|
Raudonieji burokėliai gali sumažinti riziką susirgti plaučių vėžiu (2362/0) |
Raudonuosiuose burokėliuose esantis ir jiems spalvą suteikiantis pigmentas betaninas dažnai naudojamas kaip dažas ir kitiems maisto produktams. Mokslininkai atliko tyrimą su pelytėmis ir nustatė, kad ši medžiaga stabdo vėžio išsivystymą. Mažiau vėžio ląstelių Natūralus antioksidantas Antioksidantų turtingi ir šie maisto produktai: pomidorai, slyvos, žalioji arbata, raudonasis vynas , kava, juodasis šokoladas, persikai, paprika, špinatai, melionas, pekano riešutai, obuoliai, brokoliai, česnakai, raudonosios vynuogės, morkos. Gausu vertingų medžiagų Burokėliuose yra mineralinių medžiagų – kalio (daugiausiai), kalcio, fosforo, geležies, vitaminų – A, B1, B2, B3, C, E, folio rūgšties, ląstelienos. 100 g burokėlių yra 40 kcal; 1,3 g baltymų; 8,5 g angliavandenių; 0,1 g riebalų. „Burokėlius valgykite žalius ar virkite neluptus – geriau išsilaikys maistingosios medžiagos, skonis bei spalva. Puikiai tinka tiek burokėlių salotos, tiek jų sultys“, – pataria dietologė. Šaltinis Image: FreeDigitalPhotos.net
Powered by AkoComment 3.0 24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. Į viršų |