24x7.lt

Pertrauktos reabilitacijos atnaujinimu rūpinasi šeimos gydytojas (177/0) 

Pertrauktos reabilitacijos atnaujinimu rūpinasi šeimos gydytojasŠiaulių teritorinė ligonių kasa (TLK) sulaukia gyventojų klausimų, ar jiems bus atnaujintos medicininės reabilitacijos paslaugos, jeigu jos buvo nutrauktos dėl būtinybės izoliuotis užsikrėtus koronaviruso infekcija.
 
Šiaulių TLK specialistai informuoja: jeigu teritorinė ligonių kasa elektroniniu būdu buvo patvirtinusi pažymą,  garantuojančią pacientui apmokėjimą už reabilitacijos paslaugas iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto, įvertinęs fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojo rekomendacijas, šeimos gydytojas gali pratęsti pažymos galiojimo laiką.
 
Primename, kad pacientai, nepradėję ar nebaigę medicininės reabilitacijos ar po stacionaro negavę siuntimo į reabilitaciją, nors ši priklausė, pasveikę nuo koronaviruso taip pat gali kreiptis į savo šeimos gydytoją.
 
Be to, reabilitacijos paslaugas teikianti gydymo įstaiga arba šeimos gydytojas, įvertinęs fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojo rekomendacijas, elektroniniu būdu gali pažymėti, jog pertraukta reabilitacija bus tęsiama. Tada pacientas vėl galės gauti jam reikalingas reabilitacijos paslaugas.
 
Jeigu asmuo nebuvo išsiųstas į reabilitaciją po ambulatorinio ar stacionarinio gydymo, su fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojo rekomendacijomis šeimos gydytojas gali skirti ambulatorinę reabilitaciją. Jeigu pacientą būtina siųsti į reabilitaciją stacionare, šeimos gydytojas jį gali siųsti išimties tvarka, suderinęs siunčiamo asmens reabilitacijos paslaugų apmokėjimą PSDF biudžeto lėšomis su teritorine ligonių kasa.
 
Kokia reabilitacinio gydymo rūšis ir gydymo trukmė bus pasirinkta, priklauso nuo paciento būklės ir ligos sunkumo. Medicininė reabilitacija skiriama asmenims po sunkių operacijų ir traumų ar sergantiesiems lėtinėmis ligomis. Pacientas turi teisę pats pasirinkti norimą reabilitacijos įstaigą pagal reikiamą profilį iš tų įstaigų, su kuriomis teritorinė ligonių kasa yra sudariusi sutartis. Įstaigų sąrašą galima rasti Šiaulių TLK interneto svetainėje http://www.siauliutlk.lt/go.php/Istaigos-su-kuriomis-pasirasytos-sutartys34123 .
 
Bendras visų reabilitacijos įstaigų sąrašas pagal ligų profilius skelbiamas Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos interneto svetainės www.vlk.lt skyrelyje „Gyventojams" (Sveikatos priežiūros paslaugos / Medicininė reabilitacija). 
   
Šiaulių teritorinės ligonių kasos informacija

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke