24x7.lt

Kokie organizmo ženklai išduoda stresąLabai dažnai neįvertiname, koks žalingas organizmui stresas – jis susargdina ne tik sielą, bet ir kūną. Kad dėl nuolat jaučiamos įtampos gyvenimas neapvirstų aukštyn kojomis, pirmiausia stenkitės įveikti sukeltus jos negalavimus. Prastos savijautos seksis išvengti šimtą kartų lengviau! Pasak medikų, retsykiais nedidelis stresas naudingas, nes padeda sutelkti jėgas ir įveikti iškilusius sunkumus. Tačiau įtampai užsitęsus neretai organizmas „sustreikuoja“: žmogų ima varginti galvos ir pečių juostos skausmai, širdies virpesiai, gausus prakaitavimas ir t. t. Kaip sau padėti?

daugiau
Kas naujo arbatos pasaulyje?Kas sušildo rytais, kai nerangiai išsliūkinę iš lovos ir vėl netrykštame noru keliauti darban? O kas jaukumo suteikia vakarais, šeimai susėdus prie vakarienės stalo? Aptarinėjant aktualijas su draugais ar per pietų pertrauką? Skaitant madingiausią romaną sekmadienio popietę? Veikiausiai puodelis garuojančios arbatos. Užsukę į kuriuos nors arbatos namus ar tiesiog prekybos centrą, arbatos galime rasti pačios įvairiausios: tiek juodosios, tiek žaliosios, baltosios, raudonosios. Su įvairiausiais priedais ir prieskoniais – kiekvienam pagal pomėgius, fantaziją ar nuotaiką. O gal ir pagal sveikatos poreikį.
daugiau
Prisilietimas – savivertei ir pasitikėjimui didinti„Psychological Science“ publikuotos kelios studijos atskleidė, jog žmonių, turinčių žemą savivertę, pasitikėjimas savimi ir tos savivertės augimas stiprinamas elementaraus žmogiško kontakto – prisilietimo metu. Maža to, prisilietimai gerina ir fizinę sveikatą.

Pozityvios ir negatyvios mintys
Yra žmonių, kurie, suvokdami savo laikinumą šioje žemėje, stengiasi nugyventi kuo prasmingesnį, turiningesnį gyvenimą. Nuo jų veidų retai dingsta natūrali šypsena, kalboje gausu pozityvių minčių, o galvoje – idėjų. Pabendravęs su tokiu žmogumi, dažnai jauti energijos antplūdį, o ir diena tampa  šviesesnė.

daugiau

7 šiuolaikinei moteriai būtini produktaiValio! Pagaliau pradėjome suprasti, kad nuo to, ką valgome, priklauso mūsų sveikata ir grožis. Sveikai gyventi – madinga, ir tai pati geriausia mada. Tad kokių produktų būtinai turėtų būti kiekvienos iš mūsų namuose?

1. AVOKADAI
Tai geriausi „psichoterapeutai“. Šiuolaikinei, kasdien stresą patiriančiai moteriai avokadai padeda tvardyti emocijas ir tapti atsparesnei nemalonumams. Jei valgysite juos reguliariai, netrukus pastebėsite, kad vis rečiau kas nors išmuša jus iš vėžių.

daugiau

Gervės ir gyvatės šokis. Arba TAI ČISenovės kinai žinojo, kad svarbu mokėti gerai atsipalaiduoti. Ne veltui šioje šalyje atsirado gimnastika tai či, kurios tikroji kilmė – kovos menai.
Ir dabar Kinijoje ankstų rytą pamatytumėte daugybę įvairaus amžiaus žmonių, išėjusių į parkus, aikštes pasimankštinti. Šioje šalyje tai įprasta. Dar nuo senų laikų čia paplitusi nuostata: svarbiausia gyventi taip, kad nepultų ligos. Dėl to verta tinkamai maitintis, mokėti atsipalaiduoti ir reguliariai mankštintis.

daugiau

Kaip priaugti svorioVisur ir visada nuolat kalbama apie tai, kaip sulieknėti. Tačiau kai kurias moteris kamuoja priešinga problema – svorio nedidėjimas. Ši bėda tikrai ne menkesnė, kartais netgi komplikuotesnė. Tad pakalbėkime apie tai... Neretai moterys, norėdamos bet kokia kaina sulieknėti, puola į kraštutinumus. Dažnai tai sukelia distrofiją, kurią išgydyti labai sunku. Kitoms iš prigimties labai liesoms merginoms natūraliai nesiseka priaugti svorio. Ko griebtis?.. Pasak mitybos specialistų, ne mažesnė problema šiais laikais yra ne tik per didelis, bet ir per mažas svoris. Daugėja distrofijos atvejų, o padidinti svorį – ne vienerių metų darbas.

daugiau

Burokėliai – vaistas kepenimsNors žiemą kartais pabosta valgyti lietuviškas daržoves, burokėlių neturėtume pamiršti. Labiausiai jie vertinami dėl betaino, kuris, pasak žinovų, itin naudingas mūsų kepenims. Medikams ir dietologams seniai žinomos ir kitos naudingosios burokėlių savybės: juose gausu vitaminų ir mikroelementų, ypač geležies ir cinko, reikalingų žmogaus organizmui. Betainas yra biologiškai aktyvus junginys, praktiškai neaptinkamas kituose produktuose. Jis padeda įsisavinti baltyminį maistą, todėl dietologai mėsą siūlo vagyti su burokėlių salotomis. Be to, net mažas mėsos gabalėlis, suvalgytas su šiomis daržovėmis, atstoja didžiulį mėsos kepsnį, nes yra puikiai įsisavinamas.

daugiau
Vytis Zabulėnas: „Vienokio maisto reikia pensininkui ir kitokio nėščiajai“Vytis Zabulėnas – Lietuvos jogos asociacijos steigėjas ir pimininkas, rytų gimnastikos ir kovos menų treneris, Lietuvos karatė sunkaus svorio čempionas, VšĮ „Kauno jogos studija“ įkūrėjas ir direktorius, tarptautinių ir Lietuvos jogos seminarų, projektų organizatorius ir vykdytojas. Sportuojantis visuomenės veikėjas mielai sutiko pasikalbėti ir prisidėti prie projekto „Aš – už sveiką Lietuvą“.

Domisi nuo pat vaikystės
Joga ir kovos menų sportu Vytis sako susidomėjęs dar visai vaikystėje. „Būdamas 5 metų, kino teatre pirmą kartą pamačiau filmą apie jogus. Rodė jų daromus pratimus, kaip jie stovėjo ant galvos. Tai mane sužavėjo, todėl tiesiog „beždžioniavau“ visus matytus pratimus.

daugiau
Augalo sėklos – pagalba „šąlančiam“ šiuolaikiniam žmoguiDanutė Kunčienė, Žolinčių akademijos vadovė, sako, kad baigiantis rudeniui ir ruošiantis žiemai, metas pastiprinti organizmą. Tam ji siūlo pasitelkti augalo sėklas. Liaudies medicinos ekspertas, vaistininkas Virgilijus Skirkevičius įsitikinęs, kad augalo sėklose esanti šiluma reikalinga vis labiau „šąlančiam“ šiuolaikiniam žmogui. Prof. Algimantas Kirkutis teigia, jog iš sėklų pagaminti patiekalai praeityje buvo dažni ant lietuvių valgių stalo.
daugiau

Rebefingas – norintiems gyventi geriauPatekę į nemalonią padėtį, dauguma mūsų imame nervintis, o nemalonius išgyvenimus esame linkę paslėpti giliai viduje. Taip lašas po lašo organizme prisikaupia neigiamos energijos. Visgi šio nemalonaus balasto galima atsikratyti. Ir nesunkiai – tereikia išmokti taisyklingai kvėpuoti.

Kvėpavimas atspindi vidinę būseną
Sąmoningas energinis kvėpavimas arba kitaip, rebefingas – nepaprastai veiksminga kvėpavimo technika.

daugiau
2691 - 2700 iš 2790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  261 262 263 264 265 266 267 268 269 270  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke