24x7.lt

Kėdainių gyventojai jau gali naudoti viešai tiekiamą vandenį gėrimui ir maistui (203/0) 

Kėdainių gyventojai jau gali naudoti viešai tiekiamą vandenį gėrimui ir maistuiValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad šiandien pavakare, sulaukus valstybinių mėginių laboratorinių tyrimų rezultatų, atnaujintas leidimas naudoti gėrimui ir maistui ruošti vandenį, tiekiamą iš Kėdainių I vandenvietės. Ištyrus 13 valstybinių mėginių, atrinktų iš 7 vandenvietės gręžinių bei vandens paruošimo etapuose ir iš vartotojų čiaupų, leistinas normas viršijančios gyvsidabrio koncentracijos nė viename mėginyje nenustatyta. 

Sprendimas laikinai uždrausti vartoti vandenį maistui buvo priimtas siekiant apsaugoti vartotojus, gavus informacijos, jog viename iš įmonės savikontrolės mėginių buvo nustatyta beveik dvigubai leistiną normą viršijanti gyvsidabrio koncentracija. Tačiau kilusių įtarimų nepatvirtino nei VMVT inspektorių atrinkti valstybiniai, nei UAB „Kėdainių vandenys“ papildomi savikontrolės mėginiai.

Vadovaujantis atsargumo principais, UAB „Kėdainių vandenys“ bus nurodyta vykdyti dažnesnę nei įprasta tiekiamo geriamojo vandens saugos ir kokybės rodiklių stebėseną.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke