24x7.lt

Pareigūnai tikrino, kas kišama į katilus (627/0) 

Pareigūnai tikrino, kas kišama į katilusŠiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Šiaulių agentūra surengė reidą ir tikrino, kuo kieto kuro katilus kūrena Šiaulių miesto bei rajono įmonės. Šiaulių rajone pažeidimų nenustatyta, o štai mieste patikrinus 8 ūkio subjektus nustatyti trys atvejai, kuomet krosnys buvo kūrenamos atliekomis, informuojama Šiaulių RAAD pranešime spaudai.

Atėjus šaltajam periodui ir prasidėjus kūrenimo sezonui aplinkosaugininkai rengia reidus ir vykdo patikrinimus tiek gyvenamųjų namų, tiek įmonių teritorijose. Žiūrima, kokį kurą žmonės naudoja. Tačiau vis dar pasitaiko atvejų, kuomet kaip kuras naudojamos atliekos. Dažniausiai tai baldų gamybos atliekos, dažyta mediena, plastikas.

Šiaulių agentūros specialistai ketvirtadienį patikrino aštuonias įmonės, trijose iš jų nustatyti pažeidimai. Dvejuose automobilių remonto ir vienoje baldus gaminančioje įmonėje kieto kuro katilai buvo kūrenami medžio drožlių plokštėmis. Atsakingiems asmenims buvo surašyti protokolai (ATPK 83 str.). Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už atliekų deginimą nesilaikant įstatymuose ar kituose teisės aktuose nustatytų atmosferos apsaugos reikalavimų numato baudą piliečiams iki 57 eurų, o pareigūnams – iki 115 eurų.

Tai jau ne pirmieji pažeidimai, nustatyti šį sezoną. Šiemet du kartus vyko akcija „Atliekų deginimo prevencija“. Šiaulių regione buvo nustatyti 47 atliekų deginimo atvejai ir pažeidėjams paskirta baudų už beveik 1500 eurų.
Aplinkosaugininkai primena, kad naudotus, dažytus medinius ar plastikinius gaminius ir jų atliekas naudoti kaip kurą griežtai draudžiama. Įmonės, atliekančios langų, durų ar kitų gaminių keitimą, privalo surinkti minėtas atliekas ir priduoti jas atliekų tvarkytojams. Palikti jas užsakovams griežtai draudžiama. Įrašai sutartyse, apie senųjų gaminių (atliekų) palikimą užsakovui yra neteisėti ir užtraukia administracinę atsakomybę tiek naudotojams, tiek užsakymų vykdytojams. Baudos dydis priklausomai nuo pažeidimo pobūdžio ir pažeidėjo statuso gali siekti nuo 28 iki 868 eurų.

 

Informacija iš:

Image

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke