24x7.lt

Kokiuose maisto produktuose gausu vitaminų ir mikroelementųVitaminai ir mikroelementai yra būtini sveikam organizmui ir jame vykstančioms gyvybinėms reakcijoms. Deja, greitas gyvenimo tempas, stresas ir netaisyklinga mityba dažnam žmogui sutrukdo užtikrinti jų pusiausvyrą, todėl savijauta suprastėja, pradeda atsiranda nuovargis ir kyla įvairių ligų grėsmė.

daugiau

Aktyvus gyvenimas bėgant: nauda sveikatai ir gresiančios traumosBėgimas – viena populiariausių ir prieinamiausių aktyvių veiklų. Ja gali užsiimti kiekvienas, turintis bent minimalų fizinį pasirengimą. Reguliarus, organizmui pritaikytas bėgimas – tai puikus būdas išlikti sveikam, pagerinti fizinę būklę ir psichologinę savijautą. Tačiau kai nesilaikoma tam tikrų taisyklių ir neatsižvelgiama į savo kūno poreikius, bėgimas, kaip ir bet kuri kita aktyvi veikla, gali nulemti įvairias traumas bei pažeidimus.

daugiau

Kas yra elektrolitai? Jų funkcijos, šaltiniai.Elektrolitai yra svarbūs įvairiems organizmo procesams, pavyzdžiui, nervinių impulsų perdavimui, raumenų susitraukimui, drėkinimui ir pH lygio reguliavimui. Kad jūsų organizmas būtų sveikas, reikia, kad su maistu gautumėte pakankamai elektrolitų.

daugiau

Nervų sistema gali nusilpti ir vasarą: kaip ja pasirūpinti?Nuolatinis nuovargis, miego sutrikimai ir suprastėjusi nuotaika – visa tai gali signalizuoti, jog nusilpo jūsų nervų sistema. Nors daugelis apie nusilpusią nervų sistemą kalba tik šaltuoju sezonu, su tuo galima susidurti net ir vasarą. Kas tai nulemia, kaip pasirūpinti savo nervų sistema šiltuoju metų laiku?

daugiau

Saugokitės nepažįstamų šunų įkandimų: patarimai ir veiksmaiAtšilus orams, vis daugiau laiko praleidžiant lauke, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) sulaukia dažnesnių pranešimų apie šunų įkandimus žmonėms.  Kaip galime užkirsti kelią tokiems incidentams bei ką daryti įkandus nepažįstamam šuniui?

daugiau

Mėgaujantis ledais arba kava gelia dantis? Tai gali būti uždegimų pradžiaAr kada nors valgydami ledus arba gerdami karštą gėrimą pajutote geliantį dantų skausmą? Jei taip, vadinasi, jūs – vienas iš daugelio žmonių, kurių dantys jautrūs šalčiui arba karščiui. Specialistų teigimu, tai kamuoja maždaug kas antrą žmogų. Tokį skausmą dažniausiai jaučia tie, kurių dantų emalis plonesnis, nors tai gali įspėti ir apie dantų ėduonį bei kitas odontologines problemas. Visiškai atsikratyti šios bėdos neįmanoma, bet geresnė burnos higiena ir reguliarūs vizitai pas odontologą padėtį ženkliai pagerina ir suteikia daugiau komforto. Būtina saugoti dantų emalį.

daugiau

Per karščius patariama į mitybą įtraukti daugiau mineralųIšsiilgti vasariški orai gali džiuginti, tačiau šiuo laikotarpiu ypatingai svarbu saugotis karščių ir pasirūpinti savo sveikata. Per karščius gali dažniau užklupti tokie simptomai kaip nuovargis, galvos ir raumenų skausmai, padažnėjęs pulsas. Dėl to patariama šiuo metu į mitybą įtraukti daugiau mineralų ir elektrolitų.

daugiau

Šiluma atneša ne tik pramogas, bet ir pavojus – ekspertai pataria, kokių klaidų vengtiĮ viršų šoktelėjęs termometro stulpelis dažną paskatina planuoti veiklas lauke: po šaltojo metų laiko norisi imtis tiek mėgstamo sporto, tiek sodo ir daržo darbų. Vis dėlto medikai ir draudikai pastebi, jog dažnas šiltojo sezono palydovas – specifiniai sveikatos negalavimai ir traumos.

daugiau

Atminties sutrikimai kamuoja ir jaunus žmones. Specialistai pataria, kaip jų išvengtiVieni per trumpą laiką gali įsiminti šimtus vardų, o kiti pamiršta ir prieš minutę išgirstą žmogaus vardą. Ką daryti, kad atmintis neprastėtų? Specialistai turi ne vieną patarimą – skaitykite knygas, spręskite kryžiažodžius, žaiskite stalo žaidimus. Gali padėti net rankdarbių kūrimas. Yra ir daugiau būdų, kaip iki gilios senatvės išlaikyti gerą atmintį.

daugiau

Kai mokykla tampa nerimo šaltiniu. Pataria psichologėReformų bangai siūbuojant švietimo sistemą vis dažniau išgirstame paauglius besiskundžiant pervargimu, nemiga, nenoru eiti į mokyklą, depresyvia nuotaika, nuolatiniu nerimu dėl visokiausių patikrų. Suaugusieji kartais visus šiuos simptomus tiesiog pavadina išlepimu: „Rašėm tuos kontrolinius darbus, laikėm egzaminus ir gyvi esam.“ Iš tiesų žinių patikrinimai mokykloje egzistavo visada, tačiau kodėl šiuo metu jie kelia paaugliams ypatingą nerimą?

daugiau
31 - 40 iš 2841 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke