24x7.lt

Kruopas kabinkite šaukštais: dietologė papasakojo apie jo naudasKai pabosta gaminti vis tuos pačius patiekalus dienos pusryčiams, pietums ir vakarienei, metas prisiminti pigų, bet sveikatai palankų produktą – kruopas. Jų įvairovė yra išties didelė, tad verta prisiminti ir rečiau vartojamas: perlines, burnočius bei lietuviškam gomuriui galbūt kiek egzotiškesnes – japoniškas soras.

daugiau

Ženklai, kurie išduoda, kad organizmas prašosi pagalbos: vienas iš jų – dažnas sirgimasPrasidėjus kalendoriniam pavasariui, šalies gyventojai vis daugiau laiko praleis lauke. Visgi, išsiilgusių geresnių orų, tačiau tinkamai nepasirūpinusių savo imunine sistema, gali laukti visa virtinė nemalonių sveikatos išdaigų. Visgi vidaus ligų gydytojos, homeopatės med. dr. Virginijos Gudavičienės teigimu, imuninės sistemos stiprinimu pasirūpinti dar nevėlu. 

daugiau

Svarbi ligų profilaktikos priemonė – omega-3 polinesočiosios riebalų rūgštysPasaulinė omega-3 rūgščių EPR ir DHR organizacija (angl. k.– Global Organization for EPA and DHA Omega-3) atkreipia dėmesį į gyvybiškai svarbias medžiagas, kurių negamina žmogaus organizmas. Omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių turėtų vartoti tiek jauni, tiek vyresnio amžiaus žmonės.

daugiau

Varškė – produktas, užtikrinantis energijos atsargas: valgykite jį bent 2–3 kartus per savaitęNuo pusryčių prasideda mūsų diena, tad ryte valgomas maistas yra itin svarbus formuojant sveikatai palankius mitybos įpročius. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, dienos pradžiai puikiai tinka valgyti varškę – produktą, kuriame gausu baltymų, užtikrinančių energijos pliūpsnį visam rytui.

daugiau

Psichologė besiskiriančioms poroms: nemanipuliuokite galimybe dalyvauti vaiko gyvenime dėl savo pykčio – pralaimi visiPsichikos sveikatos specialistai pastebi tendenciją: daugėja atvejų, kai vyrai – tėčiai – kreipiasi psichologinės pagalbos dėl savo bejėgystės kovoje už pasimatymus su savo vaikais, nors teisiškai jiems tai ir priklauso. Ir nors jie deda visas įmanomas pastangas dalyvauti vaiko gyvenime, deja, vaiko mamai neparodžius geranoriškumo ir valios, tas bendravimas neįvyksta. 

daugiau

Greitas papildomų kilogramų atsikratymas: kai kuriems gali būti pavojinga2017 metais pasibaigus klinikiniams tyrimams ir patvirtinus semagliutido preparatus medicininiam gydymui, II tipo diabetu sergančių žmonių kasdienybė tapo lengvesne. Po kurio laiko pastebėjus šalutinį poveikį – apetito mažėjimą ir svorio kritimą – šie vaistai tapo trokštami ir norinčiųjų sulieknėti. Tačiau svorio metimą skatinantys preparatai gali būti pavojingi. 

daugiau

Priminė svarbiausias taisykles stiprinant imunitetą: tai padės išvengti rimtų sveikatos problemųNuolat varvanti nosis, perštinti gerklė ar užklupusios rimtesnės žiemos sezono ligos dažną priverčia susimąstyti, kodėl nusilpo jo imunitetas ir kaip organizmą sustiprinti? Gydytojai pabrėžia: imunitetą stiprinti būtina visus metus, o didžiausi jo priešai – stresas, per mažas fizinis aktyvumas ir netinkama mityba. 

daugiau

Pyragas be miltų ir cukraus: išsikepkite sveikatai palankų braunįJei po pietų užsimanote ko nors saldaus, nebūtina traukti iš spintelių miltų ir cukraus – patikėkite, gardų pyragą išsikepsite ir be jų, be to, nesigraušite, kad gerokai viršijote paros kalorijų normą. Tokiam brauniui sunaudosite ir pernokusius bananus, kurių saldumas atstos pridėtinį cukrų.

daugiau

Kelionė lėktuvu: kokius vaistus galima gabenti ir ką reikia žinoti apie medicinos prietaisusRuošiantis kelionei lėktuvu dažnai iškyla klausimų, ką galima arba ko negalima vežtis rankiniame ir registruotame bagaže. Neretai jų kyla dėl vaistų ir medicinos prietaisų. Nors orlaivių antžeminio aptarnavimo bei keleivių aptarnavimo paslaugos specialistai teigia, kad gyvybiškai svarbiems medikamentams aviakompanijos netaiko apribojimų, visgi su keletu niuansų reikia būti susipažinus, kad nekiltų problemų aviacijos saugumo patikrose. 

daugiau

Pupelės – augalinės kilmės baltymų šaltinis: kodėl jos yra geriausias širdies draugas?Pupelės – neatsiejamas meksikietiškos virtuvės ingredientas: jų dedama į čili troškinius, naudojamos takų įdarui bei aitrioms sriuboms gaminti. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė rekomenduoja jas į sveikatai palankią mitybą įtraukti ir mėgstantiems meksikietiškus patiekalus, ir liekantiems prie lietuviškos virtuvės tradicijų: jos kiekvieną patiekalą praturtins organizmui svarbiomis maistinėmis medžiagomis.

daugiau
81 - 90 iš 2841 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke