Nutrison Advanced
DIASON
Specialios medicininės paskirties maisto produktas
Mitybiškai visavertis, skaidulomis praturtintas mišinys paruoštas vartoti maitinimui per zondą. Be gluteno ir laktozės.
Svarbios pastabos: Produktas nėra skirtas vartoti parenteriniu būdu. Vartojamas prižiūrint sveikatos priežiūros specialistams. Gali būti vartojamas kaip vienintelis mitybos šaltinis. Skirtas dietinei mitybos reguliavimui esant įvairios kilmės mitybos nepakankamumui pacientams turintiems hiperglikemiją arba sergantiems diabetu.
Kontraindikacijos: Netinka vartoti kūdikiams ir pacientams, sergantiems galaktozemija. Netinka vartoti, kai reikalinga dieta be skaidulų. Atsargiai vartoti 1-6 metų amžiaus vaikams.
Vartojimo nurodymai: Prieš vartojimą gerai suplakti. Mišinio neskiesti, į jį neįmaišyti jokių vaistų. Laikyti vėsioje, sausoje vietoje. Vartoti kambario temperatūros. Atidarytą pakuotę suvartoti per 24 valandas. Tinka iki: žiūrėti ant pakuotės. Slėgiui atspari pakuotė.
Sudedamosios dalys: vanduo, krakmolas, sojos baltymas, augaliniai aliejai, maistinės skaidulos (inulinas, gumiarabikas, oligofruktozė, sojos polisacharidai, celiuliozė, atsparus krakmolas), emulsiklis: lecitinas, kalio chloridas, trinatrio citratas, trikalcio fosfatas, magnio vandenilio fosfatas, kalio hidroksidas, karotinoidų mišinys, cholino chloridas, natrio L-askorbatas, natrio chloridas, trikalio citratas, kalcio karbonatas, DL-α-tokoferolio acetatas, geležies laktatas, cinko sulfatas, nikotinamidas, retinilo acetatas, vario gliukonatas, mangano sulfatas, kalcio D-pantotenas, cianokobalaminas, D-biotinas, folio rūgštis, cholekalciferolis, tiamino hidrochloridas, piridoksino hidrochloridas, fiboflavinas.
Gamintojas: N.V. Nutricia, Zoetermeer, Olandija.
Pardavėjas: UAB Nutricia Baltics, Žirmūnų g. 68, LT-09124, Vilnius, tel.8(5)2300377, Enterinio maitinimo centras: 8(800)22033, www.nutridrink.lt
Vidutinė 100 ml mišinio sudėtis:
Energinė vertė 420kJ/(100kcal)
Baltymų 4,3 g
En % 17,2
Angliavandenių 11,3 g
- iš kurių cukraus 2,4 g
- laktozės < 0,010 g
- fruktozės 2,3 g
En % 45
Riebalų 4,2 g
- iš kurių sočiųjų 0,5 g
- mononesočiųjų 3,8 g
- polinesočiųjų 2,9 g
- cholesterolio -
En % 37,8 g
Maistinės skaidulos* 1,5 g
Tirpios 1,2 g
Netirpios 0,3 g
*išgautos AOAC metodų
|
Mineralinės medžiagos:
Natrio 100 mg
Kalio 150 mg
Chloro 125 mg
Kalcio 80 mg (10% RPN*)
Fosforo 72 mg (9% RPN)
Magnio 23 mg (7,7% RPN)
Geležies 1,6 mg (11,4%RPN)
Cinko 1,2 mg (8% RPN)
Vario 180 μg
Mangano 0,33 mg
Fluoro 0,10mg
Molibdeno 10 μg
Seleno 7,5 μg
Chromo 12 μg
Jodo 13,3μg (8,9%RPN)
|
Vitaminai:
Vit. A 82μg RE (10,3%RPN)
Karotinoidų 0,20 mg
Vitamino D 0,70 μg (14% RPN)
Vitamino E 2,5 mg α-TE
Vitamino K 5,3 μg
Tiamino 0,15mg (10,72% RPN)
Riboflavino 0,16 mg (10% RPN)
Niacino 1,8 mg NE(10% RPN)
Pantoteno r. 0,53 mg (8,8% RPN)
Vitamino B6 0,17 mg (8,5% RPN)
Folacino 38 μg (19% RPN)
Vitamino B12 0,50 μg (50% RPN)
Biotino 4,0 μg (2,6% RPN)
Vitamino C 15 mg (25% RPN)
Kitų
Cholino 37 mg
Osmolingumas 300 mOsmol/l
*-rekomenduojama paros norma
|
|