24x7.lt
Žuvis ir žuvų taukai gali perpus sumažinti pavojingos trombozės rizikąNaujo mokslinio tyrimo rezultatai teikia optimizmo: valgydami žuvį ir vartodami žuvų taukus galime beveik perpus sumažinti tikimybę, kad mūsų venose susidarys kraujo krešuliai. Maždaug kas 37 sekundes pasaulyje numiršta žmogus dėl ligos, kurią sukelia venose susidaręs kraujo krešulys. Ši pavojinga liga – venų tromboembolija (dar vadinama tromboze) – yra trečia pagal dažnumą širdies ir kraujagyslių liga pasaulyje. Dažniau žmonės serga tik išemine širdies liga ir insultu.
daugiau
10 priežasčių, kodėl nekrinta svorisIntensyviai sportuojate, atrodo, lyg ir laikotės sveikos mitybos principų, tačiau kilogramai netirpsta, nors tu ką! Priežastys, kodėl taip yra, gali būti visiškai paprastos – tokios, apie kurias niekada nesusimąstėte. Verta vos vieną dieną paskirti sau ir atkreipti dėmesį, o dar geriau – užsirašyti, ką valgote, kiek kalorijų suvartojate, kokius maisto produktus renkatės.
 
Štai pagrindinių priežasčių, dėl ko svoris nekrinta, dešimtukas:
daugiau
Modernūs ir subalansuoti pusryčiai: kodėl jie mums būtini?Maisto ekspertai tikina, kad mūsų organizmui pusryčiai yra būtinas ir nepamainomas dienos valgis. Tad verta kiekvieną rytą rasti nors minutėlę laiko ir pasiruošti sau subalansuotus pusryčius. Pratintis kiekvieną dieną pradėti sočiais ir subalansuotais pusryčiais tikrai derėtų visai šeimai. Tik nepamirškite į savo pusryčių racioną įtraukti produktus, kuriuose būtų gausu mūsų organizmui reikalingų naudingųjų mineralinių medžiagų ir vitaminų. Tad ruošdami sau ir savo šeimai subalansuotus pusryčius atsižvelkite į maisto ekspertų mitybos pasiūlymus ir įtraukite produktus, kuriuose būtų pakankamai angliavandenių.
daugiau
Kiek per dieną rekomenduojama išgerti vandens?Vanduo yra mūsų gyvenimo šaltinis, be jo negalėtume išgyventi nė savaitės. Jis reikalingas mūsų organizmo sveikatai, gražiems plaukams ir švytinčiai odai. Specialistai per dieną žmogui rekomenduoja išgerti bent 2 litrus vandens, tačiau iš tiesų ši norma kiekvienam žmogui yra skirtinga ir dažniausiai priklauso nuo bendros žmogaus sveikatos, aktyvumo ir netgi klimato. Taigi pagal kokius kriterijus žinoti, kiek rekomenduojama išgerti vandens ir kodėl jis naudingas mūsų sveikatai, pataria tinklalapio mayoclinic.org medicinos ekspertai.
daugiau
Priemonės, kurios pagerins savijautą po apsinuodijimoJei apsinuodijote maistu, liaudies medicinos šalininkai pataria ne gulėti, o kuo daugiau vaikščioti. Vaikštant organizmas valosi, atsikrato nuodų. Praverstų ir pirtis arba sauna, kurios gerai išvarytų toksinus iš kūno.

Jei apsinuodijote maistu, pamėginkite priemones, kurios padės pasijusti geriau.
Aktyvintosios anglys. Gerti 1–2 g 2–4 kartus per dieną kas 1,5–2 valandos po valgio.
Didelės vitamino C dozės. Gerti po 1 g kas valandą per 3 valandas.

daugiau
Biuro liga, kurios neišvengia net stipraus imuniteto žmonėsParaudusios, pavargusios akys, skausmas, perštėjimas, niežėjimas, svetimkūnio jausmas akyse, rytais traiškanojančios akys – atpažįstate save? Tada jus, kaip ir daugiau nei 35 procentus žmonijos, kankina sausų akių liga (SAL). Tai dar vadinama civilizacijos liga, nes į oftalmologus kreipiasi ne tik vyresni žmonės, bet ir jauni biurų darbuotojai, ypač moterys. „Dar neseniai šis sutrikimas buvo vadinamas sausų akių sindromu, tačiau dėl vykstančių sudėtingų procesų, kurie sukelia ne tik akies paviršiaus uždegimą, bet ir sutrikdo visą ašarų gamybos bei apytakos procesą, sausų akių sindromas 2013-aisiais pradėtas vadinti sausų akių liga“, – sako dr. Edita Puodžiuvienė, LSMU KK akių ligų klinikos gyd. oftalmologė, Kauno oftalmologų klubo pirmininkė. Pasak specialistės, sausų akių sindromas įgavo ligos statusą, tad, žinant, kad SAL yra lydima uždegiminio proceso, nepakanka slopinti tik simptomų – ją, kaip ir kitas ligas, būtina gydyti.
daugiau
Išmokite: produktyvių ir veiklių žmonių įpročiaiNorite pagaliau nustoti švaistyti laiką ir per dieną atlikti kur kas daugiau darbų? Sveiki atvykę į klubą. „Problema yra ta, kad dažniausiai žmonių norai gerokai prasilenkia su galimybėmis, o retkarčiais žmonės tiesiog nemoka susikoncentruoti ties vienu tikslu ir per daug blaškydamiesi jie nepadaro nieko naudingo“, – aiškina Harvardo universitete dirbantis verslo vadybos profesorius Robertas Pozenas. Taigi, kaip išmokti susitelkti, kad kiekviena diena būtų praleista kiek įmanoma naudingiau? Profesorius portalui huffingtonpost.com pateikia produktyvių žmonių įpročius. Galbūt jie padės ir jums.
daugiau
5 sveikatos klaidos, kurias padarote iki 10 valandos rytoRytais mėgstate spaudyti mygtuką „snausti“ ir mėgaujatės keliomis minutėmis papildomo miego... Ar žinote, kad šis įprotis kaip reikiant sujaukia jūsų miego ciklą?
Apie šias ir kitas klaidas, kurias žmonės daro rytais, pasakoja tinklalapio huffingtonpost.com specialistai.

1 KLAIDA: greitai šokate iš lovos
Vos suskambus žadintuvui staigiai šokate iš lovos ir bėgate atlikti savo ryto rutiną: lendate po dušu, pavalgote, išgeriate kavos ir bėgate pro duris. Didžiausia viso to klaida yra ta, kad viską darote pernelyg greitai. „Staigiai pašokę iš lovos įtempiate savo nugaros raumenis, kurie po ilgo nakties miego ryte dar būna kiek sustingę, dėl to dieną gali pradėti varginti nugaros skausmai“, – perspėja miego ekspertas Robertas Oexmanas.

daugiau
Sveikos gyvensenos pagrindai: išbandykite ilgaamžiškumo receptą!Modernioje šiuolaikinėje visuomenėje sparčiai plinta grožio ir mados industrijos bei žiniasklaidos propaguojamas kūno kultas, kuris susiaurino supratimo ribą tarp sveikos gyvensenos ir patologijos. Siekis turėti „idealų kūną“ labai dažnai veda į rizikingą sveikatai elgseną. Sukuriama iliuzija, kad sveikatos stiprinimo pastangų tarsi ir nereikia, nes viską gali atlikti plastinė chirurgija, maisto papildai, soliariumai, elektriniai masažuokliai ir treniruokliai. Daugialypiai moksliniai tyrimai ir faktai rodo, kad Lietuvoje nuolat silpnėja mokinių sveikata, vyrų gyvenimo trukmė yra viena trumpiausių Europoje, o gyventojų sveikos gyvensenos įpročiai kur kas prastesni nei kaimyninių valstybių. Europos kontekste Lietuvos gyventojai, ypač paaugliai, išsiskiria itin žemais fizinio aktyvumo rodikliais.
daugiau
Riebalus deginantis derinys – kokteilis ir salotosKai kurie maisto produktai apsunkina skrandį, todėl net ir nedaug tokių paragavusios patiriame persivalgymo jausmą. Į tokį valgiaraštį galima įtraukti riebius padažus, baltos duonos gaminius, greitojo maisto šedevrus, riebią mėsą ir daugelį kitų. Todėl kaip jausimės, priklauso tik nuo mūsų pačių pasirinkimo. Šiandien jums siūlome išbandyti riebalus deginantį kokteilį ir salotas. Pagaminsite labai greitai ir džiaugsitės ne tik puikiu skoniu. Kokie privalumai? Sudėtinės patiekalų dalys greitina medžiagų apykaitą, ilgam suteikia sotumo jausmą, gražina odos spalvą, sumažina norą prisivalgyti.
daugiau
2481 - 2490 iš 2790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  241 242 243 244 245 246 247 248 249 250  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke