24x7.lt
Pirmoji pagalba įgėlus bitei ir prasidėjus alerginei reakcijai. Specialistės patarimaiAtšilus orams ir saulei vis labiau kaitinant, dažnas iš mūsų atsivėsinti bando gamtoje. Vis dėlto ramų poilsį prie jūros, kaime ar sodyboje prie ežero neretai gali apkartinti skausmingi vabzdžių įgėlimai. Anot Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro Sveikatos skyriaus edukologės Vidos Dubinskienės, vabzdžių įgėlimai neretai būna labiau skausmingi nei pavojingi, tačiau visuomet vertėtų stebėti, ar neprasidėjo alerginė reakcija, kuri labai greitai gali progresuoti iki anafilaksinio šoko ir baigtis mirtimi. Vasarą vabzdžių įgėlimai itin aktuali problema – iš slapčiausių kertelių išlindusios vapsvos, širšės arba bitės gali nutūpti ant maisto, įkristi į gėrimus ar įgelti tiesiog einant gatve ar geriant rytinę kavą savo namų balkone. Pačios agresyviausios yra vapsvos, mat jos įgelti gali net ir dėl menko sudirginimo gindamos savo teritoriją. Įgėlus vapsvai ar širšei, ant odos lieka nedidelė skylutė, kuri staigiai paraudonuoja ir ją pradeda niežtėti; jei įgėlė bitė, įgėlimo vietoje rasite ir geluonį, kuris nuodus leidžia ilgiau nei minutę.
daugiau
Tyrimas: kaip viena išgertuvių naktis gali pakenkti jūsų organizmuiPrie martinio ar stipresnio alkoholinio gėrimo butelio praleistas vakaras jūsų organizmui turi kur kas daugiau šalutinių poveikių nei rytinis galvos skausmas. Remiantis atliktais naujausiais tyrimais, suvartojus didelį kiekį alkoholio per vieną vakarą, skrandžio bakterijos gali paskleisti toksinus į kraujotaką. Tyrėjai atliko eksperimentą su 25 žmonėmis (11 vyrų ir 14 moterų). Jie visi gėrė alkoholį tam, kad pakeltų alkoholio kiekį (promiles) kraujyje bent iki 0,08 procento. Nacionalinis alkoholio institutas (angl. The National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism) nustatė, kad alkoholio kiekis kraujyje pakyla per dvi valandas po išgėrimo. Kai tik eksperimento dalyvių alkoholio lygis kraujyje pasiekė nustatytą ribą, jie nustojo gerti. Jų kraujas buvo tikrinamas kas pusvalandį iš viso 4 valandas ir dar po to 24 valandas.
daugiau
Kodėl vertėtų tikėti sėkme?Mūsų nusiteikimas išties yra galingas dalykas. Tai jau įrodė psichologės Ellen Langer atliktas tyrimas, kuriame paaiškėjo, kad tinkamas susitelkimas į savo mintis, jausmus ir veiksmus gerokai patobulino tyrime dalyvavusių asmenų psichologinę ir fizinę gerovę. Kitaip tariant, tinkama koncentracija ir pozityvus mąstymas padėjo žmonėms ne tik geriau jaustis, bet ir pasiekti savo užsibrėžtus tikslus. Tą patį pademonstravo ir Kolumbijos universiteto mokslininkai, bandydami išsiaiškinti, kaip žmones veikia jų tikėjimas arba netikėjimas sėkme.
daugiau
Griauname mitus: kodėl vis dar bijote mesti rūkyti?Rūkymas žudo, jis kenkia sveikatai, jūsų odai, širdžiai, plaučiams, plaukams... Šį sąrašą galima tęsti iki užsikosėjimo, kol plaučiai iškris po kojomis, ir kiekvienas rūkantysis tikriausiai pripažintų, kad panašūs perspėjimai įgrisę iki gyvo kaulo, nes jie nė kiek nepadeda. Mesti rūkyti labiausiai trukdo baimė. Ir dažniausiai ją žmonės jaučia ne dėl to, kad rūkymas kenkia jų sveikatai, o todėl, kad jie tiesiog bijo atsisakyti įpročio, su kuriuo gyveno dvejus, penkerius, dešimt ar dar daugiau metų. Dar labiau šią baimę sustiprina vyraujantys mitai apie tai, kas bus, galutinai atsisakius rūkyti, rašo shine.yahoo.com. Ar kada susimąstėte, kaip gyvenimas atrodytų be cigarečių? Tikriausiai manote, kad prarastumėte kiekvieną rytą jaučiamą malonumą rūkydami pirmąją cigaretę po puodelio kavos, kad nebemokėtumėte susidoroti su stresu ir, negana to, dar priaugtumėte antsvorio.
daugiau
Maisto produktai, padedantys mažinti cholesterolio lygį jūsų organizmeSumažėjęs fizinis aktyvumas, netaisyklinga mityba (gausus sočiųjų riebalų ir angliavandenių maistas), alkoholis ar rūkymas yra pagrindinės priežastys, dėl kurių žmogaus organizme gali padidėti cholesterolio kiekis. Neretai per didelis cholesterolio kiekis kraujyje gali būti ir paveldėtas, taip pat gali atsirasti sutrikus skydliaukės veiklai, sergant nervine anoreksija, bulimija, cukriniu diabetu, inkstų ar kepenų ligomis, taip pat dėl streso kupino gyvenimo būdo. Kai cholesterolio padaugėja maždaug iki 5,2–7,8 mmol/l, derėtų suskubti keisti mitybą ir gyvenseną. Esant daugiau nei 7,8 mmol/l, vertėtų pasitarti su specialistais. Pats cholesterolio kiekio padidėjimas nesukelia ligos, jis tik didina riziką susirgti širdies ar kraujagyslių sistemos ligomis. Kai cholesterolio organizme per daug, jis „nusėda“ ant kraujagyslių sienelių, jos siaurėja, atsiranda įplyšimų. Dėl to laikui bėgant gali išsivystyti krūtinės angina, širdies ritmo sutrikimai, atsirasti dusulys, ištikti infarktas ar net insultas. Cholesterolio kiekiu reikėtų nuolat domėtis tiems, kieno aukštas kraujospūdis, kai vargina antsvoris, pablogėja savijauta.
daugiau
Kaip su stresu kovoja skirtingose šalyse?Kai kuriems žmonėms didžiausių metų švenčių laukimas kelia labai didelį nerimą. Reikia sugalvoti, ką padovanosite šeimos nariams ir draugams, kaip tas dovanas įpakuosite, kur ir su kuo švęsite, ką patieksite ant šventinio stalo ir t.t. Neleiskite šventiniam šurmuliui jūsų nugalėti! Sužinokite, kaip skirtingose pasaulio šalyse su patiriamu stresu kovoja žmonės. Po įtemptos dienos prancūzai atsipalaiduoja su taure vyno, anakardžių riešutais, pitos traškučiais ir alyvuogėmis. Jiems svarbiausia susikurti ritualą, kuris padėtų atsiriboti nuo darbo, rašo hufftingtonpost.com.
daugiau
Citrina – saulės vaisiaus jėgaAr galite nesiraukydami suvalgyti griežinėlį natūralios citrinos? Dauguma mūsų tikrai nesugebėtų. Juntamas rūgštus skonis burnoje priverčia mus suraukti antakius ir ieškoti bent jau žiupsnelio cukraus. Tačiau citrinos kvapas nuteikia kur kas maloniau: žadina apetitą, suteikia gaivumo, lengvumo pojūtį. Citrina – vaisius, kuris naudojamas itin plačiai: suteikia ir sveikatos, ir pagalbos, pavyzdžiui, naikinant blogus kvapus.
 
Pakeliui į Europą
Manoma, kad šis populiarus ir daugybę naudingųjų medžiagų turintis vaisius kilęs iš Indijos. Iki šiol Indijoje citrina – vienas svarbiausių maisto produktų. Ja gardinami jau pagaminti ar marinuojami valgiai, gaminamas citrinų gėrimas. Tačiau svarbu tai, kad citriną jau senovės indai išmoko vartoti ir kaip vaistą. Pagal ajurvedą šis vaisius dažniausiai vartojamas gaminant eterinius aliejus, skirtus masažuoti kūną ar kvėpuoti citrinos aromatu. Šiek tiek vėliau citrina pasiekė ir kitas šalis.
daugiau
Salotos – pozityvios energijos užtaisasNorite tikėkite, norite ne, tačiau su meile paruoštas maistas įgyja magiškų galių. Ypač didelę energetinę galią turi augalai. Anot indų vedų medicinos, ajurvedos, visi maisto produktai skleidžia energijos vibracijas. Daržovės skleidžia lengvą ir aukšto dažnio vibraciją. Jeigu nėra nuotaikos, užklupo nesėkmės, ar jaučiatės išsekę, užkrimskite pozityvios energijos užtaiso – daržovių. Skirtingos daržovės suteikia skirtingą energiją, todėl geriausia vartoti jų kuo įvairesnių. Todėl energetiškai vienas tinkamiausių patiekalų žmogaus organizmui – pačios įvairiausios salotos.
daugiau
Joga – vaistas nuo visų ligų?Shanti jogos centro vadovas ir meistras Aurelijus Šarka teigia, kad bet koks fizinis aktyvumas yra kelias į sveikatą ir sveiką kūną. Taigi ir joga taip pat. Tačiau čia, skirtingai nuo įprastos mankštos, dar mokomasi ir taisyklingo gilaus kvėpavimo, kūno, minčių kontrolės. O tai kiekvienam tik į naudą.
 
Kas apskritai yra joga? Sportas, religija, filosofija, menas? 
Labai platus klausimas. Norint atsakyti į jį, galima ir knygą parašyti. Priklauso nuo požiūrio. Vieni jogą mato kaip fizinių pratimų rinkinį, gerinantį sveikatą ir bendrą žmogaus būklę, kitiems tai – gyvenimo būdas, filosofija, tretiems – religija. Joga yra pasaulėžiūra ir iš Rytų kilusi asmeninė dvasinė praktika. Vakaruose žmonės jogą praktikuoja dėl fizinio aktyvumo.
daugiau
Pasukos – gaivus ir energijos teikiantis gėrimasTroškulį malšina ir atgaivina ne tik vanduo, bet ir pasukos. Nekaloringas gėrimas praturtintas gerosiomis bakterijomis, kurios gerina virškinimo veiklą. Pasukos išgaunamos, pašalinus pieno riebalus, iš kurių gaminamas sviestas. Skystyje lieka daug sveikatai naudingos pieno rūgšties.  
Gerina virškinimo veiklą. Padeda, kai pučia pilvą, nuo vidurių užkietėjimo, viduriavimo, vėmimo. Mažina skrandžio rūgštingumą.
Veikia kaip natūralūs probiotikai. Skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi ir sumažina blogųjų bakterijų žarnyne kiekį.
Padeda padidinti raumenų masę. Pasukose gausu baltymų, todėl šis gėrimas tinka sportuojantiems.
daugiau
2461 - 2470 iš 2790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  241 242 243 244 245 246 247 248 249 250  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke