24x7.lt

Modernūs ir subalansuoti pusryčiai: kodėl jie mums būtini? (1366/0) 

Modernūs ir subalansuoti pusryčiai: kodėl jie mums būtini?Maisto ekspertai tikina, kad mūsų organizmui pusryčiai yra būtinas ir nepamainomas dienos valgis. Tad verta kiekvieną rytą rasti nors minutėlę laiko ir pasiruošti sau subalansuotus pusryčius.

Pratintis kiekvieną dieną pradėti sočiais ir subalansuotais pusryčiais tikrai derėtų visai šeimai. Tik nepamirškite į savo pusryčių racioną įtraukti produktus, kuriuose būtų gausu mūsų organizmui reikalingų naudingųjų mineralinių medžiagų ir vitaminų. Tad ruošdami sau ir savo šeimai subalansuotus pusryčius atsižvelkite į maisto ekspertų mitybos pasiūlymus ir įtraukite produktus, kuriuose būtų pakankamai angliavandenių.

Kokius pusryčius gaminti?

Pusryčius valgyti kiekvieną dieną išties svarbu ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Vertėtų nepamiršti ir to, kad rinktis derėtų daug naudingųjų medžiagų turinčius produktus, kurie organizmą prisotintų jam reikalingais vitaminais ar mineralais.

Tam, kad savo šeimai paruoštumėte subalansuotus pusryčius, tikrai nereikia turėti marias laiko ar keltis keliomis valandomis anksčiau nei jūsų atžalos. Šaldytuve pakanka turėti šviežių uogų ar vaisių, kuriuos susipjaustyti galite dar iš vakaro, indelį jogurto ir grūdinių produktų – pavyzdžiui „belVita Breakfast“ sausainių, kurie sukurti specialiai pusryčiams – juose yra mažiausiai penkių rūšių grūdų. Ir nepamirškite puodelio šilto gėrimo!

Greitų ir subalansuotų pusryčių idėjos

Ruošdami subalansuotus pusryčius atsižvelkite į rekomenduojamas mitybos taisykles ir nepamirškite produktų, kuriuose būtų angliavandenių ir skaidulų bei baltymų.

Siūlome jums išbandyti šias greitai paruošiamas pusryčių idėjas:

Greiti pusryčiai: „belVita Breakfast“ viso grūdo sausainiai (viena pusrytainių porcija – 4 sausainiai) su liesu jogurtu ir mėgstamais vaisiais ar sezoninėmis uogomis ir puodeliu ne itin stiprios arbatos arba šiltos ir aromatingos „Jacobs Krönung Millicano“ kavos.

Maistingas pasirinkimas: į nedidelį dubenėlį įdėkite 150 g. jogurto, sutrupinkite 4 „belVita Breakfast“ pusrytainius ir pagardinkite viską keliais riešutais ar mėgstamomis uogomis bei vaisiais. Jei nemėgstate parduotuvėse siūlomų jogurtų, pasigaminkite jį namuose:

Vaisių užkandis: jei jūsų šeima vien jogurto nemėgsta, padarykite jiems vaisių mišrainę su šaukšteliu jogurto: supjaustykite apelsinus, bananus, vynuoges, obuolius ir kraušes į vieną dubenėlį, viską sumaišykite su jogurtu ir apibarstykite juos sutrupintais „belVita Breakfast“ pusrytainiais.

Gardus ryto kokteilis: skanų ir maistingą kokteilį, kuris bus puiki vitaminų dozė, pasigaminti galite ir namuose, tam prireiks vaisių trintuvo, šviežių arba šaldytų uogų ir mėgstamų vaisių. Rinkitės pagal skonį ir pasikliaukite savo fantazija.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke