24x7.lt

Rūgštinės veido priemonės: mada, inovacija, o gal būtinybė? (147/0) 

Rūgštinės veido priemonės: mada, inovacija, o gal būtinybė?Apie rūgštinius produktus, skirtus veido odos priežiūrai, sklando nemažai legendų. Vieni pamena laikus, kai gydyti problematiškai odai vietoje toniko būdavo pasitelkiamas grynas salicilo rūgšties tirpalas. Kiti yra girdėję, o gal ir patys yra susidūrę su odos reakcija, rūgštinius produktus, pavyzdžiui, retinolį panaudojus be tinkamų apsaugos nuo saulės priemonių. Treti džiaugiasi pasiektais rezultatais ir kasdienės odos priežiūros rutinos jau nebeįsivaizduoja be priemonių, kurių sudėtyje yra rūgščių.


Kas tai ir kada naudoti?

„Rūgštinės priemonės – labai plati sąvoka, tokia pat plati kaip ir šiandieninis jų pasirinkimas. Pačioje pradžioje tokias priemones būtų galima skirstyti į skirtas grožio puoselėjimui ir skirtas odos gydymui. Pirmuoju atveju rūgštinės veido priemonės yra skirtos naudoti visų odos tipų savininkams. Antruoju – konkrečių odos problemų gydymui, pavyzdžiui, aknei ir jos pasekmėms, raukšlių mažinimui ir pan.", – pranešime žiniasklaidai pasakoja „Eurovaistinės" grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė.

Ji taip pat dalinasi, kad šiuo metu skirtingas rūgštis galima skaičiuoti dešimtimis, tačiau kaip pagrindines ir populiariausias galima išskirti Alfa hidroksi rūgštis (AHA), kurios šveičia viršutinį dermos sluoksnį teigiamai veikdamos odos skaistumą bei lygumą. Jos skiriamos brandžiai, probleminei, mišriai odai. Beta hidroksi rūgštis (BHA), kurios taip pat šveičia odos paviršių bei valo ir atkemša poras. Jos skiriamos riebiai, aknės požymių turinčiai odai. Polihidroksi rūgštis (PHA) /(PHR), kurių dėka oda atliekamas odos šveitimas taip mažinant raukšleles.

„Nesvarbu, kokie produktai populiarūs ar ne. Svarbiausia išsirinkti tinkamus kiekvienam individualiam žmogui. Patartina, su profesionalo pagalba dermatologo ar kosmetologo kabinete, taip pat vaistinėse, kuriose pristatomas didesnis kosmetikos priemonių asortimentas. Čia galima atlikti profesionalius odos tyrimus, o pagal būklę, bus galima parinkti tinkamiausias priemones", – dalinasi A. Vareikienė.


Kaip susigaudyti gausoje?

Anot specialistės, ne ką mažiau populiarūs produktai – retinolis, niacinamidas, vitaminas C, glikolis, pieno rūgštis salicilas ir daug kitų. Šios ir kitos sudedamosios dalys gali būti pateikiamos praturtindamos kremus, serumus, šveitiklius, kaukes ir kt. – praktiškai bet kurią kosmetikos ir higienos priemonę apie kurią galima pagalvoti.

Vis dėlto svarbu žinoti, jog tik specialistas gali naudoti rūgštis, kurių stiprumas varijuoja nuo 30 iki 50 proc., o paprastas vartotojas namuose turėtų rinktis produktus, kurių stiprumas neviršija 2,5 proc. Maksimaliai – 15 proc., kai kalbama apie rūgštines medžiagas serumuose, o ypač produktuose, pateikiamuose ampulėse, kur rūgštinių medžiagų koncentracija gali būti didžiausia.


Ko vengti naudojant rūgštinius produktus?

„Naudojant bet kokį produktą, kurio sudėtyje yra rūgščių, geriausiu jūsų draugu privalo, akcentuoju, privalo tapti kasdienė apsauga nuo saulės. Neapsigaukite, jog žiemą, kai lauke saulės daug mažiau ir oro temperatūra krenta žemiau nulio, apsaugą nuo saulės galima pamiršti. Žalingi spinduliai gali prasiskverbti ir pro tankiausius debesis, paliesti ir sudirginti jūsų odą", – dalijasi grožio specialistė.

Ji rekomenduoja rinktis apsaugą nuo saulės vandens pagrindu: emulsijas, gelius ir kitas priemones. Tuomet nebus baisi nei veidą atgaivinusi žiemišką dulksna, nei sporto salėje nubėgęs prakaito lašelis – tokios priemonės apsaugo ir atlaiko bet kokias aplinkos sąlygas, o dar svarbiau – nesukuria nemalonaus daugiasluoksniškumo efekto, kuris ir atrodo neestetiškai, ir kuria nemalonų jausmą fiziškai.

Grožio specialistė taip pat pataria vienu kartu nenaudoti daugiau nei vieno produkto su rūgštimis. Taip pat atkreipti dėmesį į rūgčių suderinamumą tarpusavyje, jei skirtingos rūgštys naudojamos ryto ir vakaro rutinoje. Pavyzdžiui, patartina nenaudoti retinoidų ir produktų su vitaminu C. Arba padaryti kelių dienų pertrauką. Jei rūgštys ypač aktyvios, pavyzdžiui, pasižyminčios šveičiamuoju efektu, tuomet pasirinkti ir tam tikru laikotarpiu naudoti tik vieną produktą, t. y., nenaudoti skirtingų rūgščių net ir skirtingose ryto ir vakaro rutinose.

„Pradėjus naudoti produktus su rūgštimis, iš pradžių gali reikėti šiokios tokios adaptacijos, tad pirmiausia siūlyčiau išmėginti silpnesnės koncentracijos produktus. Jei produktą naudojate pirmą kartą, tuomet siūlau jo nebandyti sekmadienį vakare, kai kitą rytą jūsų laukia svarbus susitikimas. Vietoje to pasirinkite ramų penktadienio vakarą, kai liksite namuose, o kitą rytą niekur nereikės skubėti. Taip pat siūlau naudoti vieno ir to paties prekės ženklo gaminius – taip ne tik kas kartą turėsite progą pasidaryti nedidelę SPA procedūrą namuose, bet ir išgausite geriausią norimą efektą", – sako A. Vareikienė.

Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.

Informacija iš: 

Vakarų Lietuvos Medicina 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke