24x7.lt

Besiruošiantiems į gamtą: atskleidžia, kuriuos žmones uodai gelia dažniau (126/0) 

Besiruošiantiems į gamtą: atskleidžia, kuriuos žmones uodai gelia dažniauVasarą išvykus į gamtą su kompanija gali iškilti klausimas: kodėl vienus žmones uodai sukandžioja labiau negu kitus?


Renkasi pagal kraujo grupes

„Kraujo grupė – tai vienas pagrindinių prioritetų, pagal kuriuos uodai renkasi žmones. Kūnas išskiria cheminį signalą, kuris atskleidžia uodams kraujo grupę. Labiausiai uodus traukia 0 (I) kraujo grupės žmones, o mažiausiai dėl uodų turėtų pergyventi žmonės, turintys A (II) kraujo grupę, kadangi jos siurbikai paprasčiausiai nemėgsta“, – šypsosi „Eurovaistinės“ vaistininkas Mindaugas Rutalė.


Traukia žmogaus prakaitas

Vaistininkas pasakoja, kad uodus itin traukia žmogaus prakaitas. Sportuojantys žmonės greičiau sušyla ir išskiria daugiau prakaito. Pradžioje šis kvapas gali būti dar neužuodžiamas žmogaus nosiai, tačiau jau spėja atkreipti uodų dėmesį, kadangi juos traukia su prakaitu išsiskirianti pieno rūgštis ir amoniakas.


Iškvepia daugiau anglies dioksido

„Įdomus faktas, kad uodus traukia tie žmonės, kurie iškvepia daugiau anglies dioksido. Jį uodai gali užuosti netgi 50 metrų atstumu. Didesnį kiekį anglies dioksido išskiria tie žmonės, kurių metabolizmas yra greitesnis, taip pat fiziškai didesni asmenys, sportuojantys ir netgi nėščiosios. Naujausi tyrimai atskleidė, kad nėštumo metu pabaigoje moterys iškvepia iki 21 proc. daugiau anglies dioksido negu nesilaukiančios“, – teigia vaistininkas M. Rutalė.


Pakanka tamsių drabužių

„Kartais gali pakakti tiesiog tamsesnių drabužių, kad patektumėm į uodų akiratį. Pasirodo, juos daug labiau traukia juodi atspalviai negu šviesūs, todėl vykstant į gamtą geriau rinktis šviesesnius drabužius. Paprastas žingsnis, bet gali padėti išvengti intensyvesnio uodų sukandimo“, – dalijasi patarimu vaistininkas M. Rutalė.


Apsaugai – eteriniai aliejai

Vykstant į gamtą visada naudinga pasirūpinti apsaugos priemonėmis nuo uodų įkandimų. Viena iš jų – eteriniai aliejai. Rinkitės eterinius aliejus, kurių sudėtyje yra citrinžolių, eukaliptų arba levandų. Nusprendusiems naudoti eukaliptų eterinį aliejų vaistininkas pataria jį šiek tiek praskiesti su vandeniu – tai padės išvengti odos sudirgimo.


Kaip tinkamai naudoti repelentus?

Vaistininkas teigia, kad pati patikimiausia apsauga nuo uodų įkandimų – cheminiai repelentai. Jis įvardija, kurias kūno dalis itin vertėtų apsaugoti su šiomis priemonėmis:

„Repelentai gali būti purškiami tiek ant drabužių, tiek ant atvirų kūno vietų. O jei norite apsaugoti veido odą, repelentą purkškite į delnus ir tik tada saugiai patepkite veidą, apsaugant akis ir burną. O, svarbiausia, pasirūpinkite pačia ploniausia ir uodų mėgstamiausia oda tokiose kūno vietose kaip kulkšnys, alkūnės, kaklas ir riešai“, – pataria vaistininkas M. Rutalė.

Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.

Informacija iš: 

Vakarų Lietuvos Medicina 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke