24x7.lt
Parama ir palaikymas visiems norintiems MESTI ir LAIMĖTIApie 70 proc. visų reguliariai rūkančių norėtų mesti rūkyti, dauguma jų yra bent kartą tai bandę, tačiau tik 1–5 proc. bandžiusiųjų savarankiškai pavyko tapti nerūkančiais (nerūkyti metus ir ilgiau). Nusprendėte mesti rūkyti? Šaunu! Nebijokite prašyti palaikymo, jums nebūtina kovoti su rūkymu vienam. Mesti rūkyti naudinga būnant bet kokio amžiaus. Atsisakius šio žalingo įpročio net ir vidutiniame amžiuje, sumažės su tabaku susijusių ligų rizika ir pailgės gyvenimo trukmė. Nauda tuo didesnė, kuo anksčiau metama rūkyti. Metant rūkyti gali būti reikalinga ne tik medicininė, bet ir psichologinė, ir socialinė pagalba. Nors rūkymas ir neatrodo itin reikšmingu kasdieniu gyvenimo įvykiu, jo atsisakius, metantis rūkyti susiduria su nežymiais pokyčiais gyvenime. Dažnam metančiam rūkyti tenka koreguoti kasdienius gyvenimo įgūdžius – mokytis bendrauti, dirbti, atsipalaiduoti ir ilsėtis be cigaretės. Skamba keistai?
daugiau

Mitybos patarimai, kaip gauti daugiau magnioLaikotės dietos, bet nesate įsistikinę, jog gaunate pakankamai mineralinių medžiagų, o yatingai esate susirūpinę dėl galimo magnio trūkumo? Pateikiame jums keletą patarimų, kaip maksimaliai išnaudoti savo dietą, kad gautumėte pakankamą kiekį magnio.

♦ Kasdien valgykite įvairių daržovių ir visuomet įtraukite žalumynus - kopūstus, špinatus, salotų lapus ir prieskonines žoleles, kuriose daug magnio - valgomąsias kiaulpienes, dilgeles, kalendrą.

♦ Krakmolingomis daržovėmis mėgaukitės 3-4 kartus per savaitę, pavyzdžiui, saldžiosiomis bulvėmis, kukurūzais, pupelėmis. 

daugiau

„Nekaltos“ žolelėsĮvairios žolelių arbatos, vaistažolių nuovirai, maisto pagardai iš žalumynų – visa tai šiuo metu labai madinga. Vieni žolėmis gydosi, kiti vartoja profilaktiškai, kad nepultų ligos. Semtis sveikatos iš gamtos – teisingas žingsnis, tik svarbu žinoti, ką, kada ir kaip vartoti. Prieš plikydama kokių nors kvapių žolelių arbatos, pirmiau pasidomėkite pasirinktų augalų savybėmis, nepasitikėkite vien tik draugės ar žolininke save vadinančios moterėlės rekomendacijomis. Būtų gerai, jei žinotumėte savo organizmo ypatumus: hemoglobino kiekį, kraujo krešumą, skrandžio sulčių rūgštingumą ir pan. Gali paaiškėti, kad jūsų kraujas ir šiaip nėra skystas ir jums gal visiškai netinka vietoj įprastos arbatos gerti iš pažiūros nekaltos erškėtrožių arbatos, pasižyminčios kraują tirštinančiomis savybėmis. 

daugiau

Svarbios priežastys vartoti magnįPrasti mitybos įpročiai, dažnas vaistų vartojimas, alkoholis – vienos labiausiai paplitusių priežasčių, kodėl daugeliui žmonių šiandien taip pavojingai trūksta mineralinio elemento – magnio, kuris būtinas, kad tinkamai veiktų viso žmogaus organizmo sistema. Magnio trūkumas susijęs su daugeliu lėtinių sveikatos problemų, kurios dažnai paliekamos be dėmesio, bet galiausiai sudaro dar rimtesnių sveikatos sutrikimų. Dėl šios priežasties labai svarbu valgyti daug magnio turinčio maisto ir reguliariai gerti aukštos kokybės magnio papildus, kad būtų užtikrintas optimalus magnio kiekis organizme. Pateikiame jums penkias galimybes, kaip magnis gali pagerinti jūsų sveikatą.

daugiau
Visą valandą valgyk apelsiną – išmoksi sąmoningai gyventi čia ir dabarNusipirk apelsiną ir lupk jo žievelę, uostyk, valgyk visą valandą. Tai – viena iš geštalto terapijos praktikų, kad žmogus sąmoningai išgyventų šią savo gyvenimo akimirką. Čia ir dabar – ne klaidžiodamas prisiminimuose ar svaičiodamas apie ateities lūkesčius. Taip sako geštalto terapeutė Brigita Kaleckaitė.

Kuo geštalto terapija išsiskiria iš kitų psichoterapijos krypčių?
Lietuvoje ryškios dvi psichoterapijos kryptys: egzistencinė ir psichodinaminė psichoterapija. O geštalto terapija – nauja Lietuvoje psichoterapijos kryptis, kurios pradininkas – vokietis Fricas Terolcas. Šios terapijos metu mažiau sėdima ir šnekama apie ką nors, o savęs pažinimas vyksta per veiksmą. Čia svarbiausia – procesas, vykstantis čia ir dabar, kaip žmogus šiuo metu reaguoja į dabartinę situaciją. Nesvarbu, kodėl aš susidūriau su problema, bet kaip aš ją susikūriau. Geštalto terapijoje svarbiausia – kontaktas, ir ne tik tu kitais, bet ir su savimi.

daugiau

Kaip greičiau įsisavinti magnį?Aktyviai sportuojate ir neretai kurį nors kūno raumenį sutraukia mėšlungis? Puikiai žinote šį nemalonų jausmą, tiesa? Ir pasiskundus, kad koją sutraukė mėšlungis, dažnas jums pasakys, jog jūsų organizme trūksta magnio. Ir tai yra tiesa. Magnis būtinas sportuojantiems žmonėms, nes pagrindinės jo  funkcijos yra gerinti širdies veiklą, stiprinti kaulus, reguliuoti nervų sistemą, stabilizuoti raumenis po intensyvios treniruotės. Jo ypač daug netenkama sportuojant, mat iš organizmo magnis išsiskiria prakaituojant. Ką daryti, kad jūsų organizmas nuolat gautų magnio? Žinoma, maistas yra pagrindinis šaltinis. Magnio gausu riešutuose (migdolai – magnio bomba), grūdinės kilmės augaluose (ypač grikiuose) ir daržovėse (morkose, kopūstuose). 

daugiau

Psichoterapeuto požiūris į stresą: išrašau jums mankštą, jonažolių ir galvoti apie savo jausmusKiekvienas, turintis gyvenimiškos patirties, ilgainiui atranda savo streso valdymo techniką. „Abejoju, kad šiais laikais yra žmonių, kurie gali gyventi be streso. Tik pačią streso sąvoką  suprantame skirtingai. Šis žodis vartojamas maždaug nuo 17 amžiaus. Pradžioje juo buvo apibūdinama tokia būsena, kai kažko netenkama – turto ar artimo žmogaus. Kai ko nors netenkame,  gedime. Todėl kalbėdamas apie stresą mėgstu vartoti gedėjimo sąvoką“, – šiek tiek kitokį požiūrį į stresą dėsto gydytojas psichiatras, psichoterapeutas Raimundas Alekna.

Stresas ar gedėjimas?
Intensyvus gyvenimo tempas mūsų žodyną papildė tokiais žodžiais kaip stresas ir stresuoju. Pasak R. Aleknos, atrodytų, gyvenimas visko kupinas, jei ką nors praradai, džiaukis – atsirado vietos kažkam naujam. „Bet vis tiek mes stresuojame. Mes gedime, nes kažką praradome. Tai yra visiškai fiziologiškas ir normalus reikalas.

daugiau

Tobuli pusryčiai: išvenkime klaidų!Pusryčiauti reikia – tai aksioma. Tačiau valgyti ne bet ką, nes tuomet visa dienos pradžia tarsi šuniui ant uodegos!

♦ Tik atsikėlus – stiklinė šilto vandens. Dar geriau, kad jis būtų su citrina. Galima pagardinti ir šaukšteliu medaus. Tebūnie tai auksinė jūsų taisyklė. Vanduo padės atsikratyti toksinų ir pagelbės virškinimui, pagerins medžiagų apykaitą.

♦ Venkite bereikalingų pagundų. Rytas darbe dažniausiai pradedamas kava, o prie jos vis kas nors pasiūlo saldainį ar bandelę. Jei jums iš tiesų rūpi sveikata ir figūra, verta šio įpročio atsisakyti be jokios graužaties.

daugiau

10 visada aktualių mitybos tiesųŽinių, kaip nesunkiai atsikratyti antsvorio, – nors tvenkinį tvenk. Tereikia tik ryžto ir noro įgyvendinti jas praktiškai. O kaip maitintis toms, kurios neturi rūpesčių dėl išvaizdos, bet nepageidauja papilnėti kilogramu kitu? Štai svarbiausios taisyklės...

1. Nelaukite, kol stipriai išalksite 
Valgyti, žinoma, reikia tada, kai pajunti alkį, o ne tada, kai valgo kiti ir kviečia prisidėti. Tačiau neleiskite, kad alkis kamuotų ilgiau nei 20 minučių. Kuo labiau esate išalkusi, tuo didesnė tikimybė, kad stversite bet ką, kas po ranka: namie – sausainių ar saldainių iš vazelės, pusgaminių iš šaldytuvo, gatvėje – spurgą iš kepyklėlės ir pan. Be to, stipriai išalkęs žmogus suvalgo kur kas daugiau.

daugiau

Kokių gydomųjų savybių turi bulvėsTai, kad bulvės gelbsti nuo įvairių negalavimų, jau seniai ne paslaptis, tačiau kaip jas tinkamai naudoti?

Bulvėse gausu įvairių vitaminų, organinių rūgščių, mineralinių druskų, mikroelementų, nepakeičiamų aminorūgščių, be to, šių daržovių visuomet rasime kiekvienos šeimininkės namuose. Reikia paminėti, kad bulvių gumbai pasižymi uždegimą ir spazmus malšinančiu, žaizdų gijimą skatinančiu, skysčius varančiu poveikiu. Taip pat turi teigiamą įtaką šokinėjančiam kraujospūdžiui, širdies ir kraujagyslių sistemai. Peršalimas irgi ne bėda: jei turite bulvių – karšti jų garai padeda gydyti kvėpavimo takų ligas, malšina aštrų kosulį.

daugiau
2731 - 2740 iš 2797 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  271 272 273 274 275 276 277 278 279 280  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke