24x7.lt

Kaip įveikti sesiją: studentai vs psichologai (video) (1265/0) 

Kaip įveikti sesiją: studentai vs psichologai (video)Mūsų universiteto studentai prieš egzaminus gerai išsimiega, nepersistengia mokydamiesi (sako, kad viską išmoksta per paskaitas semestro metu) ir atsipalaiduoja. Teisūs jie ar ne? Ką mano psichologai – ar geriau visą naktį mokytis, ar miegoti, o gal žaisti kompiuterinius žaidimus? Ar pašalinė veikla ruošiantis egzaminui padeda, ar išblaško?
 
Studentai: „Prieš egzaminus gerai išsimiegam“.
 
Psichologai: „Šaunuoliai“. Nieko blogo mokytis iki vėlumos – tyrimai rodo, kad tas, kuris mokosi visą dieną, išsaugo atmintyje 9 proc. informacijos, jei vakare veikia ką nors kita. Tas, kuris prieš miegą dar šiek tiek pasimoko, išsaugo 56 proc. žinių. Tačiau mokytis reikia tik iki tol, kol pradeda merktis akys. O tada – eiti miegoti.
 
Studentai: „Prieš egzaminus susitvarkom kambarius“.
 
Psichologai: „Ir gerai darote“. Švara, tvarka ir grynas oras gerina darbingumą. Be to, pertraukėlės nuo mokymosi – būtinos, nes smegenys nuolatinėje įtampoje gali išbūti daugiausia pusvalandį, o besiilsėdamos jos apdoroja tai, ką įsisavino. Beruošiant aplinką, kurioje bus mokomasi, galima joje pridėlioti raudonų detalių – ši spalva aktyvina protinę veiklą. Ruošiantis egzaminui stebuklingą poveikį gali turėti net ir raudonas arbatos puodelis!
 
Studentai: „Prieš egzaminus negaminam valgyti, maitinamės pusfabrikačiais“.
 
Psichologai: „Oi, blogai, blogai...“. Smegenys suvartoja apie 25 proc. viso organizmo energijos. Daug ir intensyviai mokantis jos prireikia dar daugiau. Tinkamas maistas smegenims yra vaisiai ir daržovės, sėklos, riešutai ir neskaldyti grūdai, makaronai iš rupių miltų ir sorų, rudieji ryžiai, kaušiniai, žuvis. Mokantis reikia gerti daug vandens, nes jo trūkumas akivaizdžiai susilpnina gebėjimą mąstyti ir susikaupti. To negali pakeisti jokie stimuliatoriai. Priešingai, jei trūksta vandens, kava, arbata ir gėrimai, turintys kofeino, gali sukelti dirglumą ir nerimą.
 
Studentai: „Prieš egzaminus klausomės muzikos, šokam“.
 
Psichologai: „Puiku“. Muzika padeda net ir mokantis – ypač, jei dalykas nuobodus ir vos tik pažiūrėjus į konspektus merkiasi akys. JAV atlikti tyrimai įrodė, kad tinkamai parinkta muzika per keletą minučių suderina abiejų smegenų pusrutulių veiklą, sulėtina fizinius procesus ir dėl to žmogus atsipalaiduoja – panašiai kaip medituodamas ar hipnozės metu. Psichologai pataria klausytis klasikinės muzikos, tačiau tinka ir „sava“ raminanti (šitas žodis svarbus) muzika. Greitesnę ir trankesnę muziką galima pasilikti pabaigai – kai iš konspektų pasaulio grįžtama į realybę.
 
*Patarimus dalino psichologė Ramunė Žumbakienė.
 
Žiūrėk video apie tai kaip KTU studentai ruošiasi egzaminams:

 

Informacija iš:

Kauno Technologijos Universitetas

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke