24x7.lt

Ar nugriebus pelėsį nuo uogienės ją vis dar saugu valgyti?Rudeniui atvykus į mūsų kiemą – metas išsaugoti vasaros skonius stiklainiuose. Tačiau, ar tikrai viską žinote apie šį gaminimo būdą? VMVT specialistai primena, ko reikėtų nepamiršti namų sąlygomis gaminant konservus.

daugiau

Daugiausiai mirčių sukeliančios širdies ligos: profesorius atskleidė, kaip jų išvengtiNaujausia Higienos instituto Sveikatos informacijos centro statistika niūri – Lietuvoje mirtingumas nuo širdies ligų išlieka itin aukštas: praėjusiais metais širdies ir kraujagyslių ligos (ŠKL) tapo pagrindine daugiau nei pusės visų mirčių priežastimi. Tačiau yra ir gerų žinių. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesoriaus Rimanto Stuko teigimu, didžiosios dalies širdies ir kraujagyslių ligų galima išvengti, o svarbiausia, tai galima padaryti savo pačių pastangomis.

daugiau

Lietuvos savižudybių statistikoje skaudžiausiai atrodo senyvo amžiaus žmonių eilutėsDvi dukreles pražudžiusi ir nusižudyti bandžiusi mama, iš ligoninės balkono iššokęs senolis, nuo daugiabučio stogo „nukritęs“ jaunuolis – toli gražu ne kiekvienas panašus savižudybės faktas pasiekia žiniasklaidos antraštes, ne kiekvienas ir atskleidžiamas artimųjų. Bet oficialioje 2022 m. statistikoje vis vien – net 527 dėl šios priežasties prarasti Lietuvos žmonės.

daugiau

Vis daugiau vilniečių gauna pagalbą, tačiau savižudybės temą dar lydi didelė stigmaPer paskutinius 10 metų savižudybių skaičius kasmet Vilniuje, kaip ir Lietuvoje, nuosekliai mažėja: jei 2013 m. atvejų skaičius siekė 109, 2022 m. jų buvo 57. Nepaisant gerėjančios statistikos, vis dar kyla nemažai iššūkių dėl pagalbos suicidinių minčių turintiems, bandžiusiems žudytis, ar netekusiems artimojo dėl savižudybės žmonėms. Neretai tai susiję su kaltės, gėdos ar baimės jausmu kalbėti savižudybių tema.

daugiau

Fizinis aktyvumas vandenyje – nauda sveikataiVaikščiojimas yra pati patogiausia fizinio aktyvumo forma, kuriai nereikia jokios specialios įrangos ar vietos. Dauguma žmonių vaikšto tam, kad išliktų fiziškai aktyvūs. Tačiau kai kuriems žmonėms, pavyzdžiui, tiems, kuriuos kankina kelio, klubo skausmai, turintiems didelį antsvorį ar nutukusiems, vaikščioti gali būti nepatogu. O žiemą dėl šaltoko oro daugelyje šalies vietų vaikščiojimas lauke gali būti nemalonus – kartais net pavojingas. Vandens treniruotė ar pats paprasčiausias plaukimas šiltame uždarame baseine, bet kokiame vandens telkinyje šiltu metų laiku gali būti patraukli alternatyva.

daugiau

Kaip mityba susijusi su lėtiniu skausmu?Lėtinis skausmas – tai ilgai besitęsiantis ar pasikartojantis skausmas, kuris trunka ilgiau nei patirtos traumos ar ūmios ligos gydymas ir yra jaučiamas ilgiau nei tris savaites. Lėtiniai skausmai paveikia milijonus žmonių ir daro įtaka fizinei, emocinei bei psichologinei būklei. Dažnai pacientai, besiskundžiantys lėtiniais skausmais, mano, jog gydymas privalo susidėti iš medikamentų ar fizinės reabilitacijos, tačiau reikia nepamiršti ir mitybos svarbos mažinant bei valdant skausmą, pataria dietologė gyd. doc. Rūta Petereit.

daugiau

Pasiruoškite mokslo metams: ką dėti į pietų dėžutes – išskyrė baltymų gausų produktąMokslo metai – jau čia pat! Netrukus grįšime į įprastą gyvenimo ritmą, kuris neatsiejamas nuo nuolatinio kasdienių patiekalų šeimai planavimo. Būtent jis, prasidėjus mokslo metams, daugeliui tėvų kelia klausimą: ką vaikams įdėti į priešpiečių dėžutes? Vaikų gastroenterologas prof. dr. Vaidotas Urbonas sako, kad kaip ir ruošiant bet kokį valgiaraštį, taip ir formuojant priešpiečių ar pietų dėžutę – svarbiausia yra maisto įvairovė. Vaikai kasdien su maistu turi gauti pakankamai angliavandenių, skaidulų, riebalų, vitaminų ir kokybiškų baltymų.

daugiau

Jei norite sveikų akių, odos ir širdies, metas prisiminti vieną populiarų vasaros vaisiųNektarinai pradėti auginti jau senovės Kinijoje, kai maždaug prieš 2 000 metų persikų sode įvyko atsitiktinė genetinė mutacija, po kurios atsirado vaisius lygia odele be pūkelių. Savo pavadinimą jis įgijo Senovės Persijoje, kurioje buvo laikomas delikatesu dėl saldaus skonio.

daugiau

Patarimai keliaujantiems senjorams: ko svarbu nepamiršti planuojant atostogas užsienyje?Jei gąsdina sėslus senjoro gyvenimas prieš televizoriaus ekraną, metas krautis lagaminus ir aplankyti šalis, kurių pažinimui vis nebuvo laiko. Šiltasis sezonas dar tęsiasi, tad drąsiai galima rinktis maloniai stebinančias Graikijos salas, Juodosios jūros skalaujamą Bulgariją, gamtos vaizdais įstabią Juodkalniją ar link rudens po truputį vėstančią, tačiau visada saulėtą Turkiją. O, kad leistumėtės į šaltesnio sezono keliones po istorija ir kultūra dvelkiančią Jordaniją, kinematografiško kraštovaizdžio Vietnamą ar įstabiais Alpių kalnais nusėtą Austriją, laukti pirmojo sniego neverta – atostogas planuoti galima jau dabar.

daugiau

Nuolat norite ko nors saldaus? Jums gali trūkti chromoJeigu pastaruoju metu daugiau nei įprastai jus traukia saldumynai arba sūrus maistas, tai gali signalizuoti apie kai kurių vitaminų ir mineralų trūkumą. Mūsų valgio poreikiai kartais gali išduoti apie chromo, magnio ir geležies trūkumą. Jis dalijasi, kaip juos atpažinti.

daugiau
91 - 100 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke