24x7.lt
Laimingo gyvenimo receptas: 6 rytiečių „švaros“ taisyklėsSavo mintimis galime pakilti iki aukštumų, tačiau skaudus, blogas žodis sugriauna viską, ką kūrėme, užteršia sielą ir kūną. Šešiose paprastose taisyklėse sutelpa viso gyvenimo išmintis, įrodanti, kad tai, kas paprasta – genialu.
„Rankų švara“. Neimkite svetimų daiktų ir nevokite. Išmokite duoti, o ne tik imti. Jeigu matote, kad galite kažkam padėti, – paaukokite. Kartais ištiesta ranka tampa kelrode žvaigžde, ištraukia iš gilaus liūno. Pagalba nebūtinai yra tik materialinė – psichologinė gerovė taip pat svarbi.
daugiau
Kaip natūraliomis priemonėmis pašalinti nemalonų batų kvapą?Po sunkios ir alinančios darbo dienos grįžtate namo ir nusiavę batus pajuntate nosį riečiantį kvapą? Gerai, jei batus nusispiriate namuose, o jei tai darote svečiuose... Nemalonus batų kvapas išties kelia nemenką diskomfortą, o itin dažnai prakaituojančios kojos ir netinkama higiena gali sukelti ir rimtą kojų ligą – nagų grybelį. Tad ką daryti, kad ši problema jūsų daugiau nekamuotų? Visų pirma, išsiaiškinkite, kodėl iš jūsų batų sklinda nemalonus kvapas. Gali būti, kad jį lemia netinkami batų vidiniai padai – iš nenatūralių medžiagų pagaminti padai labai greitai sudrėksta ir juose pradeda kauptis įvairios bakterijos, kurios ir sukelia nemalonų kvapą. Tokiu atveju geriausia būtų nusipirkti tokius padus, kurie mažina kojų prakaitą ir kuriuose nesikaupia bakterijos arba turimus padus kuo dažniau sausinti ar džiovinti gryname ore.
daugiau
Mineralinė medžiaga, padedanti moterims sportuotiAustralijoje atliktas tyrimas parodė, kad geležies papildus vartojančios moterys gali efektyviau sportuoti. Melburno universiteto mokslininkai išnagrinėjo anksčiau atliktų tyrimų duomenis apie geležies papildų poveikį sportuojančioms vaisingo amžiaus moterims. Iš daugiau kaip 6,5 tūkst. atliktų įvairių tyrimų tinkamais šiai metaanalizei buvo pripažinti 22. Nustatyta, kad geležies papildai pagerino moterų gebėjimą sportuoti esant tiek maksimaliems, tiek ir mažesniems krūviams. Geležies gavusiųjų moterų širdies ritmas buvo mažesnis, jos suvartodavo daugiau deguonies ir turėjo daugiau jėgos.
daugiau
Mitybos ekspertas atskleidžia 3 svarbiausias maitinimosi taisyklesArtėjant egzaminų maratonui abiturientai bei studentai susiduria ne tik su organizmo išsekimu ir miego trūkumu, bet ir skrandžio bei galvos skausmais, dėmesio sutrikimu, svorio svyravimais. Tam nemažai įtakos turi ilgas ir įtemptas protinis darbas, nedidelis judrumas, neteisinga mityba, pagrįsta riebiu maistu, užkandžiais ir gaiviaisiais ar energiniais gėrimais arba priešingas veiksmas – organizmą sekinantis badavimas. Norintiems pagerinti savijautą, padidinti darbingumo lygį bei išlaikyti svorio balansą, mitybos specialistai pataria susidaryti dienos meniu ir jo laikytis.
daugiau
Ajurvedos žinios: kaip pagerinti virškinimą?Savaitgalis – tikras išbandymas mūsų virškinimo sistemai, kadangi daugelis atsipalaiduoja ir leidžia sau pasimėgauti ne itin sveikais patiekalais... Tortai, pyragėliai, kepsniai, balta mišrainė... Ne pats puikiausias derinukas, tiesa? Ko galime pasimokyti iš indų senojo medicinos mokslo – Ajurvedos?
Valgykite ramiai ir neskubėdami, šviesia galva. Palikite stresą ir įtampą už durų, kai mėgaujatės maistu. Net jeigu sėdate prie stalo vos 15 minučių, atidėkite visus skubius darbus ir dėmesį skirkite valgiui. Dažnai žmonės sako: „Nesuprantu, pavalgiau ar ne?“. O taip yra todėl, kad maitindamiesi mes didelę laiko dalį praleidžiame užsiimdami pašaliniais darbais arba klimpstame į negatyvių minčių liūną. Tai prie stalo esate tik jūs ir patiekalas. Be televizoriaus, mobiliojo telefono ar knygos.
daugiau
Gėrimas, kuris stiprina imunitetą ir mažina vėžio rizikąKartais paprasčiausias gėrimas gali tapti puikia dienos pradžia, tuo labiau, kad teigiamai veikia visą organizmą ir užkerta kelią vėžinių ląstelių dauginimuisi. Tuo labiau, kad jums nereikės jokių ypatingų egzotiškų ingredientų. Juk burokėliai, morkos ir obuoliai dažni produktai statistinio lietuvio virtuvėje. Taigi, jums reikės 1 burokėlio, 2 morkų, 1 obuolio, o pagardinimui – geltonosios arba žaliosios citrinos sulčių.
daugiau
Padidinti darbingumą padeda subalansuota mitybaArtėjant egzaminų maratonui abiturientai bei studentai susiduria ne tik su organizmo išsekimu ir miego trūkumu, bet ir skrandžio bei galvos skausmais, dėmesio sutrikimu, svorio svyravimais. Tam nemažai įtakos turi ilgas ir įtemptas protinis darbas, nedidelis judrumas, neteisinga mityba, pagrįsta riebiu maistu, užkandžiais ir gaiviaisiais ar energiniais gėrimais arba priešingas veiksmas –organizmą sekinantis badavimas. Norintiems pagerinti savijautą, padidinti darbingumo lygį bei išlaikyti svorio balansą, mitybos specialistai pataria susidaryti dienos meniu ir jo laikytis.
daugiau
Kokių ligų padeda išvengti vitaminas D?Vitaminas D unikalus tuo, kad žmogaus kūnas pats gali jį pagaminti, kai gauna ultravioletinių spindulių. Jo taip pat galima dalinai pasisavinti iš papildų ir nedideliais kiekiais iš tam tikrų maisto produktų. Ką dar verta žinoti apie šį naudingą vitaminą? Įdomiausia tai, jog vitaminas D, kurį gauname ultravioletinių spindulių arba papildų dėka yra keičiamas ir modifikuojamas organizme daug kartų, kol pasiekia galutinę organizmui naudingą formą. Vitaminui D praėjus visus modifikacijos etapus, žmogaus organizmas naudoja jį kalcio kiekiui reguliuoti kraujyje, kaulams ir virškinimo traktui, taip pat sustiprina už organizmo imunitetą atsakingas ląsteles.
daugiau
Populiarūs produktai, kurių geriau nevalgyti pusryčiamsSakoma, kad pusryčiai – tai svarbiausia dienos dalis, todėl jie turi būti kokybiški, sotūs, ir subalansuoti taip, kad organizmas žvaliai ir energingai pradėtų darbo dieną. Tačiau... Ar visuomet renkamės tinkamus produktus? Dėl skonio, žinoma, nesiginčijame, kadangi kiekvienas mūsų turi savo įpročių, kurių net ir norėdamas neišmuši. Tačiau faktas, kad vieni produktai yra geresni, maistingesni ir liesesni už kitus. Bene didžiausi baubai – cukrus ir druska, todėl pusryčių patiekalams verčiau rinkitės baltymų turinčius produktus ir juos gardinkite prieskoninėmis žolelėmis.
daugiau
Organizmą stiprinkime raktažolėmis, šalpusniais, vaismedžių lapais ir žiedaisPavasaris – pats metas išvalyti ir pastiprinti nusilpusį per žiemą organizmą. Tam tiks ne tik žinomos vaistažolės, bet ir vaismedžių lapeliai bei žiedai, suteikiantys arbatoms gardų skonį, – pataria vaistininkas-žolininkas Marius Lasinskas. Jei dar kur nepražydo geltonosios kiaulpienės, jis pataria pasikasti jų šaknų ir sudžiovinus bei paskrudinus naudoti kaip kavą organizmui stiprinti. „Kiekvienam žmogui šios šaknys gerai, nes valo kepenis, gerina virškinimą, palanku žarnynui, nervų sistemai“, – teigia žolininkas. Pražydus kiaulpienėms šaknys kasti nebetinka. Rinkime jų lapelius – dėkime į salotas, sriubas, kasdien sukramtykime kelis žiedelius.
daugiau
2521 - 2530 iš 2789 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  251 252 253 254 255 256 257 258 259 260  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke