24x7.lt

Natūralus antidepresantas magnis: padės išgyventi liūdniausią metų dienąTrečiasis sausio pirmadienis jau kelis dešimtmečius yra simboliškai laikomas niūriausia metų diena (angl. Blue Monday). Manoma, kad būtent šiuo laikotarpiu žmonės po šventinio šurmulio dažniausiai būna priversti sugrįžti į kasdienę rutiną ir neretai ima abejoti savo naujametinių tikslų įgyvendinamumu. Šis užplūstantis liūdesys gali būti paaiškinamas stipriau pasireiškiančiu sezoniniu nuotaikų svyravimu, taip pat viena iš priežasčių, kodėl taip nutinka, galėtų būti ir svarbaus mikroelemento – magnio – trūkumas.

daugiau

10 mažų įpročių, kurie gali pagerinti jūsų savijautąJau tradiciškai Naujųjų metų pradžia žymi laiką, kai ne retas mūsų keliamės ambicingus tikslus, duodame sau pažadus keisti ir gerinti įvairias savo gyvenimo sritis. Vis dėlto kartais net ir mažo pokyčio dėka gali pasikeisti labai daug. „Eurovaistinės“ vaistininkas Mindaugas Rutalė pranešime žiniasklaidai įvardina dešimt nedidelių įpročių, kuriuos prisijaukinti bus nesunku, o teigiamą rezultatą turėtume pajusti pakankamai greitai.

daugiau

Peršalimo gydymas liaudiškomis priemonėmis: ar tai padės?Peršalus dažnai žmonės griebiasi ne tik vaistų simptomams malšinti, bet ir, norėdami pasijusti geriau, išbando įvairias liaudiškas priemones. Tikrai yra naudingų liaudiškų sveikatos patarimų peršalimui gydyti, tačiau kita pusė gali pridaryti daugiau žalos negu naudos.

daugiau

Kodėl špinatai pelnė daržovių karaliaus tituląPo triukšmingo ir sotaus šventinio laikotarpio norisi ko nors lengvo, paprasto bei sveikatai palankaus. Gaivi itališkos minestronės variacija su špinatais – tikras džiaugsmas akims ir skrandžiui. Špinatai pasižymi puikiomis savybėmis ir ne veltui vadinami supermaistu. Jie vertingi dėl didelio folio rūgšties kiekio, vitaminų ir mineralų.

daugiau

Paprikos ne tik papuoš lėkštę, bet ir bus naudingos sveikataiSaldžios, aštrios, žalios, raudonos ar geltonos, šviežios bei džiovintos – paprikos yra vienas universaliausių virtuvės produktų ir esminė Viduržemio jūros regiono mitybos dalis. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, sveikatai palankioje mityboje svarbi spalvų bei skonių įvairovė, todėl ji rekomenduoja į racioną įtraukti įvairių spalvų paprikų. Šios skanios daržovės ne tik papuoš lėkštę, bet ir bus naudingos sveikatai.

daugiau

Dietologės patarimai: ilgalaikę sveikatą užtikrina saikasŽmogui būtina mitybos įvairovė, todėl mėsos produktų išbraukti iš mitybos raciono nevalia. Mėsos vartojimas kartu su augaliniais produktais organizmą aprūpina visomis reikalingomis maistinėmis medžiagomis, vitaminais ir mikroelementais. Tačiau svarbu neperlenkti lazdos, o ir mėsa mėsai nelygu, – pranešime žiniasklaidai perspėja Dietoterapijos centro vadovė, gydytoja dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė. 

daugiau

Spanguolės – ne tik kisieliui gaminti: nedaug kalorijų, o nauda neišmatuojamaTarp maistingomis medžiagomis turtingų uogų tik nedaugelis gali varžytis su spanguolėmis, kurios pasižymi išskirtine nauda sveikatai. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, vienoje šių uogų porcijoje galima rasti bene ketvirtadalį rekomenduojamos vitamino C paros normos.

daugiau

Kopūstai – naudinga daržovė, bet kai kuriems juos vartoti reikia privengtiKopūstai – viena populiariausių lietuvių auginamų daržovių, kuri dažnai papuošia tiek Lietuvos tradicinės virtuvės patiekalus, tiek kitų šalių virtuvių šedevrus. Rudenį kopūstus naudojame įvairioms salotoms, o žiemą juos valgome troškintus ar raugintus. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pranešime žiniasklaidai teigia, kad apie kopūstų naudą organizmui žinojo dar mūsų protėviai, todėl šie ne veltui yra mūsų tradicinės virtuvės dalis. Anot jos, šios daržovės yra tikras naudingųjų medžiagų ir vitaminų šaltinis.

daugiau

Kaip atitolinti senatvę – padės antioksidantai, naudingi riebalai ir saikasVisais laikais žmonės ieškojo stebuklingų priemonių, galinčių padėti atitolinti senatvę, ilgiau išlikti jaunatviškais, energingais ir sveikais. Sveikatos specialistai sako, kad stebuklingų priemonių nėra, o tai, kokiu greičiu sensta organizmas, daug priklauso ir nuo mūsų. Tad artėjant Kalėdoms ir Naujiesiems – šventėms, kurių metu neretai mėgaujamės ne itin sveiku maistu ar persivalgome, jie primena, kad tai, ką ir kiek valgome, taip pat veikia senėjimo procesą.

daugiau

Kad šventės nesibaigtų skubios pagalbos skyriuje: gydytojos dietologės patarimaiŠventiniai stalai jau netrukus bus nukrauti ne visada lengvai virškinamais ar sveikais patiekalais. Prisėdęs prie tokio stalo retas kuris pagalvoja apie saiką ir pasijunta blogai. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Konsultacijų centre dirbanti gydytoja dietologė Daiva Pipiraitė-Lazarevičienė sako, kad pirmiausia reikia daryti viską, kad apsinuodijimo būtų išvengta: tinkamai laikyti ir ruošti maistą, valgant jausti saiką, valgyti mažomis porcijomis, vengti sunkiai virškinamo maisto, nepiktnaudžiauti alkoholiu, nepamiršti judėti. Taip pat gydytoja dalinasi patarimais, ką daryti, jei apsinuodijimo išvengti nepavyko.

daugiau
51 - 60 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke