24x7.lt

Sausėja ir skilinėja lūpos: kokių medžiagų ieškoti lūpų balzamo sudėtyje? (228/0) 

Sausėja ir skilinėja lūpos: kokių medžiagų ieškoti lūpų balzamo sudėtyje?Žiemą išsausėjusios ir skilinėjančios lūpos gali varginti kur kas stipriau negu bet kuriuo kitu metų laiku. Kokias klaidas darome prižiūrėdami savo išsausėjusias lūpas, ko ieškoti lūpų balzamo sudėtyje?


Nedrėkinkite liežuviu suskirdusių lūpų

Norint, kad greičiau pagytų išsausėjusios lūpos, patariama vengti lūpas drėkinti savo seilėmis liežuviu, taip pat jų kramtymo.

„Natūralu, kad kai išsausėja mūsų lūpos, norime jas kuo greičiau sudrėkinti, kad šios vėl taptų švelnios. Visgi, dažna klaida – lūpų drėkinimas liežuviu. Mūsų seilėse galima rasti fermentus amilazę ir lizocimą, kurie gali padidinti lūpų išsausėjimą, taip pat sudirginti jų odą. Kita problema – tai išsausėjusių lūpų atplaišėlių kramtymas, kuris dar labiau pažeidžia lūpų odą. Tik atsisakę šių įpročių, galėsite pradėti kelią švelnios lūpų odos link", – pranešime žiniasklaidai pasakoja vaistininkė Toma Gečienė bei įvardija, kokių gelbstinčių medžiagų reikėtų ieškoti lūpų balzamo sudėtyje.


Taukmedžio sviestas

„Taukmedžio sviestas turi drėkinamųjų savybių, kurios gali suminkštinti ir drėkinti išsausėjusias lūpas. Taip pat jis pasižymi antioksidaciniu poveikiu dėl jame esančio vitamino E, kuris gali apsaugoti nuo laisvųjų radikalų pažeidimų. Negana to, šis taukmedžio sviestas yra turtingas vitaminais K ir A. Jis pravers tais atvejais, jeigu lūpų kampučiuose prasidėjo įtrūkimai. Taip pat gali paskatinti odos regeneracijos ir gijimo procesus", – pasakoja vaistininkė T. Gečienė.


Bičių vaškas

Vaistininkė pasakoja, kad bičių vaškas ne tik sudrėkina lūpų odą, bet ir sulaiko drėgmę, todėl lūpos ilgesnį laiką lieka minkštos ir drėgnos. Taip pat bičių vaškas veikia kaip natūralus barjeras, apsaugantis lūpų odą nuo vėjo, šalčio bei kitų neigiamų oro sąlygų. Jis pasižymi maitinamosiomis ir priešuždegiminėmis savybėmis, kurios gali paskatinti lūpų įtrūkimų gijimą bei sumažinti patinimą, paraudimą.


Glicerinas

„Gliceriną dažnai galima aptikti lūpų balzamų sudėtyje. Glicerinas yra natūralus humektantas, kuris gali pritraukti drėgmę ir ją išlaikyti, tad būtent taip galite sumažinti lūpų išsausėjimą. Taip pat jis prisideda prie lūpų odos gijimo ir minkštinimo", – pasakoja vaistininkė T. Gečienė.


Medus

Vaistininkė išskiria daugumos dažnai pamirštamą medų, kuris lūpų balzamą gali paturtinti savo drėkinamosiomis ir maitinamosiomis savybėmis. Jis ne tik ramina lūpas, bet ir turi priešuždegiminį ir raminamąjį poveikį, kurie itin praverčia mažinant uždegimą ir paraudimą, kai lūpos yra sudirgintos, įtrūkusios.


Įsitikinkite, ar jums netrūksta šių vitaminų

Vaistininkė pabrėžia, kad kartais lūpų balzamų gali nepakakti dėl tam tikrų vitaminų trūkumo ar paprasčiausiai per mažai išgeriamo vandens.

„Jeigu lūpų balzamai nepadeda, patariama pasidaryti kraujo tyrimus, kurie parodytų, ar jūsų organizmui netrūksta vitaminų A, C, E bei B grupės vitaminų. B grupės vitaminai, ypač B2, gali padėti palaikyti normalias odos ir gleivinių funkcijas, o vitaminai A ir E – bendrai palaikyti sveiką odos būklę. Lygiai taip pat, nepamirškite gerti daug vandens, nes būtent dehidratacija gali nulemti visos odos išsausėjimą, įskaitant ir lūpas", – pasakoja vaistininkė T. Gečienė.

Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.

Informacija iš: 

Vakarų Lietuvos Medicina 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke