24x7.lt
3 priežastys pamėgti kakavąNe veltui nuo seno kakava vadinama dievų maistu, jaunystės eliksyru ir natūraliu antidepresantu, mat joje apstu mūsų organizmui naudingųjų medžiagų. Pavyzdžiui, teobromino, kuris greitai pašalina nuovargį. Šis alkaloidas žvalina ne prasčiau nei kofeinas, tik švelniau veikia nervų sistemą.
Kakavoje esantis triptofanas pakelia nuotaiką ir gerina savijautą. Užtenka tik vieno puodelio kakavos ir niūrios žiemiškos nuotaikos kaip nebūta!
daugiau

Inkstams naudingi produktaiNorint, kad inkstai atliktų savo darbą gerai ir šalintų nereikalingas medžiagas iš organizmo, pakanka į valgiaraštį įtraukti šešis jiems naudingus produktus. Inkstai – pats darbščiausias organas, plušantis be jokio poilsio, kad išvaduotų mus nuo toksinų ir kenksmingųjų medžiagų, gaunamų su maistu. Inkstai netgi perima dalį darbo, kurio nebepajėgia atlikti kepenys. Tad tikrai verta jiems padėti!

1. Vanduo
Jei nesiskundžiate sveikata, per dieną reikėtų išgerti apie 1,5–2 l tyro vandens. Jei geriama per mažai vandens, inkstai priversti išsaugoti jį.

daugiau
Pėdų akupresūra labai naudingaAnot specialistų, pėdų akupresūra – labai veiksmingas ir visiškai nekenksmingas būdas, padedantis sustiprinti sveikatą. Sutrikus virškinimui ar suskaudus galvą, kartais užtenka pamasažuoti biologiškai aktyvų tašką, ir problemos kaip nebūta. Akupresūra – tradicinis Rytų medicinos gydymo būdas, pagrįstas biologiškai aktyvių kūno taškų dirginimu juos spaudant ar maigant. Azijos šalyse akupresūra buvo taikoma dar prieš mūsų erą. Ne veltui senoliai sakydavo, kad norint ilgai nesenti ir nesirgti sveika basam palakstyti po rasotą žolę ar pabraidyti po ražienas. Nuo neatmenamų laikų žinota, kad delnuose ir pėdose yra biologiškai aktyvių taškų, atitinkančių tam tikrus vidaus organus ir jų dalis. Spaudžiant tam tikrus biologiškai aktyvius taškus, siunčiami impulsai į pažeistą kūno dalį, organą ar ląsteles – suaktyvėja organizmo savigydos procesai. Gerėja kraujotaka, medžiagų apykaita, endokrininės ir limfinės sistemos veikla, todėl greičiau sveikstama.
daugiau
13 lengvų būdų, išbristi iš dvasinės krizėsKaip sakoma, žmogaus gyvenimas – tarsi zebras. Atkarpėlė juoda... Atkarpėlė balta... Ir taip iki paskutinio atodūsio... Su  baltomis atkarpomis viskas aišku – kai esi laimingas, viskas sekasi, jokių klausimų nekyla. Bet ką gi daryti, kai užklumpa juoduma – kai nesinori nieko tik kaukti šuns balsu... Štai jums keli paprasti, bet moteriškai nuoširdūs būdai, kaip palengvinti juoduosius etapus.
1. Drabužiai pagerina nuotaiką. Jei prastai jaučiatės, apsirenkite pačiais gražiausiais. Puošni suknelė neprivalo kabėti spintoje ir laukti šventadienių.
daugiau
Alternatyvūs diagnostikos metodaiNatūraliojoje medicinoje taikomi įvairūs diagnostikos metodai: energinių taškų, auros, liežuvio, pulso ir kt. Siūlome susipažinti su vienais populiariausių.

Auros diagnostika
Specialistų teigimu, auros fotografavimo principas buvo sukurtas dar prieš Antrąjį pasaulinį karą, o apie 1960-uosius mokslininkai pritaikė šį metodą ir sukūrė aurų fotografavimo prietaisą. Iš auros nuotraukos galima diagnozuoti ligas ankstyvoje stadijoje, kol jos dar nepasireiškusios fiziniame kūne, nes pirmiausia pažeidimų atsiranda energiniame lygmenyje, o tik paskui fiziniame.

daugiau
Pasirūpinkime savo emocine energijaUžkandžiavimas yra vienas sveikos mitybos principų. Prisiminkime dažnai kartojamą dietologų taisyklę: 3 pagrindiniai valgymai ir 2 užkandžiai tarp jų. Pasak mitybos specialistų, labai daug priklauso nuo to, kokius užkandžius renkamės: traškučius, bandeles, šokoladą ar sveikus užkandžius, pavyzdžiui, riešutus ir džiovintus vaisius, kuriais užkandžiaudami galime ne tik numalšinti alkį, bet ir gauti naudingų medžiagų. Mitybos specialistės Vaidos Kurpienės teigimu, užkandžiauti riešutais bei vaisiais kur kas naudingiau nei kitais greitais ir dažniausiai nieko savyje vertingo neturinčiais produktais: „Daugelyje mūsų mėgstamų užkandžių, pavyzdžiui, šokolade ar sausainiuose, pilna paprastųjų angliavandenių, kurie suteikia trumpalaikį sotumo jausmą. Tokie produktai virškinami labai greitai ir vos po valandos vėl norisi valgyti.
daugiau
Pasigerinti sau gyvenimą? Tai paprasta!Jei gruodį pasitikote apimta prieššventinio siaubo, nes nieko nebespėjate ir linkstate nuo įsipareigojimų naštos, jei streikuoja sveikata ir prastėja nuotaika, pasinaudokite išties veiksmingais sveikos gyvensenos patarimais, kad šventes sutiktumėte džiaugsmingai!
  • Nesūdykite ir nebarstykite pipirais maisto – greitai pastebėsite, kad pasisotinti galite kur kas mažesniu maisto kiekiu, be to, po keturių savaičių pastebėsite, kad numetėte svorio!
daugiau

8 sveikatos problemos, kurias padės išspręsti druskaMokslininkai iki šiol ginčijasi dėl druskos naudos ir žalos organizmui. Žinoma, kas per daug, tas nesveika, tačiau aišku viena – tikslingai naudojama druska gali padėti išspręsti kai kuriuos sveikatos negalavimus. Kokius? Ogi pasidomėkime... Jei skauda gerklę... Greičiausiai prisimenate, kad skausmo sukaustytą gerklę mamos visada siūlydavo skalauti druskos tirpalu. Taigi, kodėl neišbandžius mamų ir močiučių patarimo? Stiklinėje šilto vandens išmaišykite arbatinį šaukštelį druskos ir skalaukite kas valandą visą dieną. Druska padeda kovoti su bakterijomis, malšina skausmą. Be to, tai natūrali priemonė.

daugiau
Mitybos specialistė: to paties svorio užkandžių vertė skiriasi kardinaliaiUžkandžiavimas yra vienas sveikos mitybos principų. Prisiminkime dažnai kartojamą dietologų taisyklę: 3 pagrindiniai valgymai ir 2 užkandžiai tarp jų. Pasak mitybos specialistų, labai daug priklauso nuo to, kokius užkandžius renkamės: traškučius, bandeles, šokoladą ar sveikus užkandžius, pavyzdžiui, riešutus ir džiovintus vaisius, kuriais užkandžiaudami galime ne tik numalšinti alkį, bet ir gauti naudingų medžiagų. Mitybos specialistės Vaidos Kurpienės teigimu, užkandžiauti riešutais bei vaisiais kur kas naudingiau nei kitais greitais ir dažniausiai nieko savyje vertingo neturinčiais produktais: „Daugelyje mūsų mėgstamų užkandžių, pavyzdžiui, šokolade ar sausainiuose, pilna paprastųjų angliavandenių, kurie suteikia trumpalaikį sotumo jausmą. Tokie produktai virškinami labai greitai ir vos po valandos vėl norisi valgyti.
daugiau

Gydymas… moliuAr žinote, kad gydymas moliu – vienas seniausių gydymo būdų?.. Dar Avicena savo „Gydymo mokslo kanone“ aprašė molio savybes ir skirtingus jo naudojimo būdus. Mokslininkų nustatyta, kad molio sudėtyje yra kvarco, aliuminio, geležies, vario, kalio, magnio ir kitokių dalelių. Taip pat gausu mikro ir makroelementų bei mineralinių druskų. Be to, molis puikiai sugeria toksinus, sunkiuosius metalus, radionukleidus. Šiais laikais moliu gydomos lėtinės sąnarių, stuburo, raumenų, nervų sistemos ligos, įvairios traumos, ginekologinės ligos, cistitai. Jis plačiai naudojamas kosmetikoje.

daugiau
2671 - 2680 iš 2790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  261 262 263 264 265 266 267 268 269 270  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke