53 proc. apklaustųjų socialiniame tinkle sako, kad kitais metais ketina atsikratyti žalingų įpročių, - skelbiama pranešime žiniasklaidai. Pasak „Eurovaistinės“ vaistininkės Jovitos Juodsnukytės, prie žalingų įpročių dažniausiai priskiriamas rūkymas, per dažnas užkandžiavimas nesveikais produktais, mažas fizinis aktyvumas, lošimas ar kiti sveikatai neigiamą įtaką darantys įpročiai.
|
daugiau
|
|
|
|
|
Šventinę nuotaiką kuriantys fejerverkai prišaukia bėdų ir žmogui, ir gyvūnams, užteršia orą ir aplinką, įspėja Aplinkos ir Sveikatos apsaugos ministerijos. Naujųjų metų naktį šaudomi fejerverkai ir petardos ne tik gali sunkiai sužaloti – kartu jie sukelia pavojų vaikams ir senjorams, kenkia širdies ir kvėpavimo takų ligomis sergantiems žmonėms. Fejerverkų ir petardų padaryti sužalojimai itin pavojingi ir sunkiai gydomi.
|
daugiau
|
| | | |
2020-ieji tapo sudėtingu ir sunkiai nuspėjamu laikotarpiu. Taip pat ir didžiosios metų šventės – šiemet jos persipynusios su nežinomybe, judėjimo ribojimais ir susirūpinimu šeimos narių sveikata. Psichologė psichoterapeutė Irena Masiulienė įspėja, jog šiuo laikotarpiu kaip niekada svarbu tarpusavio palaikymas ir prisitaikymas prie esamų sąlygų, rūpinimasis savo artimu, nors ir per atstumą.
|
daugiau
|
| | | |
Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja, kad suaugusiam žmogui kasdien reikėtų suvartoti apie 400 – 420 g šviežių vaisių ir daržovių, daržovės turėtų sudaryti 60 – 70 proc. šio kiekio. Tačiau apklausų duomenimis, lietuviai šviežių vaisių ir daržovių suvartoja per mažai – remiantis Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, vidutiniškai tik apie 250 g.
|
daugiau
|
| | | |
Įvairioms akcijoms neatsispyrę lietuviai prieš karantino sugriežtinimą užplūdo prekybos centrus ir suskubo pirki šventines dovanas. Nors šiemet ne visi turime galimybę praleisti šventes su artimaisiais, norėdami išreikšti santykių svarbą, tai darome materialiomis dovanėlėmis. Visgi, net ir pakoregavus savo finansus ir sumažinus išlaidas, neretai jaučiamės įsipareigoję artimiesiems kažką nupirkti Kalėdų proga.
|
daugiau
|
| | | |
Silkė, žuvis ir kiti iš jos pagaminti patiekalai – neatsiejama ne tik tradicinio Kūčių vakaro, bet ir šv. Kalėdų stalo dalis. Renkantis šiuos produktus, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) veterinarijos specialistai siūlo keletą patarimų, iš kurių bene svarbiausias – atidžiai perskaityti prekybos vietoje ar ant maisto produkto pakuotės esančią informaciją, pažiūrėti, kokiomis sąlygomis žuvies produktai yra laikomi, įvertinti jų prekinę išvaizdą, spalvą, konsistenciją, o jei yra galimybių – ir kvapą. |
daugiau
|
| | | |
Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) primena, kad esant itin nepalankiai epidemiologinei situacijai ypatingai svarbu užtikrinti tinkamą vėdinimą. Žiemos laikotarpiu, o ypač per COVID-19 pandemiją žmonės daugiau nei 85–90 % laiko praleidžia namuose. |
daugiau
|
| | | |
Pandemijos mastams nemažėjant ir karantinui griežtėjant, tapo aišku, kad Kalėdas šiemet švęsime nelankydami savo artimųjų. Psichologai siūlo išeitį, kad nesijaustume vieniši – pasitelkti technologijas ir surengti virtualią Kalėdų šventę.
|
daugiau
|
| | | |
Paukštiena yra vienas populiariausių pasirinkimų planuojant šventinio stalo meniu. Tad apie tai, kaip tinkamai parduotuvėje išsirinkti kokybišką paukštieną, ką vartotojams svarbu žinoti, norint ją saugiai paruošti šventėms, – Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų rekomendacijos ir patarimai šiame video. |
daugiau
|
| | | |
Kai už lango žvarbu, kamuoja prasta nuotaika ir organizmą atakuoja įvairūs virusai, daugelis griebiasi puodelio kvapnios arbatos. Kokias arbatžolių rūšis pravartų visuomet turėti po ranka, kad lengviau nuvytume nerimą, įveiktume peršalimą ir virškinimo problemas? Paprastai šaltuoju sezonu išauga arbatų nuo peršalimo ir (ar) kosulio poreikis – ši tendencija pastebima ir šiemet. Taip pat dažnai įsigyjamos arbatos, skirtos nervų sistemai – miegui pagerinti, nerimui pašalinti.
|
daugiau
|
| | | |
|
|
|
|
|