24x7.lt

Psichologė besiskiriančioms poroms: nemanipuliuokite galimybe dalyvauti vaiko gyvenime dėl savo pykčio – pralaimi visiPsichikos sveikatos specialistai pastebi tendenciją: daugėja atvejų, kai vyrai – tėčiai – kreipiasi psichologinės pagalbos dėl savo bejėgystės kovoje už pasimatymus su savo vaikais, nors teisiškai jiems tai ir priklauso. Ir nors jie deda visas įmanomas pastangas dalyvauti vaiko gyvenime, deja, vaiko mamai neparodžius geranoriškumo ir valios, tas bendravimas neįvyksta. 

daugiau

Greitas papildomų kilogramų atsikratymas: kai kuriems gali būti pavojinga2017 metais pasibaigus klinikiniams tyrimams ir patvirtinus semagliutido preparatus medicininiam gydymui, II tipo diabetu sergančių žmonių kasdienybė tapo lengvesne. Po kurio laiko pastebėjus šalutinį poveikį – apetito mažėjimą ir svorio kritimą – šie vaistai tapo trokštami ir norinčiųjų sulieknėti. Tačiau svorio metimą skatinantys preparatai gali būti pavojingi. 

daugiau

Priminė svarbiausias taisykles stiprinant imunitetą: tai padės išvengti rimtų sveikatos problemųNuolat varvanti nosis, perštinti gerklė ar užklupusios rimtesnės žiemos sezono ligos dažną priverčia susimąstyti, kodėl nusilpo jo imunitetas ir kaip organizmą sustiprinti? Gydytojai pabrėžia: imunitetą stiprinti būtina visus metus, o didžiausi jo priešai – stresas, per mažas fizinis aktyvumas ir netinkama mityba. 

daugiau

Pyragas be miltų ir cukraus: išsikepkite sveikatai palankų braunįJei po pietų užsimanote ko nors saldaus, nebūtina traukti iš spintelių miltų ir cukraus – patikėkite, gardų pyragą išsikepsite ir be jų, be to, nesigraušite, kad gerokai viršijote paros kalorijų normą. Tokiam brauniui sunaudosite ir pernokusius bananus, kurių saldumas atstos pridėtinį cukrų.

daugiau

Kelionė lėktuvu: kokius vaistus galima gabenti ir ką reikia žinoti apie medicinos prietaisusRuošiantis kelionei lėktuvu dažnai iškyla klausimų, ką galima arba ko negalima vežtis rankiniame ir registruotame bagaže. Neretai jų kyla dėl vaistų ir medicinos prietaisų. Nors orlaivių antžeminio aptarnavimo bei keleivių aptarnavimo paslaugos specialistai teigia, kad gyvybiškai svarbiems medikamentams aviakompanijos netaiko apribojimų, visgi su keletu niuansų reikia būti susipažinus, kad nekiltų problemų aviacijos saugumo patikrose. 

daugiau

Pupelės – augalinės kilmės baltymų šaltinis: kodėl jos yra geriausias širdies draugas?Pupelės – neatsiejamas meksikietiškos virtuvės ingredientas: jų dedama į čili troškinius, naudojamos takų įdarui bei aitrioms sriuboms gaminti. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė rekomenduoja jas į sveikatai palankią mitybą įtraukti ir mėgstantiems meksikietiškus patiekalus, ir liekantiems prie lietuviškos virtuvės tradicijų: jos kiekvieną patiekalą praturtins organizmui svarbiomis maistinėmis medžiagomis.

daugiau

2024-ųjų vaistiniu augalu išrinkta mažalapė liepaVisuomenei ir ekspertų komisijai buvo pasiūlytas 60 vaistinių augalų sąrašas, iš kurio viešo balsavimo būdu išrinktas nugalėtojų penketukas bei komisijos sprendimu paskelbtas 2024 metų vaistinis augalas: juo šiemet tapo mažalapė liepa (Tilia cordata Mill) – gydantis, medingas ir aromatingas medis, kurio žiedynai su žiedynlapiais vartojami lengviems nervinės įtampos ir peršalimo ligų simptomams šalinti.

daugiau

Tartaletės: skanus ir pigus desertas vos per pusvalandįŠiltais kepiniais, burnoje tirpstančiais pyragais ar kitais pigiais desertais labiausiai norisi pasilepinti žiemą, kai lauke trūksta saulės šilumos, o organizmui ima stigti ir kai kurių vitaminų. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė desertus visuomet pataria skanauti saikingai, o dar geriau būtų, jei vietoje jų pirmenybę kasdien suteiktume saujai šviežių uogų.

daugiau

Kodėl pusryčiai svarbūs sveikatai: alkio stoka rytais gali byloti apie sutrikimusNėra apetito pusryčiams? Tai gali būti signalas, kad vakare suvalgote per didelį kiekį maisto arba sutrikusio miego ritmo bei pervargimo požymis. Būtent pusryčių valgymas gali padėti išvengti persivalgymų dienos pabaigoje bei apsaugoti nuo virškinamojo trakto sutrikimų, jei neįsivaizduojate ryto be puodelio kavos.

daugiau

Po pirties – į ledinį vandenį: ar naudinga sveikatai?Pirtis – tai tikras žiemos malonumas, o užsigrūdinusiems ir drąsesniems dar daugiau pramogų gali suteikti maudynės lediniame vandenyje. Tai gali būti išties naudingos mūsų sveikatai, tačiau lygiai taip pat svarbu žinoti, kokių klaidų verta žūtbūt išvengti.

daugiau
31 - 40 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke