24x7.lt

Grožis ir pasitikėjimas savimi – tai susiję (1460/0) 

Grožis ir pasitikėjimas savimi – tai susijęSakoma, kad atpažinti savimi pasitikinčią moterį nėra sunku. Ji visuomet pasitempusi, stilingai apsirengusi ir subtiliai pasidažiusi. Grožio ekspertė Jūratė Kurilienė sako, kad pasitikėjimas savimi pirmiausia kyla iš vidaus, tačiau jausdamosi gražios jį tik sustipriname. Štai keli grožio ekspertės patarimai, kaip atsipalaiduoti po sunkios dienos ir įkvėpti sau pasitikėjimo.

Pasilepinkite malonumo akimirkomis.

Varginančių dienų pasitaiko kiekvienam, tačiau ir tokiomis dienomis nusipelnėme pasilepinti. „Patiriant stresą kenčia ir mūsų organizmas, taip pat ir oda bei plaukai. Todėl po sunkios dienos turėtume atpalaiduoti ir mintis, ir kūną bei palepinti odą, kuri žiemą yra ypač jautri neigiamam aplinkos poveikiui“, – sako J. Kurilienė. Anot jos, atsipalaiduoti padės aromatinga vonia ir raminanti dušo želė ar aliejus, praturtinti levandų, vynuogių, jūros dumblių ekstraktais ar kvapiais aliejais. „Ypač žiemą nereikėtų pamiršti veido odos ir ją reguliariai palepinti intensyviai drėkinančia veido kauke. Galima rinktis ir specialią naktinę kaukę, kurios veikliosios medžiagos atstato prarastą odos drėgmę mums miegant. Svarbu atminti, kad gražia ir sveika oda džiaugsimės tik ja besirūpindamos“, – sako grožio ekspertė.

Skleiskite pasitikėjimą.

„Įrodyta, kad malonūs kvapai sukelia geras emocijas, o tinkamai pasirinktas aromatas gali įkvėpti ryžto ir pasitikėjimo savimi. Todėl, ruošiantis svarbiam susitikimui ar pasimatymui, mėgstami kvepalai gali padėti nugalėti jaudulį ir pasisemti naujų jėgų“, – sako ekspertė. Pasak jos, ieškant patinkančio aromato reikėtų vadovautis keliomis universaliomis taisyklėmis. „Pirma, svarbu neskubėti ir leisti sau išbandyti kuo įvairesnių kvapų – nuo subtilių gėlių aromatų, pavyzdžiui, mados namų „Carven“, iki itin išskirtinių ar net ekstravagantiškų – kaip parfumerijos kūrėjų „Sisley Paris“, kvapų. Dėmesį patraukusį aromatą reikėtų išbandyti ant odos, kad atsiskleistų visos jo natos. Ir nors dažnai esame linkusios rinktis panašaus tipo kvapus, netikėti atradimai gali maloniai nustebinti“, – patarimais dalijasi J. Kurilienė.

Rūpinkitės plaukų grožiu.

Atlikta nemažai tyrimų, kurių rezultatai atskleidė, jog tiek moterys, tiek vyrai grožį sieja su sveikais ir išpuoselėtais plaukais – štai kodėl patinkanti šukuosena ir žvilgančios sruogos akimirksniu įkvepia pasitikėjimo savimi. „Norint džiaugtis sveikais ir spindinčiais plaukais reikia pasirūpinti tinkama jų priežiūra, ypač žiemą. Deja, tam nepakanka tik plaukų šampūno ir kondicionieriaus, būtina reguliariai naudoti plaukų kaukę, serumą. Norint atkurti pažeistus plaukus prireiks kantrybės, tačiau iki tol sveiko blizgesio plaukams akimirksniu suteiks žvilgesio teikiantis purškiklis“, – sako ekspertė.

Naudokite kokybiškas makiažo priemones.

„Makiažo priemonės skirtos ne tik maskuoti smulkius trūkumus, bet ir paryškinti natūralius veido bruožus, todėl nenuostabu, kad pasidažiusios lūpas ar blakstienas jaučiamės gražesnės. Vis tik, geriau turėti kelias patikimas, nei daugybę abejotinos kokybės makiažo priemonių. Pavyzdžiui, vieno buteliuko makiažo pagrindo pakanka iki 6 mėnesių, todėl investicija į žinomą aukštos kokybės priemonę tikrai atsiperka.  Beje, tam visai nebūtina išleisti daugybės pinigų, nes profesionalios dekoratyvinės kosmetikos, pavyzdžiui – „NYX“, galima įsigyti už išties prieinamą kainą“, – sako Jūratė Kurilienė. Anot jos, kiekvienos moters kosmetinėje turėtų atsirasti vietos kokybiškam makiažo pagrindui, drėkinančiam lūpų balzamui ar blizgiui ir skaistalams bei blakstienų tušui.

Justina Gutianskytė

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke