24x7.lt

Naudinga žinoti: kaip išvengti strijų (3267/0) 

Naudinga žinoti: kaip išvengti strijųNet ir keletas nedidelių dryželių ant kūno gali priversti pasijusti nejaukiai. Ypač žinant, kad visiškai jų panaikinti natūraliais būdais neįmanoma. Tačiau jie gali būti beveik nematomi – tereikia šiek tiek pasistengti.

Strijos – didelių kūno pokyčių randai. Šie balkšvi, rausvi ar violetinio atspalvio dryželiai atsiranda staiga priaugus arba netekus daug svorio. Gana dažnai – paauglystės periodu, per nėštumą ar maitinant krūtimi. Joms atsirasti įtakos turi daug dalykų: organizme vykstantys hormonų pokyčiai, paveldimumas, hipovitaminozė arba nepakankama odos mityba. Dažniausiai jie veikia visi drauge, tarsi sąmokslininkai, nukreipia savo galias prieš jūsų grožį.

Strijos paprastai pasirodo ant pilvo, klubų, krūtinės – ten, kur oda, priaugant svorio, tempiama labiausiai. Kartais tai – atskiri nedideli dryželiai, o kartais šias kūno vietas išvagoja jų tinklas.

Sutrūkinėjus poodiniam audiniui, išryškėja kraujagyslių tinklas, todėl atsiradusios naujos strijos dažniausiai būna raudonos arba violetinės. Ilgainiui jose esančios kraujagyslės ištuštėja, sunyksta, ir strijos pabąla. Taip jos tampa mažiau pastebimos, bet... ne visais atvejais.

Atėjus paplūdimio sezonui, nemalonu pastebėti, kad, kūnui tolygiai įdegus saulėje ar soliariume, strijos išlieka beviltiškai baltos, jos dar labiau išryškėja bronzinės odos fone. Taip nutinka todėl, kad jungiamasis audinys, iškilęs į paviršių strijai susidarius, neturi pigmento. Taigi tas odos plotas lieka baltas.

Dėl to anksčiau buvo net paplitęs mitas, kad įdegis skatina strijų susidarymą. Iš tikrųjų taip nėra. Saulės spinduliai tik lemia odos elastingumo sumažėjimą, ir šiek tiek padidėja rizika strijoms atsirasti. Tačiau jau esančioms saulė nebeturi jokios įtakos – tiesiog įdegus balti dryželiai kontrastuoja su kūno oda ir dėl to tampa labiau matomi.
 
Lengviau išvengti nei atsikratyti

Strijos – kaip tik tas grožio „defektas“, kurio, ko gero, lengviau išvengti nei atsikratyti. Taigi, jei jūsų oda vis dar lygi ir stangri – pats metas griebtis profilaktikos.

  • Stenkitės išsaugoti stabilų kūno svorį. Kuo dažniau svoris kis, tuo didesnė tikimybė, kad oda praras elastingumą ir atsiras strijų.
  • Laikykitės subalansuoto valgiaraščio, t. y. mažiau angliavandenių ir daugiau baltymų. Būtent iš baltymų organizme gaminasi kolagenas ir elastinas – medžiagos, lemiančios odos tvirtumą ir elastingumą.
  • Sportuokite taisyklingai, didindama krūvius ne staiga, o po truputį – strijų gali atsirasti ir staigiai padidėjus raumenų audinio masei.
  • Nėštumo metu kasdien stiprinkite odą: masažuokite, prauskitės po kontrastiniu dušu, tepkitės nuo strijų saugančiomis priemonėmis, dėvėkite nėščiosioms skirtą diržą.
     
    Jei strijų vis dėlto atsirado…

Visgi nepavyko išvengti  strijų? Šiais laikais visiškai pašalinti jas galima nebent lazeriu. Tačiau tai nėra labai pigus ir visoms priimtinas būdas. Ką galima padaryti naudojant natūralias priemones? Kaip minėjome, tokių, kurios visiškai padėtų atsikratyti  strijų, nėra. Kad šie odos dryželiai taptų ne tokie pastebimi, galite naudoti įvairias kosmekos priemones, kompresus, įvyniojimus, kaukes, lankytis saunoje. Šių priemonių poveikį gali dar labiau sustiprinti tinkamai parinktas eterinis aliejus. Strijų profilaktikai ir gydymui galite naudoti eterinį imbierų, vaistinio isopo, bosvelijų, miramedžių, muskato, nerolių, citrinų, rožių, rozmarinų aliejų.
 
KVAPUSIS ARSENALAS

Vonia

Vonios – bene stipriausiai veikianti metodika. Vonia garantuoja glaudžiausią veikliosios medžiagos sąlytį su kūno paviršiumi. Tam, kad eterinis aliejus tolygiai pasiskirstytų vandenyje, būtina sumaišyti jį  su 30–60 g emulgatoriaus (medaus, druskos, sodos, vonios putų).

Iš pradžių tokioje vonioje rekomenduojama pagulėti 5 minutes. Vanduo neturėtų būti labai karštas (tiesa, karšta vonia rekomenduojama, jei tuo pačiu norite išsigydyti ir peršalimą). Gulėdama vonioje, galite išgerti keletą stiklinių šilto vandens – taip pamaitinsite organizmą skysčiais iš vidaus.

Jei eterinio aliejaus įpiltumėte tiesiai į vandenį, didesnė jo dalis liktų paviršiuje. Todėl stokitės iš vonios lėtai ir nesišluostykite rankšluosčiu, leiskite odai nudžiūti, išsaugodama ploną, ją dengiančią eterinio aliejaus plėvelę.
 
Sauna

Eterinis aliejus puikiai sustiprina ir gydomąjį saunos poveikį. Jis veikia organizmą per odą ir kvėpavimo takus. Saunoje eterinį aliejų geriausia pilti į karščiui atsparų indą plačiu kakleliu, pripildžius jį vandens ir įlašinus aliejaus (iki 10 lašų 15 l vandens).
Saunos su kvapiųjų aliejų procedūromis pradedamos nuo 3 minučių, paskui laikas pamažu ilginamas.
 
Įvyniojimas

Jei nusprendėte imtis įvyniojimo procedūros, eterinį aliejų lašinkite į šiltą vandenį (15 lašų 23 l šilto vandens). Kvapiame vandenyje suvilgykite paklode arba didelį rankšluostį ir susivyniokite į jį 2–3 minutėms.
 
Masažas

Atliekant masažą, odos audiniai greičiau įšyla, aromatas paveikia nervų sistemą, jo efektas išlieka beveik 12 valandų. Masažui naudojamas išvalytas kviečių gemalų, simondsijų, makadamijų ar avokadų aliejus, į jį lašinama 3–5 lašai eterinio aliejaus.
 
Kaukė

Tepant strijas kauke, į jos pagrindą galima įmaišyti 2–3 lašus eterinio aliejaus. Kaukės pagrindui tinka medus, jogurtas, kefyras, vaisių tyrelės, sultys, kiaušinio baltymas, bulvių, ryžių, avižinių dribsnių košė, molis, jūrų dumbliai.
 
Atsargiai! Kai kuris eterinis aliejus nerekomenduojamas sergant tam tikromis ligomis: jei kamuoja mėšlungis, traukuliai, padidėjęs kraujo krešumas, venkite vaistinio isopo aliejaus, hipertonikams nerekomenduotinas imbierų ir muskatų, jei kamuoja nemiga ar nervinis išsekimas – nenaudokite muskatų. Nėščiosioms ir sergančioms epilepsija, prieš imantis aromaterapinių procedūrų, vertėtų pasitarti su gydytoju.

 

Informacija iš:

Ji24.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės

Aloe Vera Gel 100ml



Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke