24x7.lt

Biblioterapija. Kodėl būtina rinktis knygą atsakingaiDaug žmonių pastebi, kad skaitymas jiems yra puikus poilsio būdas. Knygos – poilsio sudedamoji dalis, tam tikra terapija, savipagalba ar dar kas nors daugiau sveikatai? Kas yra ta biblioterapija, gydymasis skaitymu, ir kuo biblioterapija skiriasi nuo įprasto skaitymo? Apie tai kalbėjomės su žinomu šalies psichiatru-psichoterapeutu, ne vieno gydymo metodo Lietuvoje pradininku, Vilniaus miesto psichikos sveikatos centro Ribinių būsenų skyriaus vedėju Aleksandru Alekseičiku ir Lietuvos technikos bibliotekos duomenų bazių administratore Lina Mikučionyte. 

daugiau

Kaip sumažinti stresą ir įtampą per keturiolika dienųIlgi ir šalti vakarai, rūpesčiai namuose ir darbe, naujos patirtys. Taip pat intensyvus gyvenimo tempas. Nesvarbu, – gyveni Vilniuje ar Niujorke. Ir dar aibė kitų šiuolaikinio pasaulio elementų, sukeliančių mums stresą. Deja, streso neišvengsime. Tai natūrali apsauginė organizmo reakcija į išorės dirgiklius. Tačiau daug kas priklauso nuo mūsų požiūrio į situacijas bei įvykius. Be to, su įtampa, stresu galima išmokti efektyviai kovoti, o galiausiai ir ramiau, adekvačiau į viską reaguoti. 

daugiau

Žingsnis po žingsnio sveikatos linkStatistikos duomenimis, vyresni nei 30 metų žmonės tampa vis mažiau fiziškai aktyvūs, o tai tiesiogiai skatina senėjimo procesus. Ką daryti? Nieko ypatingo – tiesiog pradėkite vaikščioti! Ėjimas – puikus būdas pagerinti sveikatą, ypač jei išvis nesportuojate ar tik ruošiatės pradėti. Reguliarūs pasivaikščiojimai padeda išlaikyti optimalų svorį ir degina nereikalingus riebalus. Žinoma, kaip ir atliekant bet kokius pratimus, nauda sveikatai priklausys nuo to, kaip ir kiek vaikščiosite. Lėtas pasivaikščiojimas savaitgalio rytą ne iškart suteiks naudos sveikatai. Tačiau nereikia iškart siekti ir olimpinių aukštumų. 

daugiau

Ajurvedinis masažas. Kas tai?Greičiausiai visiems teko patirti masažo teikiamą naudą ir malonumą kūnui ir sielai. Tačiau tikrai ne visi žino, kuo ypatingi ajurvediniai masažai. Taigi siūlome pasidomėti. Ajurveda (iš sanskrito kalbos „ajur“ – gyvenimas, „veda“ – žinios) – tai 5 tūkst. metų skaičiuojantis mokslas apie sveikatą, visavertį gyvenimą, žinios, kaip išsaugoti grožį ir pasipriešinti ligoms. Tai mokslas ne tik apie masažus, bet ir apie sveikatos išsaugojimą, gydymą vaistažolėmis, kvėpavimo pratimus, organizmo valymo būdus, spalvų, kvapų bei muzikos terapiją ir gyvenimo psichologiją. Pagal ajurvedą fiziškai sveikas, bet nelaimingas žmogus nėra visiškai sveikas. 

daugiau

Kokios daržovės tirština kraująDažnai girdime sveikos mitybos žinovų raginimų valgyti kuo daugiau šviežių daržovių, kad organizmas gautų daug vitaminų. Tačiau, prieš sėdant prie daržovių dubens, reikėtų pagalvoti apie savo sveikatos problemas ir vartojamus vaistus. Kai kurių vaistų ir daržovių sąveika gali labai pabloginti būseną. Pavyzdžiui, daržovės, kuriose gausu vitamino K, silpnina kraują skystinančių vaistų veikimą. Antikoaguliantai dažniausiai skiriami po širdies infarkto, tam tikrų traumų, turintiems širdies ritmo sutrikimų ir įvairiais kitais atvejais, kai padidėja kraujagyslių trombozės rizika.

daugiau

Streso „priėmimo“ ir „išvarymo“ ritualasGyvenimas įvairialypis: čia džiaugsmas, čia rūpesčiai. Turime įsisąmoninti faktą, kad viskas nuolat kinta. Nepasiduoti, kai užklumpa sunkumai, mokėti džiaugtis mažais malonumais – tokią pozityvią poziciją padės palaikyti paprastas taiči pratimas „Apsikabinimas su tigru“.

daugiau
Natūralioji medicina: nepanaudotas sveikatos apsaugos sistemos rezervasSveikatos apsaugos ministro V. P. Andriukaičio 2013 metų birželio 11 dienos įsakymu Nr. V-608 „Dėl sveikatinimo veiklos krypčių nuoseklaus įgyvendinimo“ LR Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) sudaryta iki šiol viešojoje erdvėje liaudies ir netradicine vadinamų medicinos sistemų problemų nagrinėjimo darbo grupė.  Jai vadovauti patikėta LR SAM viceministrei biomedicinos mokslų daktarei Jadvygai Zinkevičiūtei. 
daugiau

Naudingi stuburo pratimaiDažnai skundžiamės, kad skauda nugarą – juk dauguma mūsų leidžiame ilgas valandas prie kompiuterio. Verta kasdien atlikti šiuos pratimus ir pamiršime nugaros maudimą!

  1. Pradinė padėtis: kojos pečių plotyje, rankos nuleistos prie šlaunų. Lėtai lenkitės į kairę, kaire ranka siekdama kairę blauzdą (nelenkite kelių). Lėtai grįžkite atgal. Pakartokite pratimą į dešinę. Atlikite jį po 6–8 kartus į kiekvieną pusę.

daugiau
Aistra augalams – šiuolaikinio žolininko kasdienybėPaprastam žmogui pieva ir yra viso labo pieva su daugybe nepažįstamų augalų, ant kurios taip gera įsitaisyti šiltais vasaros vakarais ir pasimėgauti grynu oru, užuosti aibę persipinančių aromatų ir paganyti akis į nepaprasto mėlynumo dangų. Šiuolaikiniam žolininkui pieva yra didžiausia jo aistra, kuria gali domėtis, tyrinėti ir kaskart stebėtis, kaip viename lauke gali augti skirtingi augalai, reikalingi žmogui ar net jam kenkiantys. 
daugiau
Buriasi šalies žolininkaiKiek žmonių Lietuvoje domisi vaistiniais augalais? Į šį klausimą atsakyti nėra lengva, bet akivaizdu, kad tokių aptiksime kiekvieno miesto ar miestelio gatvėje, kiekviename daugiabutyje. Tad pirmajame žolininkų suvažiavime Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse šurmuliavo ir puikiai žinomi, daugelyje renginių dalyvaujantys žolininkai, ir tylūs vaistinių augalų gerbėjai, vasaromis prisirenkantys vaistažolių arbatai. 
daugiau
2761 - 2770 iš 2797 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  271 272 273 274 275 276 277 278 279 280  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke