24x7.lt

Įsigalioja nauji maisto produktų ženklinimo reikalavimai (995/0) 

Įsigalioja nauji maisto produktų ženklinimo reikalavimaiValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena, kad nuo šių metų gruodžio 13 d. visoje Europos Sąjungoje (ES) įsigalios Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas Nr. 1169/2011 dėl informacijos apie maistą teikimo vartotojams, kuris pakeis iki šiol galiojusias nacionalines nuostatas dėl maisto produktų ženklinimo.

Įsigalioja nauji maisto produktų ženklinimo reikalavimaiNurodyti maisto produktų ženklinimo atnaujinimai bus taikomi visiems ES maisto tvarkymo subjektams: gamintojams, prekybininkams, viešojo maitinimo įmonėms, taip pat importuotojams į ES. Tikimasi, kad numatytos ženklinimo naujovės suteiks daugiau skaidrumo maisto produktų rinkoje, be to vartotojai gaus aiškesnę ir skaidresnę informaciją apie šiuos produktus.
 
Įsigaliojus šiam reglamentui:

  • informacija maisto produktų ženklinimo etiketėse turės būti pateikta didesnėmis raidėmis, aiškiau įskaitoma;
  • išsamesnė ir labiau išsiskirianti turės būti informacija apie alergenus, nanomedžiagas ir tam tikrų maisto produktų kilmę;
  • nustatyti aiškūs reikalavimai prekiaujantiems internetu (iki šiol ši prekybos maistu sritis nebuvo reguliuojama);

be to, nuo 2016 m. pabaigos daugelio maisto produktų etiketėse bus privaloma pateikti duomenis apie maistingumą. Taip įgyvendinama viena svarbiausių Europos Komisijos Baltojoje knygoje numatytų nuostatų, kad ženklinimas nurodant maistinę vertę – vienas svarbiausių būdų mitybos, antsvorio ir nutukimo problemoms spręsti, informuoti vartotojus ir padėti išsirinkti tinkamos sudėties produktus.
 
,,Maisto produktus, patekusius į rinką iki š.m. gruodžio 13 d., bus leidžiama išparduoti su nepakeistomis etiketėmis, tačiau naujai gaminamų produktų ženklinimo etiketės turės atitikti įsigaliojusio ES reglamento reikalavimus“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Ona Sužiedelytė.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke