24x7.lt

7 įpročiai, kurie gali padėti stiprinti imunitetą  Photo by Ella Olsson: https://www.pexels.com/Imunitetas yra mūsų organizmo gynybos sistema, kuri padeda apsisaugoti nuo įvairių ligų ir infekcijų. Stiprus imunitetas - pagrindinis veiksnys, leidžiantis mums jaustis sveikais, energingais ir aktyviais. Aptarsime keletą kasdienių įpročių, kurie gali padėti sustiprinti imunitetą.

daugiau

Greitai suksime laikrodžius valandą atgal: pataria tam pradėti ruoštis jau šiandienPaskutinį spalio savaitgalį – iš šeštadienio į sekmadienį – suksime laikrodžius vieną valandą atgal. Nors teigiama, kad rudenį laiko keitimas yra lengvesnis negu pavasarį, vis dėlto žmonėms tokios pasekmės kaip sutrikęs miegas, nuovargis ir dirglumas gali justis ir savaitę, o jautresniems – netgi tris savaites.

daugiau

Epochos rykštė – vis dažniau ieškoma būdų, kaip išsaugoti gerą atmintįDidelis informacijos srautas kiekvieną dieną tampa tikru iššūkiu atminčiai. Vis rečiau įsimename draugų gimtadienius ar telefono numerius, o ir išėję iš namų suabejojame, ar tikrai užrakinome duris. Nors, sakoma, atmintį lyg raumenį galima treniruoti, iš tiesų ne mažiau svarbūs ir kiti kasdieniai įpročiai, turintys jai įtakos.

daugiau

Funkcinis kvėpavimas: kokia jo nauda ir kaip išmokti kvėpuoti taisyklingaiVis daugiau sveikatos specialistų atkreipia dėmesį į dalykus, kurie daugeliui žmonių atrodo sunkiai suprantami. Vienu iš tokių neretai laikomas kvėpavimas – natūrali organizmui funkcija, apie kurios taisyklingumą retas besusimąsto. Anot sveikatingumo mokyklos „Active Training" vadovės, kineziterapeutės Gretos Puzonės, kvėpavimas turi gerokai daugiau sluoksnių ir prasmių, negu gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

daugiau

Atėjus rudeniui, priminimas senjorams: raskite būdų judėti ir namuoseFizinis aktyvumas svarbus bet kokio amžiaus žmogui. Ir ne tik fizinei būklei palaikyti – judėjimas turi įtakos ir gerai emocinei savijautai. Vaistininkė Virgilija Bečelytė ir draugystės pokalbius senjorams siūlančios „Sidabrinės linijos" steigėja Kristina Čiuželienė ragina senyvus asmenis judėti kiek leidžia jėgos – tegu tai tampa kasdienės darbotvarkės elementu.

daugiau

10 patarimų mokiniams, kaip lengviau įveikti stresą ir išlikti pozityviemsMinint Pasaulinę psichikos sveikatos dieną, svarbu prisiminti, kad rūpintis savo psichine gerove yra taip pat svarbu, kaip ir siekti gerų akademinių rezultatų. „Samsung“ atlikto tyrimo metu buvo nustatyta, jog net 70 proc. 9-12 klasių moksleivių Lietuvoje patiria stresą dėl su mokslais susijusių problemų. Vis dėlto pasitelkus tinkamas strategijas galima išlaikyti ramybę ir pozityvų požiūrį. O kad tai padaryti būtų lengviau, dalijamės 10 patarimų, padėsiančių ramiai ir atkakliai įveikti mokslo metus.

daugiau

Psichologė: pasijutote nepatogiai išgirdę komplimentą? Metas susimąstytiTurbūt ne kartą susidūrėte su žmogumi, kuris pagirtas už sėkmingai atliktą darbą ar puikius akademinius pasiekimus nedrąsiai tarsteli: „Na, šįkart tiesiog pasisekė“, „Atsidūriau reikiamu laiku reikiamoje vietoje“. Pamanėte, kad žmogus tikriausiai kuklus. Galbūt. Bet tikėtina, kad jį kamuoja apsimetėlio sindromas (angl. impostersyndrome). Apie jį pasakoja psichikos sveikatos centro „Neuromeda“ medicinos psichologė Kamilė Petrulėnaitė.

daugiau

Gydytoja atsakė, kodėl sergant vėžiu reikia riboti perdirbtą maistąKuomet onkologine liga sergantis žmogus jaučiasi prarandantis apetitą, artimieji skuba jam padėti, pasiūlydami jo mėgstamiausio maisto. Šeimos narių pagalba yra ypatingai svarbi, tačiau ruošiant tokio tipo lauknešėlį svarbu atkreipti dėmesį, kas įeina į jo sudėtį. Gydytoja dietologė pažymi, kad perdirbti maisto produktai, pavyzdžiui, rūkyti mėsos ar žuvies gaminiai, neturi pakankamo baltymų ir kitų naudingų maistinių medžiagų kiekio, yra greitai virškinami ir gali sukelti papildomų komplikacijų sergančiajam.

daugiau

Slenka plaukai ir jokie serumai nepadeda? Susirūpinkite sveikata Plaukų slinkimas įspėja ne tik apie vitaminų ar mikroelementų stygių. Tai gali signalizuoti apie patirtą ilgalaikį stresą ir rimtas ligas – mažakraujystę, skydliaukės hormonų gamybos sutrikimą, sifilį, autoimuninius susirgimus ir kt.

daugiau

Profesorius pataria, koks maistas gali padėti išvengti onkologinių ligųVėžio diagnozės baiminasi kone kiekvienas. Pagal dažniausias mirties priežastis, piktybiniai navikai Lietuvoje jau daugelį metų išlieka antroje vietoje. Statistika – niūri, tačiau pataisoma, mat dalies onkologinių susirgimų galima išvengti pakeitus gyvenimo būdą, visų pirma – mitybą.

daugiau
81 - 90 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke