24x7.lt

Kodėl blogai valgyti saldumynusKai ranka tiesis paimti spurgą ar saldų pyragaitį, pagalvokite, kiek kalorijų slypi šiame skanėste. Ar žinojote, kad saldumynai prideda papildomų kilogramų ir atima nemažai sveikatos?.. Mitybos specialistai teigia, kad saldumynus reikėtų valgyti tik per šventes. Tortai, bandelės, šokoladas – nekasdienis maistas, juolab jais nevalia mėgautis iškart po sočių pietų ar vakarienės. Pagal maisto derinimo principus desertą galima valgyti tik tarp valgymų. Jei esate įpratusi po kepsnio ir lėkštelės sriubos pasimėgauti torto gabalėliu, anksčiau ar vėliau turėsite sveikatos sutrikimų. 

daugiau

10 priežasčių, kodėl verta gerti vandenį su citrinaSpecialistai kiekvieną dieną rekomenduoja pradėti puodeliu šilto vandens su citrinos skiltele. Kodėl būtent citrinos? Visų pirma, citrinose gausu mūsų organizmui naudingųjų medžiagų: vitaminų C, B, kalcio, geležies, magnio, kalio. Kadangi grynos citrinų sultys gali pakenkti jūsų dantų emaliui, rekomenduojama jas skiesti drungnu vandeniu. 15-30 minučių iki pusryčių išgerta stiklinė šio gėrimo, garantuoja ir sveikatą, ir puikią nuotaiką, žvalumą ir geresnę medžiagų apykaitą. 

daugiau

Psichoterapeutas pataria: gerai savijautai – 8 valandos darbo ir tiek pat miegoNerimas, padažnėjęs širdies plakimas, įtampa raumenyse, nuovargis – pirmieji nuolatiniame strese gyvenančio žmogaus sveikatos sutrikimo požymiai. Kas yra psichinė sveikata ir kodėl būtina ja rūpintis? Gydytojas psichiatras, psichoterapeutas Raimundas Alekna sutiko pasidalinti įžvalgomis iš būsimo savo pranešimo parodoje „Baltmedica 2013“. Parodoje gydytojas kalbės apie tai, kas yra stresas, kokios jo priežastys ir kaip išmokti jį valdyti. 

daugiau

Dėmesio verti faktai: kas bus, jei nustosime judėtiMūsų senatvė prasideda nuo 30-35erių metų. Maždaug tokio amžiaus baigiasi savaiminiai organizmo palaikymo resursai. Jei žmogus nustoja judėti, visos kūno funkcijos pradeda pamažu stabdyti savo veiklą. Gamta nebeplanuoja ilgai delsti, ruošiasi tokį kūną laidoti. Todėl palaikyti kūno aktyvumą kiekvienam privaloma ne dėl stangrios odos, tinkamo svorio ar kitų gražios išvaizdos atributų, bet pirmiausia dėl gyvybės. Judėti reikia tam, kad kūno sistemos galėtų sklandžiai funkcionuoti toliau. 

daugiau

Biblioterapija. Kodėl būtina rinktis knygą atsakingaiDaug žmonių pastebi, kad skaitymas jiems yra puikus poilsio būdas. Knygos – poilsio sudedamoji dalis, tam tikra terapija, savipagalba ar dar kas nors daugiau sveikatai? Kas yra ta biblioterapija, gydymasis skaitymu, ir kuo biblioterapija skiriasi nuo įprasto skaitymo? Apie tai kalbėjomės su žinomu šalies psichiatru-psichoterapeutu, ne vieno gydymo metodo Lietuvoje pradininku, Vilniaus miesto psichikos sveikatos centro Ribinių būsenų skyriaus vedėju Aleksandru Alekseičiku ir Lietuvos technikos bibliotekos duomenų bazių administratore Lina Mikučionyte. 

daugiau

Kaip sumažinti stresą ir įtampą per keturiolika dienųIlgi ir šalti vakarai, rūpesčiai namuose ir darbe, naujos patirtys. Taip pat intensyvus gyvenimo tempas. Nesvarbu, – gyveni Vilniuje ar Niujorke. Ir dar aibė kitų šiuolaikinio pasaulio elementų, sukeliančių mums stresą. Deja, streso neišvengsime. Tai natūrali apsauginė organizmo reakcija į išorės dirgiklius. Tačiau daug kas priklauso nuo mūsų požiūrio į situacijas bei įvykius. Be to, su įtampa, stresu galima išmokti efektyviai kovoti, o galiausiai ir ramiau, adekvačiau į viską reaguoti. 

daugiau

Žingsnis po žingsnio sveikatos linkStatistikos duomenimis, vyresni nei 30 metų žmonės tampa vis mažiau fiziškai aktyvūs, o tai tiesiogiai skatina senėjimo procesus. Ką daryti? Nieko ypatingo – tiesiog pradėkite vaikščioti! Ėjimas – puikus būdas pagerinti sveikatą, ypač jei išvis nesportuojate ar tik ruošiatės pradėti. Reguliarūs pasivaikščiojimai padeda išlaikyti optimalų svorį ir degina nereikalingus riebalus. Žinoma, kaip ir atliekant bet kokius pratimus, nauda sveikatai priklausys nuo to, kaip ir kiek vaikščiosite. Lėtas pasivaikščiojimas savaitgalio rytą ne iškart suteiks naudos sveikatai. Tačiau nereikia iškart siekti ir olimpinių aukštumų. 

daugiau

Ajurvedinis masažas. Kas tai?Greičiausiai visiems teko patirti masažo teikiamą naudą ir malonumą kūnui ir sielai. Tačiau tikrai ne visi žino, kuo ypatingi ajurvediniai masažai. Taigi siūlome pasidomėti. Ajurveda (iš sanskrito kalbos „ajur“ – gyvenimas, „veda“ – žinios) – tai 5 tūkst. metų skaičiuojantis mokslas apie sveikatą, visavertį gyvenimą, žinios, kaip išsaugoti grožį ir pasipriešinti ligoms. Tai mokslas ne tik apie masažus, bet ir apie sveikatos išsaugojimą, gydymą vaistažolėmis, kvėpavimo pratimus, organizmo valymo būdus, spalvų, kvapų bei muzikos terapiją ir gyvenimo psichologiją. Pagal ajurvedą fiziškai sveikas, bet nelaimingas žmogus nėra visiškai sveikas. 

daugiau

Kokios daržovės tirština kraująDažnai girdime sveikos mitybos žinovų raginimų valgyti kuo daugiau šviežių daržovių, kad organizmas gautų daug vitaminų. Tačiau, prieš sėdant prie daržovių dubens, reikėtų pagalvoti apie savo sveikatos problemas ir vartojamus vaistus. Kai kurių vaistų ir daržovių sąveika gali labai pabloginti būseną. Pavyzdžiui, daržovės, kuriose gausu vitamino K, silpnina kraują skystinančių vaistų veikimą. Antikoaguliantai dažniausiai skiriami po širdies infarkto, tam tikrų traumų, turintiems širdies ritmo sutrikimų ir įvairiais kitais atvejais, kai padidėja kraujagyslių trombozės rizika.

daugiau

Streso „priėmimo“ ir „išvarymo“ ritualasGyvenimas įvairialypis: čia džiaugsmas, čia rūpesčiai. Turime įsisąmoninti faktą, kad viskas nuolat kinta. Nepasiduoti, kai užklumpa sunkumai, mokėti džiaugtis mažais malonumais – tokią pozityvią poziciją padės palaikyti paprastas taiči pratimas „Apsikabinimas su tigru“.

daugiau
2801 - 2810 iš 2841 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  281 282 283 284 285  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke