24x7.lt
Naminiai ledinukai ir kiti būdai išvengti kosulioNors žiema šiais metais savo nagų beveik neparodė, tačiau daugelis vis tiek skundėsi peršalimo ligomis, kosuliu ar sloga. Kone ilgiausiai išsilaikantis kosulys – itin varginanti sveikatos bėda. Jos atsikratyti galite ir liaudiškomis naminėmis priemonėmis, kurias nesunkiai pritaikysite ir išbandysite kasdieniame gyvenime. Kviečiame papildyti savo naudingų patarimų kerteles!
daugiau
Dėl ko gali atsirasti vėžys? Sužinok, kokias ligas sukelia emocijosLiga – nekokia patirtis, tačiau ar susimąstėte, kad negalavimų siunčiami ženklai skatina sustoti, pamąstyti ir pasistengti juos įminti?

O mes, skaitytojų pageidavimu, siūlome pasmalsauti, kokias ligas sukelia mūsų emocijos. Tikimės, kad tai padės jums geriau suprasti savo kūną ir įsiklausyti į jį.

daugiau
Kojų testas: pasitikrink, ar gresia venų varikozėMūsų organizmas tam tikrais simptomais praneša apie prasidėjusius ar jau esamus sutrikimus. Apie kokias ligas įspėja kojų pakitimai?..

Sužinokite, ar yra rizika susirgti tam tikromis ligomis. Į teiginius atsakykite „Taip“ arba „Ne“.

daugiau
6 maisto produktai, kurie kelia nerimąŠiuolaikiniame pasaulyje išlikti nesusierzinusiam ir neapimtam žudančio streso gana sudėtinga. Tačiau tam įtakos turi mūsų gyvenimo būdas. Bandymas atsipalaiduoti mėgaujantis ne itin sveiku maistu, ironiška, iš tikrųjų kelia dar didesnį erzulį ir nerimą. Beje, dauguma psichologų teigia, kad XXI a. bėda – tai nenusakomas nerimas, kamuojantis kone kas antrą… Nors tas nesveikas maistas atrodo dieviškai gardus ir gundantis skrandį, vertėtų jam atsispirti.
daugiau
Joga vietoj kremo nuo raukšliųTobulos harmonijos paslaptys glūdi paprastuose dalykuose. Joga – vienas raktų toms paslaptims įminti. Net ir nepasinėrus į jos filosofijos gelmes įmanoma pasimėgauti unikalia nauda – ne tik kūnui, sielai, bet ir... grožiui puoselėti. Jogos pozų ir judesių sistema apima taisyklingą kvėpavimą, raumenų tempimą ir atsipalaidavimą. Ji normalizuoja kraujotaką, jaunina organizmą, stabilizuoja stresų išvargintą nervų sistemą. Jogos poveikis didžiulis net ir tada, jei pratimus atliekate ne visu kūnu, o tik veidu.
daugiau
Ką būtina žinoti apie maisto priedus?Kas yra maisto priedai? Kodėl jų dedama į maistą? Ar jie saugūs vartoti? Atsakome į dažniausiai jūsų užduodamus klausimus.

1. Kodėl naudojami maisto priedai?
Maisto ir veterinarijos specialistų teigimu, maisto priedas – tai bet kuri medžiaga, kuri paprastai atskirai nevartojama kaip maisto produktas ar jo komponentas. Tačiau be jų būtų neįmanoma pagaminti kai kurių maisto produktų, tokių kaip margarinas ir pan.

daugiau
Siela reikalauja švaros!Pastaruoju metu daugelis mūsų esame apsėsti ekologijos idėjų: stengiamės saugoti gyvūnus, tausoti miškus, taupyti vandenį bei elektros energiją, mažiau vartoti, rūšiuoti šiukšles... O štai apie savo pačių sielos ir minčių ekologiją susimąstome, deja, retokai... Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šiandien daugelis mūsų gyvename tikrai gerai. Na, bent jau patogiai: automobiliais, lėktuvais ar laivais galime greitai ir be didelio vargo pasiekti tolimiausius pasaulio kampelius; turime internetą, todėl reikiama informacija mums pasiekiama dvidešimt keturias valandas per parą; o mobilieji telefonai garantuoja, kad prireikus surasime vienas kitą net vidury nakties.
daugiau
Plastikas. Kodėl turėtume sunerimti?Plastikas mus supa kasdien. Jau daugiau nei 100 metų dėl pigumo ir nesunkaus apdirbimo naudojamas pramonėje (nuo maišelių iki vamzdžių gamybos), kaupdamasis sąvartynuose, vandenynuose ir išskirdamas nuodingąsias medžiagas, šiandien tampa dideliu aplinkosaugininkų ir sveikatos specialistų rūpesčiu. Apskaičiuota, kad vienas europietis per metus sunaudoja maždaug 100 kilogramų plastiko. Manoma, kad po penkerių metų šis skaičius pasieks 140 kilogramų.
daugiau
Mobilusis telefonas – (ne)kaltas „žaisliukas“Visi supamės sparčiai modernėjančio pasaulio voratinklyje, į kurio pavojingą tinklą neretai įkliūvame savo noru. Šis tinklas susideda iš daugybės mokslo laimėjimų ir technologinių išradimų, vienas jų – mobilieji telefonai, be kurių nebeįsivaizduojame šiandienos. Naudodamiesi šiuo prietaisu, kartais pamirštame, kad viskas, kas vartojama be saiko, kenkia. Kiekvieną iš mūsų kasdien supa daugybė elektromagnetinės spinduliuotės šaltinių: mobilieji telefonai, bevielis internetas, mikrobangų krosnelės, palydoviniai siųstuvai ir kita. Todėl intensyviai diskutuojama, ar elektromagnetinė spinduliuotė, kurią skleidžia šie buityje naudojami prietaisai, kenkia žmogui, ar gali sukelti vėžinių susirgimų ir kitų ligų.
daugiau
9 ekogyvensenos mitaiVieni žmonės žaliąjį gyvenimo būdą vadina mada, kiti – perdėm išpūstu muilo burbulu, treti mėgina keisti įpročius, tapti sveikesni ir gelbėti gamtą. Kad ir kaip būtų, dažnai mūsų nuostatas bei elgesį lemia visuomenėje vyraujantys stereotipai. Keletą jų šiandien pamėginsime sulaužyti.

1. Gyventi ekologiškai be galo brangu
Pamačius parduotuvių lentynose ženklais „ekologiška“, „natūralu“, „sveika“ ir pan. pažymėtų prekių kainas, gali pasirodyti, kad ekologiška gyvensena – tik turtuoliams. Lietuvos ūkininkų užaugintų vaisių, daržovių bei pagamintų kitų maisto produktų pigiau galite įsigyti turguose.

daugiau
2611 - 2620 iš 2790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  261 262 263 264 265 266 267 268 269 270  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke