24x7.lt
Buriasi šalies žolininkaiKiek žmonių Lietuvoje domisi vaistiniais augalais? Į šį klausimą atsakyti nėra lengva, bet akivaizdu, kad tokių aptiksime kiekvieno miesto ar miestelio gatvėje, kiekviename daugiabutyje. Tad pirmajame žolininkų suvažiavime Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse šurmuliavo ir puikiai žinomi, daugelyje renginių dalyvaujantys žolininkai, ir tylūs vaistinių augalų gerbėjai, vasaromis prisirenkantys vaistažolių arbatai. 
daugiau
Ekstravertai aktyvesni, nes jų smegenyse dažniau aktyvuojamos pozityvios emocijosUž ekstravertų polinkį daugiau bendrauti bei būti aktyvesniais iš dalies gali būti atsakinga smegenų chemija, skelbia Cornell universiteto neuromokslininkai. Naujas tyrimas, paskelbtas žurnale „Frontiers in Human Neuroscience“ padeda geriau suprasti, kaip skirtinga smegenų veikla atsiliepia žmonių aktyvumui. 
daugiau
Kūrybingos jogos dozė – kad pailgintum jaunystę ir prisipildytum ramybėsKlaipėdos Jogos namai su kūrybinga mokytoja Audrone Pašilyte ne vienai klaipėdietei atvėrė duris į ramybės sklidiną pasaulį, kuriame geriau jaučiasi ne tik fizinis kūnas. Ne vienerius metus praktikuojančios jogą moterys pilnos džiaugsmo, ramiau reaguoja į įvairias gyvenimo aplinkybes ir nesiskundžia prasta savijauta net klimakteriniu laikotarpiu. 
daugiau
Bėgimas nuo problemų kartais gali būti naudingasJei prispaudžia darbai, reikalai, pareigos bei laiko limitai, kartais tinkamiausias poelgis yra bent trumpam nustoti kreipti į tai dėmesį, teigia dvi Rotman vadybos mokyklos ir Toronto universiteto profesorės. Tinkamai suderinti darbą ir likusį gyvenimą gali būti sunki užduotis. Pavyzdžiui, paaukotas šeimos laikas, vardan viršvalandžių darbe, gali sumažinti pasitenkinimą darbu, pakelti streso lygį.  Ekspertai teigia, jog labai naudinga trumpam visa tai pamiršti ir leisti smegenims pailsėti, nueinant išgerti kavos, įsijungiant muzikos, ar pasimankštinant. 
daugiau
Arbatos gėrimo apeiga: laikas pasotinti šviesos kūną“Daug žmonių tyrinėja arbatžolių ir vaistažolių terapinį poveikį  fiziologijai. Mane visada domino poveikis būtent sąmonei – kuo skiriasi poveikis geriant arbatą iškilmingu būdu nuo kasdieniško gėrimo. Paaiškėjo, kad skirtumas didžiulis”, – teigia žolininkas Ramūnas Daugelavičius, Anykščių arbatinės “Arbatos magija” savininkas. Arbatos gėrimo apeigą jis praktikuoja jau 13 metų. Pakalbėjome. 
daugiau
Linga Švanienė: „Įžymybės vardas jo savininkui gali perduoti ne tik sėkmę“Ar esate patenkintas savo vardu? O gal jaučiate nuoskaudą tėvams, kad jus pavadino, pavyzdžiui, Jurga, o ne Kristina? O gal jums – 65-eri, bet jūsų pase įrašyta – Sigutė? O gal tu esi šešiolikmetis Jonas, kuris visai nesižavi net visos tautos švenčiamu savo vardadieniu? Kokią reikšmę asmenybei turi susitapatinimas (arba ne) su savo vardu, pasakoja psichoterapeutė Linga Švanienė. 
daugiau
Želmenų sultys: sveika daugeliui, bet tik ne sergantiesiems vėžiuĮ sveikatą, ligas ir gijimą esama įvairių požiūrių. Vieni daugiau linkę pasitikėti įrodymais pagrįstos medicinos sprendimais, kiti ieško papildomų, alternatyvių sveikatinimosi būdų. Šis pasirinkimas ypač aktualus sunkių onkologinių ligų užkluptiems žmonėms. Vienas iš kontroversiškų klausimų, su kuriuo susiduriama, – ar galima sergant vėžiu gerti daugybę vitaminų ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų turinčių kviečių želmenų sulčių. Nors šviesaus atminimo gyduolės, žaliavalgės Onos Varapickaitės ir Viktoro Kulvinsko JAV Floridos valstijoje įkurto sveikos gyvensenos Hipokrato instituto atstovai tikina, kad želmenų sultys naudingos sergant vėžiu, mokslininkai onkologai įspėja: būdamos biologiškai aktyvios, šios sultys gali sutrukdyti gydymo procesui, o pasveikus – paskatinti vėžio atsinaujinimą.
daugiau
Pokalbiai su žvaigždėmis ir dilgėlių skynimas – Dalės Petraitienės sveikatos receptasLietuviams, kamuojamiems kūno ar sielos ligų, tikrai nėra reikalo leistis į ilgas ir brangias keliones po egzotiškas šalis. Sveikatą kuo puikiausiai galima pataisyti ir lietuviškuose laukuose, skinant dilgėles ir širdies skausmą išliejant žvaigždėms. Taip tvirtina liaudies medicinos propaguotoja panevėžiškė Dalė Petraitienė.
daugiau
Ajurveda. Alyvų (alyvuogių) aliejusNuo seno alyvų aliejus dėl gero skonio ir teigiamo poveikio žmogaus sveikatai itin vertintas visame Viduržemio jūros regione. Šiame aliejuje, be kitų vitaminų, apstu vitamino E, antioksidantų ir vertingų nesočiųjų riebiųjų rūgščių. Pirkite tik kokybišką natūralų alyvmedžių aliejų.
daugiau
Tibeto medicinos pagrindas – išsivadavimas iš proto nuodųUnikalią tūkstantmečių tradiciją išsaugojusi tolimos kalnų šalies medicina gali pasirodyti svetima ir egzotiška mums įprastos modernios, įrodymais pagrįstos medicinos kontekste. Tačiau Lietuvoje šiomis dienomis viešintis tibetietis gydytojas Nida Čenagtsang sako, kad tradicinė Tibeto medicina yra kur kas artimesnė moderniajai, negu būtų galima pamanyti. Visgi, nors būdamas artimas įrodymais pagrįstai medicinai, tibetietiškas požiūris į žmogaus sveikatą lieka išskirtinis ir unikalus. Nida Čenagstang pabrėžia, kad šiuolaikinis žmogus būtų sveikesnis dvasiškai ir fiziškai, jeigu tik pasinaudotų per tūkstantmečius patikrintais paprastais tibetietiškos medicinos elementais.
daugiau
2771 - 2780 iš 2798 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  271 272 273 274 275 276 277 278 279 280  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke