24x7.lt

Versan kapsulės N60

Maisto papildas
Patentuotas hidrolizuotas II tipo kolagenas ir vitaminas C
Vitaminas C padeda palaikyti normalų kolageno, kuris reikalingas normaliai kremzlių funkcijai, susidarymą
 
 
 
Gamintojas :  Valentis AG
Brūkšninis kodas :  7640153060501
Grupė :   Maisto papildai -> Sąnariams

Pastebėjote klaidą ar turite pasiūlymą? Rašykite. Komentaras    

skirtukas
Kraunama e-parduotuvių informacija...
×
Versan Shots 10ml N20
Versan Shots 10ml N20
ATLANT milteliai 15g N28
ATLANT milteliai 15g N28
DIAS FORTE Kolagenas greipfrutų skonio N30
DIAS FORTE Kolagenas greipfrutų skonio N30
MagneFlex kapsulės N30
MagneFlex kapsulės N30
Versan Strong Shots 25ml N14
Versan Strong Shots 25ml N14
Proenzi ArthroStop Rapid tabletės N90
Proenzi ArthroStop Rapid tabletės N90
Proenzi ArthroStop Collagen shots N14
Proenzi ArthroStop Collagen shots N14
Pomi - T kapsulės N60
Pomi - T kapsulės N60
Livol Extra Joints Collagen tabletės N30
Livol Extra Joints Collagen tabletės N30

Versan kapsulės N60

Informacinis lapelis
 


VERSAN®

 Maisto papildas

SĄNARIAMS

 

Patentuotas hidrolizuotas II tipo kolagenas ir vitaminas C

Vitaminas C padeda palaikyti normalų kolageno, kuris reikalingas normaliai kremzlių funkcijai, susidarymą

 

 

Dviejose kapsulėse:

Patentuotas hidrolizuotas II tipo kolagenas, kurio sudėtyje yra chondroitino sulfato, hialurono rūgšties, kitų proteoglikanų

1000 mg

Vitaminas C

80 mg (100 % RMV*)

* RMV – referencinė maistinė vertė

 

Sudėtyje yra natūralios kilmės medžiagų (hidrolizuoto II tipo kolageno), todėl produktas gali turėti specifinį kvapą.

 

Vartojimas

Rekomenduojama suaugusiesiems ir vaikams vyresniems nei 12 metų gerti po 2  kapsules per dieną užgeriant stikline vandens.

 

Įspėjimai

Neviršyti nustatytos rekomenduojamos paros normos. Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Labai svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas. Nėštumo ir žindymo laikotarpiu prieš vartojant šį maisto papildą reikėtų pasitarti su gydytoju ar vaistininku.

 

Laikymas

Laikyti sausoje vietoje, ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje, vaikams nepasiekiamoje vietoje.

 

 

 

Norint tinkamai pasirūpinti savo sąnariais, svarbu žinoti jų sandaros ir funkcijos principus.

 

Sąnarių funkcija

Sąnariai – vienas svarbiausių judėjimui organų, užtikrinantys judėjimo funkciją, pakankamą judesių amplitudę ir paslankumą. Žmogaus kūne yra daugiau kaip du šimtai judėjimo funkciją atliekančių sąnarių. Judėjimas yra vienas iš pagrindinių žmogaus poreikių, svarbus gyvenimo kokybės rodiklis.

Judėjimas labai svarbus ir pačių sąnarių tinkamai funkcijai. Kai sąnariams tenkantis fizinis krūvis yra optimalus, stiprinami aplinkiniai raumenys, o sąnarinė kremzlė tinkamai sutepama ir gauna pakankamą kiekį maisto medžiagų, kurios patenka per sąnarinį skystį. Per didelis fizinis krūvis sąnariams kenkia - jei sąnariams tenka pernelyg didelė apkrova, tai gali sužaloti sąnarių kremzlinį audinį.

 

Kaip sudaryti sąnariai?

Sąnarį sudaro kaulų galai, padengti sąnarinėmis kremzlėmis ir sujungti bei sutvirtinti raiščiais. Juos apsupa sąnarinė kapsulė, o sąnarinė ertmė užpildyta sąnarių skysčiu.

Sąnario kapsulė sandarina sąnarinę ertmę, apsupdama sąnarį sudarančius kaulų galus ir uždengdama visus plyšius. Sąnario kapsulę sudaro du sluoksniai: skaidulinio audinio išorinis sluoksnis ir vidinis, tepalinis, gaminantis sąnarinį skystį.

Sąnarių skystis užpildo sąnarinę ertmę tarp abiejų kremzle dengtų sąnarinių kaulų galų, sutepa kremzles, kad jos nesitrintų viena į kitą, fizinio krūvio metu slopina sąnariui tenkančią jėgą ir aprūpina kremzles maisto medžiagomis. Sąnarinis skystis yra lipni, tąsi, drebutinė masė, kurioje gausu vandenį pritraukiančios hialurono rūgšties.

Sąnarinių paviršių kremzlės - tai nuolat, bet labai lėtai atsinaujinanti jungiamojo audinio danga, tarnaujanti kaip slystamasis paviršius ir absorbuojanti smūgius, tenkančius sąnariui fizinio krūvio metu, todėl sveikos ir tvirtos sąnarinės kremzlės labai svarbios tinkamai sąnarių funkcijai.

 

Sąnarinių paviršių kremzlių sandara

Sąnarinių kremzlių jungiamojo audinio ląstelės chondrocitai gamina tarpląstelinį audinį, sudarytą iš II tipo kolageno skaidulų ir proteoglikanų. Analizuojant sveikos sąnarinės kremzlės struktūrą, nustatyta, kad chondrocitai kremzlėje sudaro maždaug nuo 1 iki 5 procentų, kolageno skaidulų tinklas sudaro net apie 60 procentų sausos kremzlės masės, o sudėtingieji baltymai proteoglikanai - apie 10-15 procentų.

Proteoglikanai, turintys savo sudėtyje hialurono rūgšties, gliukozamino sulfato, chondroitino ir kitų medžiagų, pritraukia ir išlaiko kremzlėje daug vandens. Sąnarinėje kremzlėje yra apie 70-80 procentų vandens, kuris suteikia kremzlei elastingumą. Proteoglikanai suteikia kremzlei elastingumą.

Baltymas kolagenas yra pagrindinis struktūrinis jungiamojo audinio baltymas, turintis unikalią molekulės struktūrą, sudarytą iš amino rūgščių (hidroksiprolino, prolino, glicino), susivijusių triguba spirale. Normaliai kolageno gamybai užtikrinti yra svarbus vitaminas C. Šis vitaminas yra kofermentas, naudojamas stabilizuojant trigubą spiralinę struktūrą kolageno molekulėje. Normalus kolageno formavimasis yra reikalingas normaliai daugelio kūno jungiamųjų audinių struktūrai: kaulams, kremzlėms, dantenoms, odai, sausgyslėms ir kraujagyslėms, todėl esant vitamino C trūkumui atsiranda įvairūs pažeidimai audiniuose ir organuose, taip pat ir sąnarių skausmai, jų sutinimas.

 

Sąnariuose vykstantys procesai

Sąnariuose, kaip ir kituose organuose bei audiniuose, nuolat vyksta seno audinio ardymas ir naujo audinio gamyba. Kai kremzlės audinio ardymas tampa greitesnis nei naujo gamyba, tai sukelia kremzlės nykimą - degeneraciją. Senėjimo metu tai neišvengiamai vyksta, tik vieniems žmonėms tai pasireiškia smarkiai, o kitiems šie pokyčiai yra vos juntami ir gyvenimo kokybės beveik nesumenkina. Pusiausvyra tarp naujos tarpląstelinės medžiagos gamybos bei jos irimo gali sutrikti ne tik senstant, bet ir dėl per didelio sąnario apkrovimo, per mažo judrumo, genetinių veiksnių, reikiamų medžiagų trūkumo ir kitų priežasčių. Visi mechanizmai dar nėra pilnai ištirti, tačiau yra žinoma, kad sąnario kremzlės nykimas yra palaipsniui besivystantis ir vienu metu apimantis daugelį veiksnių procesas:

  • jungiamojo audinio ląstelės chondrocitai nebeįstengia gaminti pilnaverčio kremzlinio audinio,
  • sutrinka kolageno sintezė,
  • kremzlės tarpląsteliniame audinyje ima mažėti proteoglikanų, jų molekulės smulkėja,
  • kremzlėje ir sąnarių skystyje mažėja hialurono rūgšties koncentracija,
  • mažiau pritraukiama vandens, kremzlė sausėja, mažėja elastingumas, jos struktūroje atsiranda įtrūkimai,
  • sąnarinių paviršių kremzlėms dėvintis ir dylant vis ryškėja nemalonūs pojūčiai: sąnarių sustingimas, girgždėjimas, maudimas, patinimas.

Statistiniai duomenys rodo, kad paskutiniuoju metu su sąnarių problemomis susiduria vis daugiau ir vis jaunesnių žmonių. Rūpintis savo sąnariais reikėtų pradėti nelaukiant, kol sąnarių susidėvėjimo problemos išryškės visu smarkumu. Tai galima padaryti sureguliuojant darbo ir poilsio režimą, taikant optimalius fizinius krūvius ir, be abejo, pasirūpinant, kad organizmui nepritrūktų reikiamų maisto medžiagų.

 

Literatūros sąrašas

  1. European Food Safety Authority (EFSA) Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to vitamin C and protection of DNA, proteins and lipids from oxidative damage (ID 129, 138, 143, 148), antioxidant function of lutein (ID 146), maintenance of vision (ID 141, 142), collagen formation (ID 130, 131, 136, 137, 149), function of the nervous system (ID 133), function of the immune system (ID 134), function of the immune system during and after extreme physical exercise (ID 144), non-haem iron absorption (ID 132, 147), energy-yielding metabolism (ID 135), and relief in case of irritation in the upper respiratory tract (ID 1714, 1715) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Journal 2009;7(9):1226.
  2. IoM (Institute of Medicine), 2000. Dietary reference intakes for vitamin C, vitamin E, selenium and carotenoids. National Academies Press, Washington DC.
  3. Bello AE, Oesser S. Collagen hydrolysate for the treatment of osteoarthritis and other joint disorders: a review of the literature. Librapharm limited; 2006, 22(11):2221–2232.
  4. Benito-Ruiz P, Camacho-Zambrano MM, Carillo-Arcentales JN, Mestanza-Peralta MA, Vallejo-Flores CA, Vargas-Lopez SV, Villacís-Tamayo RA, Zurita-Gavilanes LA. A randomized controlled trial on the efficacy and safety of a food ingredient, collagen hydrolysate, for improving joint comfort. Int J Food Sci Nutr2009; 60(S2): 99-113.
  5. Hauser RA. The Deterioration of Articular Cartilage in Osteoarthritis by Corticosteroid Injections. Journal of Prolotherapy. 2009;1(2):107-123.
  6. Reddy GK, Dhar SC. Metabolism of Collagen in Bone of Adjuvant Induced Arthritic Rat. Bone, 1989(10): 439-446.
  7. Fox et al. The Basic Science of Articular Cartilage: Structure, Composition, and Function. Sports Health. Nov 2009; 1(6): 461–468.

 

Gamintojas

Valentis AG, CH-6982 Agno - Lugano, Šveicarija.

Platintojas

UAB “Valentis Pharma”, Molėtų pl. 11, LT-08409 Vilnius, Lietuva.

Pagaminta ES.

www.sveikisanariai.lt

Valentis logo

 

PAP 22

Dėl vaistų vartojimo ir galimo šalutinio poveikio būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku.

* Rodoma minimalaus vieneto (tabletės, kapsulės, piliulės, pakelio) sudėtis


RMV* - referencinė maistinė vertė procentais.



 

artritas sąnariams chondroitinas geresnio maisto hialurono pasisavinimo sveikatai hidrolizuotas osteoartritas papildai patentuotas valentis rugstis versan artritui askorbo osteoartritui papildas kapsulės sąnarių rūgštis gliukozaminas vitaminas kolagenas

Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke