24x7.lt

Ką reikia žinoti apie blakstienų priauginimą (1903/0) 

Ką reikia žinoti apie blakstienų priauginimąKą reikia žinoti susiruošus prisiauginti blakstienas? Kaip tai atliekama? Koks galimas pašalinis poveikis? Apie visa tai portalo VLMEDICINA.LT skaitytojams pasakoja grožio salono „Monrida“ kosmetologė Eglė Stalaučinskytė.

Pagrindinė blakstienų funkcija – apsaugoti akis nuo svetimkūnio (bakterijų, dulkių, nešvarumų ir kt.) patekimo į akies gleivinę. Blakstienos atlieka ir estetinę funkciją, ypač moterims – gražios ir vešlios blakstienos pabrėžia veido bruožus ir suteikia kerinčio žvilgsnio efektą.

Paskutiniais metais labai populiarus blakstienų priauginimas. Blakstienų, skirtų priauginti, yra labai įvairių: sintetinės ir natūralios, pavienis plaukas ir kuokšteliais, skirtingo ilgio, skirtingos formos, juodų ir spalvotų, taip pat su įvairiais akcentais. Tai palengvinimas toms, kurios turi trumpas, retas blakstienas, ar toms, kurioms nusibodo kiekvieną rytą tepti blakstienas tušu.

Kaip atliekamas blakstienų priauginimas

Prie natūralios žmogaus blakstienos specialiais klijais priklijuojama dirbtinė. Vienai akiai reikia priauginti maždaug 30-80 atskirų blakstienų. Blakstienų ilgis, tankumas ir storis yra parenkami pagal kiekvienos moters pageidavimus. Juolab kad ne kiekvienai tinka labai riestos, nežmoniškai ilgos ir ypač tankios blakstienos. Dažniausiai priauginimo proceso metu yra naudojamos sintetinio audinio blakstienos, tačiau yra galimybė prisiauginti natūralaus plauko blakstienas, kurios yra išgaunamos iš audinės kailio. Visgi dažniausiai yra naudojamos iš specialių sintetinių mikropoliesterinių pluoštų (dažniausiai nailono pagrindu) pagamintos blakstienos, kurios taip pat yra identiškos natūraliam žmogaus plaukui, tačiau daug pigesnės.

Ar kenkia tai akims ar blakstienoms?

Pirmiausia tokioms procedūroms reikia pasirinkti tinkamą meistrą: būtinas kruopštumas, atsakingumas, tvarka ir dėmesys, be abejo, darbo specifikos išmanymas. Nuo meistro priklauso, kokias jis priemones naudos (nes priemonių pasiūla nemaža): ar geras ir sertifikuotas, ar pigias alternatyvas. Kitas niuansas nuo atlikimo technikos ir kruopštumo, jei darbas atliktas nekokybiškai: sulipusios blakstienos (kiekviena atskirai turi būti), ar kelios į vieną suklijuota ne pagal techniką, per didelis kiekis klijų panaudotas, netaisyklingai priklijuota, priauginta blakstiena per didelė (didelis svoris) ir kt. Nuo to gali nusilpti blakstienos, galimas greitesnis natūralių blakstienų iškritimas, gali pradėti ir retėti.

Daugiausia galimos alerginės reakcijos pasireiškimo priežastis – nekokybiški klijai: galimas paraudimas ar vokų tinimas, akių traiškanojimas, niežėjimas ir kt. Tokiu atveju gali prireikti ir stipraus medikamentinio gydymo.

Pajutus nepageidaujamas reakcijas būtina kreiptis į blakstienas priauginusį specialistą, kad jos būtų pašalintos. Jei sudirgimas nepraeina – privaloma kreiptis į medikus.

Priauginimo metu neturi būti juntami jokie nemalonūs pojūčiai, kaip akių graužimas ar perštėjimas.

Laikosi 3-4 savaites

Meistras privalo išsamiai supažindinti su priaugintų blakstienų priežiūra.

Gerai priaugintos blakstienos gali išsilaikyti 3-4 savaites, tada reikalinga korekcija.

Blakstienų priauginimo meistras turėtų matyti, kada blakstienas galima priauginti, kada ne, ir netgi liepti savo klientui apie 2-3 mėnesius pailsinti blakstienas, jas patausoti, panaudoti stiprinančias priemones: senas ir laiko patvirtintas metodas – ricinos aliejus ar specialūs serumai.

Priauginti blakstienas ar ne – kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Patarimai norinčioms tai atlikti: pasirinkti gerą meistrą (galite net prašyti kvalifikaciją įrodančio diplomo, rekomendacijos, klientų atsiliepimų ir kt.), išsiklausinėti visą reikalingą informaciją apie procedūrą, galimus šalutinius poveikius ir pan.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke