24x7.lt

Gydome slogą liaudiškais būdaisNe kartą girdėjome, kad sloga išgydoma per septynias dienas, o negydoma praeina per savaitę. Tačiau šis posakis, deja, ne visada pasitvirtina. Kai kada negydoma sloga komplikuojasi į sinusitą ar „persikrausto“ į ausis. Taigi „nekaltoji“ sloga ne tokia jau ir nekalta... Pasidomėkime liaudiškomis priemonėmis, padedančiomis įveikti šį negalavimą. 
► Alavijas. Teigiama, kad šis puikus augalas nuo slogos padeda išsivaduoti itin greitai. Kaip? Paimkite alavijo lapą, išspauskite iš jo kuo daugiau sulčių. Lašinkite kasdien į nosį po 3–4 lašus triskart per dieną ir gerai įmasažuokite.

daugiau

Kokius negalavimus gydo įvairių rūšių medusŠaltasis sezonas jau grasina varvančia nosimi? Metas traukti medaus stiklainėlį ir pradėti mėgautis šiuo sveikatai naudingu gardumynu. Siūlome pasidomėti, kokių gydomųjų savybių turi įvairių rūšių medus.

► Akacijų medus
Šio medaus patariama skanauti žmonėms, besiskundžiantiems inkstų ligomis, šlapimo takų infekcijomis. Tinka diabetikams, dietinei mitybai, ramina nervų sistemą, gydo nemigą, stiprina imunitetą. 

daugiau
Ramūnas Karbauskis: „Smegenys yra mano darbo įrankis, kodėl turėčiau jas žaloti alkoholiu? Nežinau alkoholio skonio“Ramūnas Karbauskis – verslininkas, politikas, visuomenės veikėjas, įvairių projektų vaikų ir jaunimo švietimui iniciatorius bei mecenatas. Sveikai gyvenantis vyras mielai sutiko prisidėti prie projekto „Aš – už sveiką Lietuvą“ ir pasidalinti savo mintimis bei idėjomis.

Blaivus gyvenimas
Paklaustas apie bendrą požiūrį į sveiką gyvenseną, p. Ramūnas atsako tiesiai: „Aš visada gyvenau sveiką gyvenimo būdą, todėl nebuvo jokio perversmo, požiūrio pasikeitimo. Nebuvo poreikio daryti kažką, kenkiant sau. Niekada nesupratau rūkymo prasmės“. Tačiau visgi sveiko gyvenimo būdo esminiu dalyku laiko tai, kad gyvenime nėra ragavęs absoliučiai jokio alkoholio. 

daugiau
Jogos trenerė: delsimas – geriausias antsvorio draugasŽymi Latvijos jogos trenerė Alona Slidzevska teigia, kad metant svorį svarbiausia yra tinkama motyvacija ir racionalūs, aiškiai pamatuojami tikslai. „Turėdama 10 metų patirtį sporto klube, galiu pasakyti, jog norint atsikratyti nereikalingų kilogramų, svarbiausia yra teisingai save motyvuoti, pozityviai mąstyti ir tikslų pradėti siekti tą pačią akimirką, – teigia A. Slidzevska, – Žinoma, labai svarbus yra artimųjų bei kolegų palaikymas, trenerio pagalba ir dietologo konsultacija. Visi šie žmonės prisideda prie motyvacijos kėlimo ir padeda nepalūžti pusiaukelėje bei nukreipia teisinga linkme“. 
daugiau

15 patarimų, kaip suaktyvinti smegenų veikląOgi visai paprastai! Pradėkite nuo pačių menkiausių smulkmenų jau dabar! Kasdien atlikdamos paprastus pratimus, ugdysite atmintį, pastabumą, jausitės akylesnės, žvalesnės ir išradingesnės. Taigi neužsisėdėkite vienoje vietoje, o imkitės darbo! Šie pratimai pravers ir mokiniams, ir studentams, kurie jaučiasi išsiblaškę, sunkiai įsimena reikiamą informaciją.
1. Jei nuolat sprendžiate kryžiažodžius, galvosūkius ir mįsles, tuomet jums reikia rimtesnio iššūkio. Pavyzdžiui, pabandykite įprastus darbus atlikti ne dešine, o kaire ranka (ir atvirkščiai): valykitės dantis, šukuokitės plaukus, valgykite sriubą ar salotas ir pan. 

daugiau
Vėžį sukeliantys vaistiniai augalaiStiprus karcinogenas slypi kai kuriuose tradiciniuose kiniškuose vaistuose.
Aristolochia  genties augalai per amžius buvo naudojami kiniškuose žoliniuose vaistuose, bet juose yra natūralaus karcinogeno, sukeliančio mutacijas jį naudojančių žmonių ląstelėse, skelbiama dviejuose tyrimuose, publikuotuose Science Translational Medicine rugpjūčio 7 d. straipsnyje atskleidžiama, kad komponentas, vadinamas aristolokine rūgštimi, sukelia daugiau mutacijų, nei du geriausiai žinomi gamtiniai karcinogenai: tabako dūmai ir UV spinduliai. 
daugiau

Kodėl blogai valgyti saldumynusKai ranka tiesis paimti spurgą ar saldų pyragaitį, pagalvokite, kiek kalorijų slypi šiame skanėste. Ar žinojote, kad saldumynai prideda papildomų kilogramų ir atima nemažai sveikatos?.. Mitybos specialistai teigia, kad saldumynus reikėtų valgyti tik per šventes. Tortai, bandelės, šokoladas – nekasdienis maistas, juolab jais nevalia mėgautis iškart po sočių pietų ar vakarienės. Pagal maisto derinimo principus desertą galima valgyti tik tarp valgymų. Jei esate įpratusi po kepsnio ir lėkštelės sriubos pasimėgauti torto gabalėliu, anksčiau ar vėliau turėsite sveikatos sutrikimų. 

daugiau

10 priežasčių, kodėl verta gerti vandenį su citrinaSpecialistai kiekvieną dieną rekomenduoja pradėti puodeliu šilto vandens su citrinos skiltele. Kodėl būtent citrinos? Visų pirma, citrinose gausu mūsų organizmui naudingųjų medžiagų: vitaminų C, B, kalcio, geležies, magnio, kalio. Kadangi grynos citrinų sultys gali pakenkti jūsų dantų emaliui, rekomenduojama jas skiesti drungnu vandeniu. 15-30 minučių iki pusryčių išgerta stiklinė šio gėrimo, garantuoja ir sveikatą, ir puikią nuotaiką, žvalumą ir geresnę medžiagų apykaitą. 

daugiau

Psichoterapeutas pataria: gerai savijautai – 8 valandos darbo ir tiek pat miegoNerimas, padažnėjęs širdies plakimas, įtampa raumenyse, nuovargis – pirmieji nuolatiniame strese gyvenančio žmogaus sveikatos sutrikimo požymiai. Kas yra psichinė sveikata ir kodėl būtina ja rūpintis? Gydytojas psichiatras, psichoterapeutas Raimundas Alekna sutiko pasidalinti įžvalgomis iš būsimo savo pranešimo parodoje „Baltmedica 2013“. Parodoje gydytojas kalbės apie tai, kas yra stresas, kokios jo priežastys ir kaip išmokti jį valdyti. 

daugiau

Dėmesio verti faktai: kas bus, jei nustosime judėtiMūsų senatvė prasideda nuo 30-35erių metų. Maždaug tokio amžiaus baigiasi savaiminiai organizmo palaikymo resursai. Jei žmogus nustoja judėti, visos kūno funkcijos pradeda pamažu stabdyti savo veiklą. Gamta nebeplanuoja ilgai delsti, ruošiasi tokį kūną laidoti. Todėl palaikyti kūno aktyvumą kiekvienam privaloma ne dėl stangrios odos, tinkamo svorio ar kitų gražios išvaizdos atributų, bet pirmiausia dėl gyvybės. Judėti reikia tam, kad kūno sistemos galėtų sklandžiai funkcionuoti toliau. 

daugiau
2751 - 2760 iš 2797 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  271 272 273 274 275 276 277 278 279 280  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke