24x7.lt
Ar jums reikia permainų?Kam iš mūsų nors kartą nebuvo šmėstelėjusi mintis viską mesti ir pradėti nuo nulio? Pakeisti gyvenamąją vietą, profesiją, šeiminį statusą ar gyvenimo būdą? Bet tik vienetai ryžtasi tokiam žingsniui. Juk rezultatas gali būti nenuspėjamas ir visai ne toks, kokio tikėtasi. Ar visada sėkmė yra „apdovanojimas už ryžtą“? O gal, atvirkščiai, baimė trukdo pasiekti, ko trokštame? Sakoma, kas penkerius metus reikia ką nors keisti: miestą, būstą, darbą ir pan. Dar  sakoma, kad moterys labiau linkusios į permainas, nes yra ištvermingesnės ir kantresnės, geriau prisitaiko prie naujų gyvenimo sąlygų. Be to, jos emocionalesnės, o pokyčiai suteikia galimybių atnaujinti jausmus ir patirti naujų emocijų.
daugiau
Kokiais eteriniais aliejais pakelti kritusį darbingumą?Klausimas. Kokiais eteriniais aliejais pakelti kritusį darbingumą tarpušvenčių metu? Kaip juos panaudoti?

Atsako aromatų ir gintaro terapijų praktikė Edita Vigelytė
Kritęs darbingumas vadinamuoju tarpušvenčiu – natūralus dalykas. Reikia suprasti, kad žmogaus organizmas nėra koks elektrinis prietaisas, kurį įjungti, išjungti ar kaitalioti režimus galime vos spustelėję mygtuką. Jei įsisukome į negailestingą (ir nereikalingą) prieššventinį maratoną, jei “išgąsdinome” organizmą gausiu maistu ir kitomis stalo “gėrybėmis”, vertingiausia būtų pailsėti ir nedelsiant subalansuoti mitybos režimą.

daugiau
10 dėmesio vertų mitybos tiesų pagal ajurvedąMitybos teorijų egzistuoja tiek, kad jose veikiai pasiklysti ir galiausiai nebesupranti, kuo iš tiesų geriau pasikliauti. Galbūt verta pagalvoti apie senus, laiko patikrintus šaltinius ir iš jų atsirinkti tai, kas tinkamiausia. Ajurveda kaip tik ir yra vienas tokių šaltinių. Štai keletas jos skelbiamų mitybos principų, kurie, be jokios abejonės, aktualiai skamba ir šiandienos pasaulyje.
daugiau
Po švenčių: 3 organizmą valančios sriubosVaišėmis nukrautas stalas ir persivalgymo pojūtis... Ko gero, neretas patyrė tokią būseną per gausias šventes. Norite išsilaisvinti? Išsivirkite organizmą valančios sriubos. Joje nedaug druskos, todėl ilgam numalšinsite alkį, o iš organizmo lengviau šalinsis šlakai ir toksinai.

Kokie produktai geriausiai valgo organizmą?

  • Kopūstai. Kopūstuose esančios medžiagos greitina medžiagų apykaitą ir valo kepenis. Tinka ir užkietėjus viduriams.
daugiau
Kaip Naujųjų rytą pataisyti sveikatą žolelėmisAudringai sutikę Naujuosius metus ne vienas sausio pirmosios rytą negali pakilti iš lovos - sopa galvą ir nieko nesinori imti į burną. Tačiau gydymą natūraliomis priemonėmis gerai išmanantys žolininkai susiėmus už galvos lovoje gulėti nepataria. Anot jų, kur kas geriau išeiti į lauką pasivaikščioti ir, žinoma, nepamiršti sveikatą pagerinti galinčios arbatos.

Kokias arbatas gerti?
Žolininkai GRYNAS.lt teigė, kad nėra specialiai alkoholio padauginusiems subalansuotos stebuklingos šaknies, kuri kaip mat pašalintų visus negalavimus. Vis dėlto yra žolelių, kurios gali palengvinti pagirių kamuojamo žmogaus savijautą.

daugiau
Žolelės, gelbstinčios nuo sutrikusio virškinimoPo šventinio valgymo maratono spaudžia skrandį, pučia pilvą ar kamuoja sutrikęs virškinimas? Neskubėkite į vaistinę, šiuo atveju gali padėti žolelės.
  • Mėtos. Šių vaistažolių antpilas malšina žarnyno lygiųjų raumenų spazmus, gerina žarnų peristaltiką. Stipri mėtų arbata mažina vidurių pūtimą, pykinimą ir rėmens ėdimą, gerina apetitą.
  • Diemedžiai. Jų preparatai labai veiksmingai šalina lėtinius virškinamojo trakto veiklos sutrikimus, ypač vyresniems žmonėms.
daugiau
Natūralios priemonės imunitetui stiprintiJei nėra nei noro, nei laiko sirgti, o aplink siaučia gripas, peršalimas ir visokie nežinia kokie virusai, geriausia ne gydytis, o stengtis nesusirgti. Gera žinia - daugelis imunitetą stiprinančių natūralių priemonių yra ne tik veiksmingos, bet ir malonios. Tad kodėl gi savęs nepalepinus? Taigi...

Pirtis
Žinoma, kaip gi be jos?.. Pirtis bent kartą per savaitę - tai ir puiki imuniteto stiprinimo, profilaktikos priemonė, ir pagalba tuo atveju, jei jaučiate, kad jau "pasigavot virusą". Su sąlyga, kad temperatūra dar nesukilo.

daugiau
10 priežasčių, kodėl verta skanauti mandarinųNė vienas šventinis laikotarpis neapsieina be šių ryškiaspalvių vaisių, kurie pripildo namus malonaus aromato, gerina nuotaiką ir dargi turi daug vitaminų. Apskritai mandarinai puikiai tinka kompotams, sultims, uogienėms, desertams, marmeladui, saldainiams, tortams, salotoms ir begalei kitų patiekalų. Tačiau, greičiausiai daugelis sutiks, kad vis dėlto skaniausi jie švieži. Ar žinojote, kad Kinijoje mandarinas – turto ir sėkmės simbolis. Būtent todėl švenčių proga juos dovanoja draugams, artimiesiems ir šeimos nariams. Šioje šalyje nuo seno ant šventinio stalo būdavo ratu išdėliojami aštuoni mandarinai, kurie simbolizuodavo begalybę ir pritraukdavo į namus finansinę sėkmę. Ką jau kalbėti apie jų naudą organizmui...
daugiau
Šventinis valgiaraštis: maistas, padedantis išvalyti kraujagyslesAtėjus jaukiausioms metų šventėms, o po jų – ir Naujiesiems metams, vėl prisimename pažadus sau. Dalis tų pažadų neabejotinai susiję su mūsų sveikata ar grožiu. Žinoma, viską įgyvendinti ruošiamės po švenčių. Tačiau savo kraujagyslių ir širdies sveikata gana paprastai pasirūpinkite jau nuo šios akimirkos ir visų švenčių metu. Jei nesate linkęs visiškai keisti gyvenimo būdo, įtraukite į savo valgiaraštį ar į kalėdinį meniu kelis vertingus maisto produktus. Tokius, kurie padeda sumažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį kraujyje ir jo sankaupas arterijose, geba natūraliai išvalyti mūsų kraujagysles nuo besiformuojančių aterosklerozinių plokštelių. O tai šiais laikais – ne tik senjorų problema. Padidėjusi cholesterolio koncentracija nustatoma ir neretam trisdešimtmečiui. Širdies ir kraujagyslių ligos taip pat jaunėja.
daugiau
Jei vargina mažas kraujospūdisKad kraujospūdis – labai svarbus mūsų organizmo sveikatos ir geros savijautos rodiklis, tikriausiai žinome visos. Jei jis per didelis ar per mažas, apie gyvenimo kokybę galime tik pasvajoti. Šį kartą pakalbėsime apie mažą kraujospūdį, kuris paverčia mus tarsi miegančiosiomis gražuolėmis. Jeigu rytais svaigsta galva, negalite praplėšti akių, jaučiatės tokia pavargusi, tarsi iš vakaro būtumėte tampiusi maišus bulvių, ir svajojate tik apie tai, kaip kone visą dieną prasivolioti lovoje, gali būti, kad jus kamuoja mažas kraujospūdis, arba hipotenzija. Tai tokia organizmo būklė, kai sistolinis (viršutinis) kraujospūdis neviršija 100 milimetrų gyvsidabrio stulpelio, o diastolinis (žemutinis) būna 60 milimetrų gyvsidabrio stulpelio.
daugiau
2651 - 2660 iš 2790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  261 262 263 264 265 266 267 268 269 270  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke