24x7.lt
8 dietologės patarimai, kaip skrandžiui padėti išgyventi švenčių laikotarpįArtėjantis šventinis periodas – nelengvas išbandymas skrandžiui: jiems teks „atlaikyti“ tradicinę Kūčių ir Kalėdų vakarienę šeimos rate, vizitus pas draugus tarp švenčių, o galiausiai – Naujųjų metų vakarėlį. Dietologė Kristina Jasmontienė pateikia aštuonis patarimus, kurie Jūsų virškinimo sistemai padės lengviau išgyventi šį šventinį laikotarpį.

1. Artėjant šventinei vakarienei jokiu būdu nebandykite „taupyti“ kalorijų – visą dieną alkti, o vakare atsivalgyti už visą dieną. Tokiu atveju Jūsų laukia garantuotas persivalgymas ir skrandžio skausmas. Be to, užuot ragavus visų ant stalo esančių patiekalų, geriau išsirinkti 2-3 patraukliausiai atrodančius.

daugiau
Kad burnos kvapas būtų gaivusIš burnos sklindantis nemalonus kvapas kelia ne tik psichologinį diskomfortą. Tai gali byloti ir apie rimtus sveikatos sutrikimus.

Priežastys
Dėl ko kyla nemalonus burnos kvapas? Priežasčių gali būti pačių įvariausių. Jis gali pradėti sklisti suvalgius tam tikrų produktų: česnako, svogūno, raugintų kopūstų... Specifinį kvapą skleidžia ir alkoholis, ypač alus ir degtinė. Rūkaliaus burna, tikriausiai nereikia nė sakyti, taip pat nedvelkia ypatinga gaiva.

daugiau
Verta išmėginti: 10 antistresinės gimnastikos pratimųKai užpuola krūvos darbų, o dar ir kalėdinis maratonas lipa ant kulnų, dažnai pasijuntame pavargusios ir išsekusios. Kaip greitai atgauti jėgas? Pirmiausia pasistenkite atsipalaiduoti ir atsitraukite nuo išmaniųjų telefonų ir kompiuterių, o tada išbandykite gimnastiką – ir ne bet kokią, o antistresinę.

1. Suglauskite delnus ir gerai patrinkite vieną į kitą. Turite jausti malonią šilumą. Pakartokite 2–3 kartus.

daugiau
Visa tiesa apie kokosų aliejųNuostabus ir nepakartojamo kvapo, odą puoselėjantis kokosų aliejus dar ir dabar daugumai yra lyg nepakartojamas atradimas. O juk jis jau nuo seniausių laikų itin populiarus tropinėse šalyse, be to, tinka tiek besisukančioms virtuvėje, tiek besirūpinančioms savo grožiu. „Kokosų aliejus turi daug sočiųjų riebalų, todėl anksčiau buvo patariama vartoti jį atsargiai. Šiandien sotieji riebalai aliejuje vertinami kiek kitaip – jie nėra tokie kenksmingi, kaip buvo manoma“, – sako dietologė Brooke Alpert.
daugiau
Akys įspėja apie ligąPasak grožio specialistų, akys kaip ir rankos labiausiai išduoda moters amžių. Todėl šįkart ir pakalbėkime apie tai, kaip puoselėti jautriausios odos zoną – paakius. Pradėsime nuo bendrųjų dalykų apie paakių odą, jie padės suprasti, kodėl ši veido zona tokia jautri. Pirmiausia verta žinoti, kad paakių oda labai plonytė, vos  0,1–0,5 mm (maždaug tris–keturis kartus plonesnė nei kitų kūno dalių) ir labai sausa. Joje mažai riebalų liaukų, dėl to paakių oda neelastinga, su metais vis labiau glemba ir raukšlėjasi. Antra, ši veido zona labai „apkrauta“: vien sumirksime per dieną daugiau nei 10 tūkstančių kartų, todėl akis supanti oda nuolat juda. Trečia, ji labai susijusi ir su mūsų emocijomis – kuo daugiau raukomės, juokiamės ir markstomės, tuo daugiau raukšlelių aplink akis randasi. Žinoma, emocijų neišvengsime. Taigi emocijų pasekmes, vadinamąsias „žąsų kojeles“, teks mažinti kitais būdais.
daugiau
Nuotaiką keliantys produktaiĮsibėgėjantis švenčių maratonas, kad ir koks būtų malonus, atima nemažai energijos. Kaip greitai atgauti jėgas ir žvalią nuotaiką?

► Obuoliai
Daugelis esate sukaupę sodo atsargų žiemai, tad greičiausiai turite ir naminių obuolių, ir jų sulčių. Obuoliai ne tik suteikia antioksidantų, kurie naikina laisvuosius radikalus, bet ir žvalina, gerina nuotaiką, greitina medžiagų apykaitą.

daugiau
Mintys, trukdančios lieknėtiJei atrodyti taip gražiai, kaip norisi, nepavyksta, gali būti, kad kalta ne tik mityba, bet netvarka jūsų galvoje.

Proto žaidimėliai
Prieš stodama į kovą su nereikalingais kilogramais, pirmiausia turite išsiaiškinti, ar tikrai jų yra. Galbūt kremtatės visai be reikalo ir aplinkiniams esate itin patraukli. Taip, visos mes linkusios neįvertinti savo privalumų ir graužtis dėl trūkumų. Kaltas dėl to gali būti ir vaikystėje negautas dėmesys, pagyros ir visuomenės toleruojamas bei skatinamas lieknųjų grožio kultas.

daugiau
Kad miegas būtų saldusMiegas – viena turtingiausių ir plačiausių temų moksliniuose ar medicininiuose leidiniuose. Kodėl mums miego reikia, kodėl kartais sunku užmigti, kaip miego kokybė ir kiekybė veikia mūsų gyvenimą? Ir taip toliau. Šįkart, apibendrinę naujausią informaciją, pasigilinsime į du klausimus – kiek miego iš tiesų reikia suaugusiam žmogui ir kodėl bei kaip miego pozos atsiliepia mūsų sveikatai.

Aukso vidurys
Yra žmonių, kurie tvirtina, jog jiems puikiausiai užtenka kelių valandų miego per naktį tam, kad jaustųsi žvalūs, pailsėję, atliktų protines ar fizines užduotis dieną. Visgi ne vienas tyrimas įrodė, kad mažiau nei septynios valandos miego yra susijusios ne tik su prastesne protinės ar fizinės veiklos kokybe, bet ir su įvairiomis ligomis bei trumpesne gyvenimo trukme.

daugiau
Laurynas Mykolaitis: „Sveika gyvensena, fizinis aktyvumas – būtinas išgyvenimui“Laurynas Mykolaitis – pilateso instruktorius, šokėjas, tarptautinę kvalifikaciją turintis rankinio teisėjas bei ilgų distancijų ir triatlonų varžybų dalyvis. Sveiką gyvenseną propaguojantis vyras mielai sutiko pasidalinti savo istorija ir prisidėti prie projekto „Aš – už sveiką Lietuvą“.

Pradžių pradžia – „SEL“ šokėjo pavyzdys
Laurynas pasakoja, jog pats pirmasis susidomėjimas sportu kilo dar ankstyvoje jaunystėje, kai „SEL“ dar buvo grupė. „Turbūt pirmasis autoritetas man buvo „SEL“ grupės šokėjas, vardu Viktoras. Kaip dabar prisimenu, kai sirgdamas ir gulėdamas lovoje, skaičiau jo interviu, kuriame mano dievukas kaip savo pomėgį įvardino bėgiojimą rytais su šunimi. Tai mane labai „užkabino“.

daugiau
Gerklės skausmas: tik peršalimas ar rimta liga?Tai svarbu išsiaiškinti, kai staiga užklumpa gerklės skausmas. Kai liga diagnozuojama laiku, gydymas būna veiksmingesnis. Gleivėtame gerklų paviršiuje yra daugybė nervų galūnėlių, todėl bet koks uždegimas yra lydimas skausmo, perštėjimo ar nemalonaus išsausėjimo...

► Tonzilitas
Gerklę gali skaudėti ne tik dėl peršalimo, bet ir patekus infekcijai (dažniausiai lašeliniu būdu per orą) į organizmą. Pavyzdžiui, klastingąją ligą tonzilitą (anginą) nesunkiai galima pasigauti viešajame transporte, įstaigose, kuriose susirenka daug žmonių ir pan. Pakanka tik atsidurti šalia kosėjančio ir čiaudinčio žmogaus.

daugiau
2661 - 2670 iš 2790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  261 262 263 264 265 266 267 268 269 270  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke