|
Mažo kaloringumo dieta padės pagražinti figūrą (1440/0) |
Mažo kaloringumo dieta – tai subalansuota maitinimosi sistema, kuri leidžia veiksmingai numesti svorį ir nepakenkti sveikatai. Pagrindinis šios dietos privalumas yra tas, jog jeigu laikysitės visų rekomendacijų, pasieksite ilgalaikį rezultatą. Ne paslaptis, jog po įvairiausių išbandytų dietų svoris neretai grįžta, o kartais ir su kaupu. Norint pasiekti geriausių rezultatų ir išlaikyti svorį, mažo kaloringumo dieta turi tapti gyvenimo būdu, tam tikra maitinimosi filosofija. Pagrindinės dietos taisyklės Pagrindinis dietos principas – riboti riebalų ir paprastųjų angliavandenių (cukraus, saldumynų, vaisių, baltos duonos) kiekį, mažinti suvartojamas kilokalorijas ir vartoti daugiau baltyminių produktų. Baltymai kompensuoja energijos trūkumą, todėl žmogus, besilaikantis mažo kaloringumo dietos, jaučiasi gerai, jo nekamuoja alinantis alkio jausmas. Klasikinė mažo kaloringumo dieta turi kelias svarbias taisykles. Jų laikymasis garantuoja svorio mažėjimą ir netgi leidžia pagerinti sveikatos būklę:
Preliminarus mažo kaloringumo dietos valgiaraštis (1500 kcal per dieną) Pusryčiai: 200 g vandenyje virtų grikių košės, obuolys, arbata be cukraus; Priešpiečiai: 200 g šviežių daržovių salotų (pagal sezoną) be aliejaus ir druskos; Pietūs: 200 g dietinės burokėlių sriubos, 100 g virtos veršienos; Pavakariai: 50 g varškės, 200 g nesaldaus kompoto; Vakarienė: 150 g virtos žuvies, 150 g troškintų daržovių be sviesto ir aliejaus, negazuotas mineralinis vanduo; Taip pat galite suvalgyti: 180 g ruginės arba sėlenų duonos ir išgerti 2 l vandens per dieną. Prieš miegą galima išgerti stiklinę kefyro. Remiantis šiuo, vienos dienos racionu, galima sudaryti savaitės valgiaraštį. Tiesiog reikia pakeisti kai kurios maisto produktus į kitus, panašius savo energetine verte. Pavyzdžiui, vietoj grikių košės galima išsivirti avižų ar sorų kruopų košės. Pusryčiams du kartus per savaitę vietoj košių galima suvalgyti virtą kiaušinį su duonos riekele ir puse greipfruto. Burokėlių sriubą galima pakeisti daržovių ar kokių nors grūdų sriuba, virta vištienos filė ir daržovių salotomis. Žiemą galima pasigaminti virtų burokėlių su aliejumi arba šviežių kopūstų salotų, vasarą – agurkų, pomidorų, paprikų. Sudarant mažo kaloringumo dietos valgiaraštį savaitei, patiekalus galima dubliuoti, pavyzdžiui, pirmadienio patiekalus valgyti ir ketvirtadienį, antradienio – ir šeštadienį. Kiek laiko laikytis dietos ir kokių rezultatų laukti Standartinė mažo kaloringumo dietos trukmė – viena savaitė. Per šį laikotarpį dažniausiai numetami 3–5 kg. Jeigu antsvoris yra labai didelis, dietos galima laikytis ir toliau, tačiau šiuo atveju reikia stebėti savijautą bei sveikatą, nesijausti nuolat alkanam. Laikytis šios dietos mėnesį ir daugiau galima su ta sąlyga, jog nesušlubuos sveikata ir toliau bus skaičiuojamos kalorijos. Į valgiaraštį palaipsnui galima įtraukti ryžius, ankštines kultūras ir bulves – vieną kartą per savaitę kiekvieną produktą. Be to, galima 50 g padidinti porcijas. Griežtai reikėtų laikytis taisyklės nevalgyti po 19 val. Po 19 val. galima išgerti kefyro, arbatos arba kompoto. Po mėnesio mažo kaloringumo dietos sumažėja apetitas organizmas pripranta valgyti mažiau. Vėliau į racioną galima įtraukti visus produktus, bet reikia riboti miltinius patiekalus ir saldumynus. Svarbiausia – nedidinti vienu kartu suvalgomos porcijos daugiau negu 50 g nuo pradinio kiekio. Tada pavyks ne tik numesti svorio, bet taip pat jį išlaikyti.
Image: FreeDigitalPhotos.net
Powered by AkoComment 3.0 24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. Į viršų |