24x7.lt

Klausiate – atsakome: Ar skiriasi šviežios fasuotos ir sveriamos mėsos galiojimo laikas? (179/0) 

Klausiate – atsakome: Ar skiriasi šviežios fasuotos ir sveriamos mėsos galiojimo laikas?Šviežios mėsos galiojimo laikui išties įtakos turi jos pakavimo būdas. Fasuotos šviežios mėsos, priklausomai nuo jos rūšies (jautienos, kiaulienos, paukštienos), galiojimo laikas gali svyruoti nuo 7 iki 10 dienų. Užtikrinti ilgesnį mėsos šviežumą ir tinkamumo vartoti terminą padeda specialios kontroliuojamos atmosferos pakuotės.

Tuo tarpu sveriamos mėsos skyriuje parduodamos nepakuotos šviežios mėsos ar iš jos pagamintų mėsos produktų galiojimo laikas gali svyruoti nuo 1 iki 3 dienų. Įsigijus šviežios mėsos ar jos produktų, rekomenduojama kuo greičiau juos termiškai apdoroti arba užšaldyti, nes dėl trumpo galiojimo laiko ir aplinkos poveikio jau kitą dieną gali būti nebetinkami vartoti.

Vertėtų nepamiršti, kad mėsa – greitai gendantis maisto produktas, todėl ją pernelyg ilgai gabenant iš parduotuvės į namus ar laikant netinkamos temperatūros šaldytuve galiojimo laikas taip pat sutrumpėja.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke