24x7.lt
Kokį saldų skonį rinktis?Nuomonės apie saldiklius ir jų poveikį sveikatai, nepaisant gausybės kasmet atliekamų tyrimų rezultatų, išlieka kontraversiškos. Tačiau žmonėms, sergantiems tam tikromis ligomis, kai reikia riboti angliavandenių kiekį, saldikliai – galimybė gyventi pilnavertiškesnį, kokybiškesnį, neatsisakant mėgstamų skonių ir patiekalų, gyvenimą. Natūraliais saldikliais cukrų kai kuriuose patiekaluose gali keisti ir sveiki, norintys suvartoti mažiau kalorijų žmonės.
daugiau
Sportas – jauniems, fizinis aktyvumas ir kūno kultūra – visiemsPirmiausia reikia pasakyti, kad posakis: „sportas – sveikata“ šiais laikais mažai beatitinka tikrovę. „Didžiajame sporte“ sukasi milžiniški pinigai, traumos, ankstyvas organizmo sudėvėjimas siekiant rezultatų, neleistini preparatai, narkotinių medžiagų reklama ir panašiai. Todėl jau seniai kalbama, kad nuo komercinio ir rezultatų siekiančio sporto turi būti grįžtama prie sporto visiems – kūno kultūros, visų žmonių fizinio aktyvumo didinimo, kuris pastaraisiais dešimtmečiais katastrofiškai mažėja.
daugiau
Ką liemens apimtis sako apie jūsų sveikatą?Apie kūno masės indekso (KMI) svarbą ir tai, kad jei šis skaičius per didelis, jums vertėtų susirūpinti savo svoriu, tikriausiai jau esate girdėję ne kartą, tačiau naujai atliktas tyrimas atskleidžia, kad žmonėms svarbu atkreipti dėmesį ir į savo liemens apimtį. Remiantis JAV „Mayo“ klinikos atlikto tyrimo rezultatais, didelė liemens apimtis susijusi su didesne mirties rizika ir tai nuo KMI netgi nepriklauso, rašo womenshealthmag.com. Klinikos mokslininkai apžvelgė 650 tūkst. ankstesnių tyrimų dalyvių duomenis, bandydami išsiaiškinti, ar per didelė liemens apimtis padidina mirtingumo riziką. Neįtikėtina, tačiau mokslininkai pastebėjo, kad per didelė liemens apimtis išties kelia didesnę mirties riziką.
daugiau
Maitintis sveikiau ir pigiau padės kelios nesudėtingos taisyklėsNors maistui vidutiniškai skiriame iki trečdalio savo pajamų, pažvelgę į šaldytuvą neretai padejuojame, kad ir vėl nėra ką valgyti. Taip atsitinka, nes produktus dažnai perkame spontaniškai, negalvodami nei ką, nei kada iš jų gaminsime. Rezultatas – ne tik tuščias šaldytuvas, bet ir gerokai ištuštėjusi piniginė. Vis dėlto keli praktiški patarimai gali padėti maitintis ir pigiau, ir sveikiau.
daugiau
Lieknėjimo programa biologinio laikrodžio ritmuKodėl žmonės tunka? Priežasčių gali būti aibė. Įvairiais tyrimais nustatyta, jog viena dažnesnių – netinkamas netinkamu laiku valgomas maistas. Pasak specialistų, deramai sustyguotas biologinis laikrodis duoda puikių rezultatų. Taigi gal trumpam nustumkite į šalį lėkštę ir įsiklausykite, ką „tiksi“ vidinis laikrodis. Specialistai sako, jog valgyti reikėtų tomis valandomis, kai kūnas aktyviausiai degina riebalus. Jei sąžiningai vadovaukitės šiuo principu, galimas daiktas, jau po savaitės kitos galėsite matuotis bent dydžiu mažesnį sijonėlį.
daugiau
Spyna ant šaldytuvo: STOP naktiniam valgymui!Negalite panirti į saldžią sapnų karalystę, kol kaip reikiant prieš miegą neužkertate? Arba, jau atėjus vidurnakčiui, sugalvojate milijoną priežasčių nupėdinti iki šaldytuvo ir „patikrinti“, ar jis tikrai veikia? Pasidomėkite, gal jus kamuoja naktinio valgymo sindromas. Sužinokite, kaip galima įveikti šį naktinį baubą. Naktinio valgymo sindromas – tai sutrikimas, kurio metu žmogus prieš miegą arba vidury nakties sudoroja didelį maisto kiekį. Nors šis sindromas nėra oficialiai pripažintas kaip maisto valgymo sutrikimas, jis turi daug ryškių specifinių požymių. Patys įprasčiausieji – tai beprotiškas noras valgyti, didelis domėjimasis maistu, savęs nekontroliavimas kertant ypač daug maisto, gėdos arba kaltės jausmas dėl negalėjimo nustoti valgyti. Žmonėms, kenčiantiems nuo naktinio valgymo sindromo, dažniausiai gresia nutukimas, depresija ir, žinoma, atitinkamos sveikatos problemos.
daugiau
6 taisyklės, kaip greitai sudeginti riebalusArtėjantis paplūdimio sezonas skatina atidžiau žvilgelėti į savo lėkštę. Tie skanumynai tik ir taikosi nusėsti ant pilvuko ir šlaunų! Tačiau kartais svoris nejuda, nepaisant to, kad mes dedame tiek daug pastangų jį išjudinti iš mirties taško. Jeigu nerimaujate, ką darote ne taip – atsakymai straipsnyje! Svoris stovi vietoje todėl, kad persivalgote. Tai atrodo visiškai aišku – suvalgote daugiau maisto negu sudeginate kilokalorijų. O tas kilokalorijų likutis ilgainiui virsta riebalais, kurie išnaudojami tuomet, kai organizmui nepakanka maisto meždiagų.
daugiau
Kai blogas oras traukia prie žemės: mokomės varyti tingulį laukAtsikėlėte ryte, o už lango apniukusi ir darganota diena? Tokiomis pilkomis dienomis norisi tiesiog įsijungti televizorių ir visą dieną praleisti šiltai susirangius lovoje... Retkarčiais tokio poilsio nuo viso pasaulio prireikia kiekvienam. Tačiau ką daryti, jei apėmęs tingulys taip stipriai įsišaknija, kad nuo jo pabėgti tampa pernelyg sunku, o tą dieną suplanuoti darba palaukti negali? Jeigu retkarčiais pajuntate nuovargį ir visišką apatiją bet kokiai veiklai, o darbai namuose kelia šiurpą, nes tam, kad juos atliktumėte, reikia įdėti pernelyg daug pastangų, neišsigąskite, tai ne depresija, jumyse tiesiog apsigyveno tingulys, kurį kuo greičiau reikia išvaryti lauk!
daugiau
Sula – sveikas ir puikiai troškulį malšinantis gėrimasŠiuo metu, kai sniegas miškuose beveik ištirpęs ir brinksta lapų pumpurai, itin palankus metas iš beržų bei klevų leisti sulą. Tai puikiai atgaivinantis ir sveikas gėrimas. Manoma, kad jame yra nemažai obuolių ir kitų organinių rūgščių, taip pat kalio, kalcio, magnio, geležies, taninų. Vis dėlto, moksliniai tyrimai nepatvirtina, kad sula turėtų gydomųjų savybių. Didžiausia šio gėrimo nauda, kad labai gerai numalšina troškulį.
daugiau
Ką reiškia „sėdėti namie su vaiku“?Atsimenate tą anekdotą? Grįžta vyras namo, o ten viskas – kaip po karo: indai neplauti, žaislai išmėtyti, skalbiniai nenudžiauti, vaikai murzini... O žmona sėdi ramiai fotelyje ir mezga. Vyras klausia: „Vajėzau, kas atsitiko?!“ Žmona: „Štai taip, brangusis, namai atrodo, kai aš NIEKO nedarau." Ką reiškia „sėdėti su vaiku“? Mums, moterims, tai aišku kaip dieną, bet naujai iškepti tėtukai kartais absoliučiai nesupranta, kad tai ne laisvalaikis, ne atostogos ir ne būdas išvengti darbo.
daugiau
2561 - 2570 iš 2789 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  251 252 253 254 255 256 257 258 259 260  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke