24x7.lt
Alpulys nuo karščio: požymiai ir pirmoji pagalbaĮ mūsų duris netrukus pasibelsianti vasara nepagailės mums karščio. Aišku, vieni dėl to tik plos katučiu, o kiti... Blogoji karščio pusė – jis neigiamai veikia sveikatą net visiškai sveikų žmonių. Taigi, kodėl alpstama ir kaip tokiu atveju pagelbėti žmogui? Neretai, esant dideliam vasaros karščiui ir viešpataujant tvankumai, žmonėms sušlubuoja sveikata. Vienas tokių sveikatos sutrikimų – trumpalaikis sąmonės netekimas. Apalpimo  požymiai: žmogui pasidaro silpna, sunkiai gali pastovėti, išbąla, ima suktis galva. Apalpimas – tai trumpalaikis sąmonės netekimas, trunkantis iki 20 sekundžių. Jį sukelia staigus galvos smegenų kraujotakos nepakankamumas (kai smegenys negauna pakankamai kraujo ir deguonies). Sąmonės žmogus netenka dėl įvairių priežasčių, pavyzdžiui, per ilgai būna toje pačioje padėtyje, staigiai pakeičia padėtį, perkaista saulėje, per ilgai būna tvankioje patalpoje ir kt.
daugiau
Galvos skausmo tipai ir priežastys: kada derėtų susirūpinti?Nemalonus galvos skausmas pastaruoju metu daugelį žmonių itin dažnai vargina. Jį sukelia įtampa darbe, patiriamas stresas, vaistų ar kofeino perdozavimas ir netgi seksas... Kai kurie galvos skausmai tėra tik mūsų organizmo signalas, kad derėtų sustoti ir šiek tiek pailsėti, tačiau kiti gali pranešti apie labai rimtas ligas. Kada iš tiesų derėtų susirūpinti savo sveikata ir į galvos skausmą nenumoti ranka, pataria tinklalapio health.com specialistai.
daugiau
Smegenų mankšta: efektyvūs būdai atminčiai lavintiŽmogui senstant jo proto kognityviniai sugebėjimai vis labiau silpsta ir tai yra visiškai normalus ir natūralus procesas, kurio, deja, sustabdyti neįmanoma, tačiau smegenų veiklą galima kiek suaktyvinti atliekant keletą protą lavinančių užsiėmimų. Taigi jei pastaruoju metu vis dažniau pamirštate savo draugų ar giminaičių gimimo datas, o vos nuvykę į darbą susimąstote, ar nepalikote namuose įjungtos orkaitės arba lygintuvo, išbandykite šias tinklalapyje lifespan.com pateiktas gudrybes, kurios tikrai efektyviai pramankštins jūsų smegenis.
daugiau
Lengvaatletės patarimai, kaip patobulinti kūno formas be sporto salėsVis labiau šylant orams ir lengvėjant rūbams, dažną iš mūsų pradeda erzinti nuo žiemos užsilikę nereikalingi kilogramai. Ką daryti, jei šiltuoju metu norisi džiaugtis tvirtu ir gražiu kūnu, tačiau užsidaryti sporto salėje nesinori? Profesionali lengvaatletė, asmeninė trenerė ir „Rexona“ aktyvaus gyvenimo būdo eksperimento „Patirk daugiau“ ekspertė Jolanta Verseckaitė pateikia praktiškus patarimus, kaip paprastai, derinant vasariškus malonumus ir aktyvią veiklą, patobulinti savo linijas ir pasiruošti vasaros sezonui.
daugiau
7 pratimai – ir džiaukis dailiais sėdmenimis!Kad jūsų sėdmenys būtų ir išliktų gražios formos, nepatingėkite minti dviračio, plaukioti ir... lipti laiptais. Be abejonės, šią kūno dalį ypač padailintų specialūs pratimai.

► 1 pratimas
Atsistokite tiesiai, šiek tiek pražerkite kojas, pėdas pasukite į vidų ir rankomis atsiremkite į kėdės atlošą. Įkvėpkite, įtempkite sėdmenų raumenis, įtraukite pilvą ir lėtai kelkite kairę koją atgal.

daugiau
Kirtis uodams: kas juos atbaido?Atšilę orai mums padovanojo dar vieną puikią „dovanėlę“ – antplūdį uodų, kurie tik ir taikosi įgelti. Jeigu ruošiatės į gamtą, mišką ir norite pasimėgauti tyru oru, o ne įkyriu zvimbimu, teks imtis priemonių. Nesunku apsirūpinti įvairiausiais purškalais, specialiomis apyrankėmis ar tepalais, tačiau nuo uodų apsaugos ir tai, ką galite rasti savo virtuvėje.
daugiau
Šiaurietiškojo ėjimo instruktorė – apie tinkamas lazdas, poveikį savijautai ir figūraiJudėjimas – tikras išganymas mūsų sielai ir kūnui. Vis populiarėjantis šiaurietiškasis ėjimas ir mūsų šalyje sutraukė nemažą aistruolių būrį. Tačiau vaikščioti šiaurietiškai nereiškia bet kaip mojuoti lazdomis. Apie šio sporto ypatybes ir itin efektyvią naudą kalbamės su šiaurietiškojo ėjimo instruktore, žurnaliste Inga Balnanosiene.
daugiau
Tyrimas atskleidė, kokia dalis lietuvių dantis valosi tik kartą per dienąKada paskutinį kartą buvote pas odontologą? Greičiausiai tada, kai surėmė rimti skausmai ar reikėjo tvarkyti dantis dėl ėduonies. Daugelis žmonių odontologo kabineto vengia kaip velnias kryžiaus, beje, ir dantų, burnos priežiūrai neskiria tiek dėmesio, kiek reikėtų iš tikrųjų. Neretas lietuvis į savo dantų priežiūrą vis dar numoja ranka. Daugiau nei kas trečias, t. y., 39 proc. šalies gyventojų dantis valosi tik kartą per dieną. Beveik pusė (49 proc.) lietuvių pas odontologą kreipiasi tik ištikus bėdai, o vizitą pas jį daugelis sieja su baime ir skausmu.
daugiau
Mitybos specialistė V. Kurpienė įvardijo, kokia košė sveikiausiaApie tai, ką rinktis sveikiems pusryčiams, kalbėjome ne kartą. Tačiau retas mūsų sumuštinį su dešra nori išmainyti į skanią košę. Dar nuo darželio laikų daugumai košės asocijuojasi su lipnia ir gličia mase, todėl nepelnytai nurašome šį patiekalą. O vertėtų jį prisiminti ir reabilituoti, kadangi grūdinės košės suteikia itin daug energijos visai dienai. Mūsų skaitytojomis ir skaitytojams pataria sveikos mitybos specialistė ir studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė Vaida Kurpienė.
daugiau
Kodėl skysčiai kaupiasi organizme?Vakare mėgstamiausi bateliai tampa per ankšti? Ryte sunku atmerkti akis, nes tinsta veidas? Tinimas – tai vandens kaupimasis tarpląstelinėje erdvėje. Edema gali būti ir antsvorio, taip pat alergijų, venų, širdies, inkstų ligų priežastimi.
daugiau
2501 - 2510 iš 2789 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  251 252 253 254 255 256 257 258 259 260  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke