, galvos odos, šlaunų, pilvo ir rankų zonose.

Kokias problemas padeda išspręsti mezoterapija?

Visame pasaulyje sparčiai populiarėja mezoterapijos taikymas estetinės medicinos, dermatologijos ir kosmetologijos srityje. Nors dar prieš jai pasiteisinant estetinės medicinos ir kosmetologijos srityse, ji jau buvo taikoma ir spėjusi įsitvirtinti kitose įvairiose medicinos srityse, tokiose kaip – angiologija, urologija, gerontologija, stomatologija, ginekologija, neurologija, reumatologija, otorinolaringologija ir net skausmo medicina.

Mezoterapija gali būti taikoma ir kaip kombinuota procedūra, kartu su kitomis gydomosiomis procedūromis ir atskirai, kuomet reikia naikinti estetinius odos būklės pakitimus, tokius kaip - riebalų sankaupos ant kūno, strijos atsiradusios po gimdymo ar staigaus svorio netekimo, esant gausiam celiulitui ant rankų, kojų, pilvo.

Mezoterapija taip pat gali būti puiki senėjimo profilaktika, esant odos sausumui, smulkioms linijoms ir raukšlelėms, gali padėti naikinti randus, likusius po aknės gydymo, esant itin sausai odai, plaukų slinkimui, dėl tam tikrų sveikatos sutrikimų, odos stangrumo sumažėjimui po akimis (vadinamiems paakių ,,maišeliams" naikinti), esant odos hiperpigmentacijai ir kt. problemoms spręsti.

Nuo kokio amžiaus rekomenduojama atlikti mezoterapiją?

Mezoterapijos procedūros atlikimui nėra nustatyta konkretaus amžiaus cenzo, viskas priklauso nuo odos būklės, ar problemos, kurią norimą spręsti. Apžiūrėjus ir ivertinus odą, sudaromas procedūrų kursas pagal specialisto rekomendacijas. Tačiau, siekiant užkirsti kelią odos senėjimui,  pasitelkiant mezoterapiją, patartina nuo 25 metų amžiaus.

Ar reikia konsultuotis su specialistu, prieš atliekant mezoterapiją?

Prieš šią procedūrą yra būtina pasikonsultuoti su specialistu, kadangi mezoterapija atliekama tik tam tikros srities profesionalams ją paskyrus. Ši procedūra nėra laisvai pasirenkama tiems, kas jos nori. Pirmiausia, Jūs esate nuosekliai apžiūrimi kvalifikuotų dermatologų, jie įvertinę Jūsų problemas, gali skirti mezoterapijos gydymo kursą.

Kokia yra mezoterapijos kurso trukmė?

Mezoterapijos kurso trukmė yra labai savitas dalykas, dažniausiai priklausantis nuo to, kokią problemą norima išgydyti pasitelkus šią procedūrą, ar problema yra įsisenėjusi, kokia šios problemos lokalizacija (kuriose kūno vietose yra problema, ar labai išplitusi).

Optimaliausias mezoterapijos procedūros atlikimo kursas yra maždaug nuo 6 iki 10 procedūrų, kas 2-3 savaites.

Tai pat galimos ir papildomos procedūros, po viso mezoterapijos kurso, jeigu taip rekomenduoja specialistas.

Du pagrindiniai mezoterapijos procedūros atlikimo būdai:

  • Papulių būdas.
    Į odos paviršinius sluoksnius įvedamos medžiagos, kurios pilnai išsiskirto po visus audinius, per maždaug dvi paras laiko. Šis būdas ypatingas dar ir tuo, kad praėjus tik valandai po procedūros, dūrių į odą, per kuriuos buvo leistos medžiagos, beveik nebelieka.
  • Napažo technika.
    Šio procedūros metu, atliekamos specialios mikroinjekcijos. Jos atliekamos taškiniu pradūrimu, viena paskui kitą. Kaip ir atliekant papulių būdą, taip ir pasirinkus napažo techniką, praėjus tik valandai po procedūros, pėdsakų, kad buvo atlikta pocedūra, beveik nebelieka.

Kokia mezoterapijos technika, bei kuris iš šių dviejų būdų tinka būtent Jums, nusprendžia profesionalus gydytojas, konsultuodamas kiekvieną pacientą asmeniškai. Nepaisant to, jog daromos mikroinjekcijos, šios procedūros nėra skausmingos, kadangi naudojamos itin plonos specialios adatos. Taip pat, galite paprašyti, kad prieš pradedant procedūrą, reikiamą vietą Jums pateptų nejautrą suteikiančiu tepalu. Tuomet, procedūros metu nejausite visiškai nieko.

Kada mezoterapijos patartina nesirinkti?

  • Mezoterapijos patartina nesirinkti nėštumo laikotarpiu, bei esant laktacijai;
  • Jei esate alergiškai medžiagoms (preparatams), kurie bus naudojami mezoterapijos metu. Taip pat, jei esate padidintai jautrūs.

Norint atlikti mezoterapijos kursą, taip pat derėtų žinoti, jog ši procedūra rekomenduojama asmenims ne jaunesniems, kaip 25 metai amžiaus.

Mezoterapijos kursas, kiekvienam pacientui sudaromi individualiai, pagal jo problemą, norint atrasti geriausią ir efektyviausią gydymo būdą. Mezoterapija dažnai yra derinama kartu su kitomis gydančiomis procedūromis.

Ar mezoterapija išties efektyvi?

Moterys, atlikusios mezoterapiją, išties džiaugiasi itin puikiais rezultatais, o efektą pastebi jau po pirmos procedūros. Patys pirmieji matomi mezoterapijos procedūros efektai, dažniausiai būna – odos spindėjimas, tolygesnė veido spalva, sumažėjusios smulkios raukšlės, pagerėjusi gydomos srities būklė ir išvaizda.







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke