24x7.lt

Labdarai skirti paukštienos konservai neatitiko reikalavimų (832/0) 

Labdarai skirti paukštienos konservai neatitiko reikalavimųVilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (Vilniaus VMVT) nurodė Labdaros ir paramos fondui „Maisto bankas” (Vytenio g. 54, Vilnius) laikinai sustabdyti vištienos konservų dalinimą skurstantiesiems, nustačius, kad jie neatitinka šiems produktams keliamų reikalavimų. Konservai išfasuoti skardinėse dėžutėse po 240 g, kilmės šalis Latvija, iš viso 8 061 vnt. dėžučių.

Patikrinimo metu maisto produktų laikymo sąlygos ir ženklinimas atitiko nustatytus reikalavimus, tačiau sprendimas buvo priimtas atlikus juslinius tyrimus laboratorijoje, kurių metu buvo tikrinama produktų spalva, skonis, konsistencija ir kitos savybės. Laboratorinių tyrimų išvadose konstatuota, kad konservų dėžutėje buvo ne atskiri mėsos gabaliukai, o vientisa smulkinta masė, kas neatitiko Europos socialinių fondų agentūros (ESFA) patvirtintos Techninės specifikacijos reikalavimų.

Mėsos konservų gamybai naudojama vištienos žaliava turi būti be kaulų, gabalėliais, išgyslinta, juose negali būti daržovių, kitaip smulkintos ar mechaniškai atskirtos mėsos. Vištienos gabalėliai turi būti supjaustyti, nepervirti, nesuyrantys išimant iš indelio.

Apie nustatytus neatitikimus informuota ESFA, tyrimas tęsiamas.

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


24x7.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke