24x7.lt
Kodėl skysčiai kaupiasi organizme?Vakare mėgstamiausi bateliai tampa per ankšti? Ryte sunku atmerkti akis, nes tinsta veidas? Tinimas – tai vandens kaupimasis tarpląstelinėje erdvėje. Edema gali būti ir antsvorio, taip pat alergijų, venų, širdies, inkstų ligų priežastimi.
daugiau
Metas reabilituoti kiaulpienes!Vis dar galvojate, kad kiaulpienės – tai nenaudingos piktžolės? Galbūt šis straipsnis privers pakeisti nuomonę apie gėles, kurios pavasarį geltonai nudažo pievas. Kiaulpienių viskas vertinga: nuo šaknų, syvų, lapų iki žiedlapių. Jose esančios medžiagos gydo įvarius kūno negalavimus nuo kepenų sutrikimų iki odos ligų kaip egzema. Jungtinių Amerikos Valstijų Merilendo universiteto medicinos centro darbuotojai pasakoja, kad indėnai kiaulpienes taip pat virdavo vandenyje ir nuovirą naudodavo kaip vaistą inkstų ligoms, patinimams, odos ligoms, rėmens ir skrandžio sutrikimams gydyti.
daugiau
Mitybos specialistė V. Kurpienė pataria, kokie pusryčiai sveikiausi ir sočiausiKą valgyti pusryčiams? Dienos pradžia – pats svarbiausias momentas, kadangi tuo metu save „įkrauname“, o kad efektyviai „funkcionuotume“, būtina rinktis atitinkamus produktus. Ką pataria sveikos mitybos specialistė, studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė Vaida Kurpienė? Kviečiame sužinoti. „Ryte būtina rinktis tokius maisto produktus, kurie suteikia ne tik daug energijos, bet ir ilgam dovanoja sotumo jausmą, o tokių produktų nėra itin daug, – tvirtina specialistė. – Daugelis mano, kad tai galėtų būti baltymai, tarkime, kiaušinis, varškė, jogurtai. Tiesa, pastaruosiuose yra gausu cukraus, todėk vertingesni natūralaus skonio, be papildomų priedų, tačiau ne visi tokius mėgsta.
daugiau
Liaudiški būdai, malšinantys dantų skausmąDantų skausmas užklumpa nejučia, tačiau šiais laikais viskas paprasta – vizitas pas stomatologą neretai išsprendžia visas bėdas. Visgi, skausmus galite įveikti ir naminėmis, natūraliomis priemonėmis, ypač, jeigu situacija susiklosto taip, kad po ranka neturite stebuklingų piliulių. Išbandykite! Šalavijų nuoviras. Jis nuima skausmą, malšina uždegiminius procesus. 1 arbat. š. žolelių užpilkite stikline vandens ir palikite, kad pritrauktų. Vėliau perkoškite ir dar šiltu skalaukite burną kas dešimt minučių. Panašiai veikia ir raudonėliai.
daugiau
Maisto produktai, padedantys išvengti odos problemųAr dar nepavargote naudoti vis kitokias ir brangias kosmetikos priemones veidui? Siūlome jums pasilikti tik pačias reikalingiausias ir nustoti švaistyti pinigus, mat gražios ir žvilgančios odos paslaptis slypi sveikoje mityboje. Pateikiame jums tinklalapyje amerikanki.com išvardytus maisto produktus, kuriuos kasdien valgydami galėsite džiaugtis lygia ir žvilgančia veido oda.
daugiau
Paprastoji ieva liaudies medicinojeBalandį ar gegužę pražystanti paprastoji ieva (Prunus padus) gali užimti vietą ir namų vaistinėlėje. Gydytoja homeopatė-fitoterapeutė Zofija Tikuišienė primena, jog liaudies medicinoje dažniausiai naudojamos rugpjūtį prinokstančios ievos uogos ir žievė. Kai kurias atvejais pravers ir žiedai. Uogos renkamos prinokusios ir džiovinamos 40 laipsnių temperatūroje. Žievė lupama anksti pavasarį prasidėjus sulčių ištekėjimui ir džiovinama kaip ir vaisiai.
daugiau
Valgyti pusryčius ar ne?Sena lietuvių liaudies patarlė sako: „Pusryčius suvalgyk pats, pietus pasidalink su draugu, o vakarienę atiduok priešui.“ Taigi ar tikrai pusryčiai yra pagrindinis mūsų dienos valgis? Naujausių tyrimų duomenimis ir patarimais dalinasi Medicinos diagnostikos ir gydymo centro dietologė Evelina Cikanavičiūtė. Pastaruosius penkis dešimtmečius kur kas dažniau tiek suaugusieji, tiek vaikai pradėjo nevalgyti pusryčių. Šiuo metu literatūroje nurodoma, kad maždaug trečdalis suaugusiųjų ir tiek pat vaikų Europoje ir JAV nepusryčiauja. Dažniausiai nurodomos priežastys, kodėl nevalgoma pusryčių, – laiko trūkumas, nenoras priaugti svorio, alkio nebuvimas ar pykinimas rytais.
daugiau
Rūgštynė namų vaistinėlėjeValgomoji rūgštynė (Rumex acetosa)  – ne vien vertingas sriubos, omleto, pyrago ar salotų komponentas, bet gali užimti vietą ir namų  vaistinėlėje. Gydytoja homeopatė-fitoterapeutė Zofija Tikuišienė pataria vartoti ne vien jaunus  lapus, sultis, bet ir šaknis. Gydytoja primena, jog rūgštynės žolė liaudies medicinoje vartojama stimuliuoti kepenų veiklai, tulžies išsiskyrimui, gerinti žarnyno veiklai,  valyti kraujui. Senovėje ji naudota ir kovai su skorbutu.
daugiau
Liežuvis: kokias ligas jis signalizuojaPlačiai išsižioti galite ne tik stomatologo kėdėje, bet ir prieš veidrodį, bent jau tam, kad nors kartą įdėmiai apžiūrėtumėte savo liežuvį, mat jis jums gali pasufleruoti apie įvairias burnos ar organizmo ligas. Taigi atsisėskite prieš veidrodį, įsijunkite šviesą ir iškiškite liežuvį, įdėmiai jį apžiūrėję pasitinkrinkite, ar ant jo nėra šių, tinklalapyje menshealth.com pateiktų požymių, kurie dažniausiai signalizuoja rimtesnes sveikatos problemas.
daugiau
Paprastoji alyva: ne tik nuo skausmingų menstruacijųŽiedus jau kraunančios, o kai kur ir jau pražydusios alyvos – ne tik gražiausia ir kvapniausia pavasario puošmena, bet ir sveikatinančių savybių turintis augalas. Kaip jį galima panaudoti, portalui VLMEDICINA.LT papasakojo gydytoja homeopatė-fitoterapeutė Zofija Tikuišienė. Paprastoji alyva (Syringa vulgaris) žydi gegužės mėnesį. Liaudies medicinoje naudojami jos pumpurai, žiedai ir lapai. Žieduose ir žievėje yra eterinių aliejaus ir siringino, stiprios dezinfekuojančiosios  medžiagos.
daugiau
2511 - 2520 iš 2790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  251 252 253 254 255 256 257 258 259 260  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke