24x7.lt
Paskelbtas lengviausiai pasiekiamas būdas sulėtinti senatvęGreičiausiai kiekvienas svajoja išsaugoti gražią figūrą, šviesų protą, kūno lankstumą, tačiau metai, deja, nepasigaili nė vieno. Žinoma, pastaruoju metu sukrutęs aktyvus gyvenimo būdas įtraukia ir skatina gyventi kaip įmanoma sveikiau, todėl galite net nustebti, išvydę žmones, atrodančius kone 20 metų jauniau. Susimąstėte, kaip to pasiekti? Štai švedų mokslininkai tikina, jog esmė ne tik sveikoje mityboje, genuose ar sporte (žinoma, nepaneigsime, kad tai kertiniai puikios savijautos ir jaunatviškumo akmenys). Pasirodo, jeigu žmogus praleidžia kuo daugiau laiko vertikalioje padėtyje, t. y. ne miega, o vaikšto, stovi ir kitaip juda, tuomet senėjimo procesas organizme pradeda lėtėti. Mokslininkų žodžiais tariant, vertikalioje kūno padėtyje DNR struktūros išlieka sveikos, o tai turi įtakos mūsų taip trokštamai jaunystei.
daugiau
Vilniuje viešėsianti fitneso legenda Julio Papi: „Sveikas gyvenimo būdas laikosi ant trijų dramblių“Šiuo metu Bukarešte (Rumunija) įsikūręs Ispanijos fitneso treneris Julio Papi vadovaujasi vieninteliu principu. „Judėjimas yra gyvenimas“, – įsitikinęs jis. Sveiko gyvenimo būdo šalininkas ir sporto profesionalas, remdamasis ilgamete patirtimi, atskleidė tris pagrindinius faktorius, iš kurių susideda sveikatingumo piramidė. „Kad ir kaip keistųsi pasaulis, sveikas gyvenimo būdas, apimantis ir gerą savijautą, ir taip trokštamas dailias kūno linijas, vis dar laikosi ant trijų dramblių: tinkamas fizinis aktyvumas, tinkamas poilsis ir tinkama mityba. Tai yra visa ko pagrindas, tačiau niekuomet nereikia skubėti ir juolab pasiduoti. Viskas turi vykti pamažu, žingsnelis po žingsnelio“, – aiškina J. Papi.
daugiau
Menopauzę gaubiantys mitai: liaukitės jais tikėtiMenopauzė. Jos arba laukiate, arba bijote, kol ji jus užklups, viskas priklauso nuo jūsų požiūrio. Staiga užplūstančios karščio bangos ir padidėjęs prakaitavimas naktimis išties nedžiugina, tačiau bent jau nereikia rūpintis, kad laiku nespėjote išgerti kontraceptikų ar kartą per mėnesį kentėti siaubingus pilvo skausmus. Moterys menopauzės labiausiai baiminasi jau vien dėl ją gaubiančių mitų, kuriuos tinklalapis huffingtonpost.com nusprendė sugriauti. Pateikiame 4 dažniausiai menopauzę gaubiančius mitus, kuriai derėtų nustoti tikėti.
daugiau
7 priežastys, kodėl geriau nepradėti rūkytiJeigu paklaustume žmonių, kodėl jie pradėjo rūkyti, greičiausiai išgirstume daugybę pačių keisčiausių istorijų ir priežasčių. Tarp jų tikrai būtų paminėta, jog cigaretės neva padeda nugalėti stresą, dar kitiems patinka pats rūkymo procesas, treti manytų, kad juos į priklausomybės liūną įtraukė draugai, aplinka, gal net tėvai, pridėkite televizijos, senų filmų, rafinuotų damų įtaką ir ... gauname visą puokštę aplinkos veiksnių. Iš tikrųjų, priežasčių pradėti rūkyti mes surandame lengvai, tačiau priežasčių nepradėti – net neapmąstome. Štai jums bent 7, kodėl cigarečių pakelį verta sviesti tiesiai į šiukšliadėžę.
daugiau
Pasaulinio garso trenerė atskleidė 7 taisykles, kurių privalu laikytis norint turėti gražų kūnąPrieš atvykdama į Vilnių, kur spalio 4 d. dalyvaus didžiausiame sporto festivalyje šalyje ir renginyje „Nike treniruočių diena, įkvėpta Impuls“ ves keletą treniruočių, tarptautinė sporto trenerė britė Sonja Moses lietuviams atskleidė kai kurias savo paslaptis. Profesionali trenerė ir juodojo diržo savininkė pasidalino pagrindinėmis taisyklėmis, padedančiomis pasyvų gyvenimo būdą efektyviai keisti į aktyvų ir siekti užsibrėžto rezultato. „Pradėti visuomet reikia nuo tikslo. Išsikelkite sau tikslą, kurį norite pasiekti, ir jį garsiai įvardinkite. Kai turėsite konkretų tikslą, bus lengviau pasirinkti priemones, t. y. treniruočių programą, jam pasiekti. Jei tikslo neturėsite, blaškysitės, bus sunku susikaupti ir save motyvuoti. Jei pasirinksite netinkamą programą, ji neduos norimų rezultatų, be to, gali jums visiškai netikti ir nepatikti“, – pabrėžia „Nike“ ambasadorė ir atletė Sonja Moses.
daugiau
Kodėl rudenį jaučiame stresą?Prasidėjus rudeniui nerimą jaučia daugelis: į mokyklą grįžtantys mokiniai, kartu su jais besiruošiantys tėvai, studentai, dėstytojai, įvairių organizacijų darbuotojai. Rugsėjo 1-oji reiškia ne tik mokslo metų pradžią, tačiau ir vasaros, o kartu ir atostogų pabaigą, intensyvesnius darbus, naujus projektus.

Stresą kelia ir džiaugsmas
Stresas, nerimas dažnai siejamas su nemaloniais įvykiais. Tačiau tiesa ta, kad net ir malonūs, džiaugsmingi įvykiai žmonėms kelia stresą. Pavyzdžiui, tyrėjai T. Holmes ir R. Rahe atliko daug tyrimų, kurių metu nustatė, jog santuoka, nėštumas (lauktas ir planuotas), vaiko gimimas, smarkiai pagerėjusi finansinė situacija, dideli asmeniniai pasiekimai, atostogos taip pat kelia stresą.

daugiau
Kuo mūsų organizmui naudingi burokėliaiRuduo mums dovanoja tikrą vitaminų bombą: vaisiai, daržovės, šakniavaisiai… Tik spėk rinktis, kaip nudžiuginti savo organizmą naudingais mineralais ir suteikti jam dar daugiau energijos ir jėgų. Viena iš puikiausių lietuviškų daržovių – tai burokėliai. Taigi, pasidomėkime, kuo jie ypatingi ir naudingi.
daugiau
Olga Dzindzeleta – apie gyvenimo pokyčius, pasirinkus žaliavalgystęLietuvoje, kurios nacionalinė virtuvė pasižymi riebiais bulvių ir mėsos patiekalais, vis dažniau išgirstame apie žaliavalgystę – mitybos būdą, kuomet valgomas tik termiškai neapdorotas maistas. Žinią apie žaliąjį maistą viena pirmųjų ėmė skleisti Olga Dzindzeleta, pirmojo žaliavalgių restorano Lietuvoje „Raw Raw“ įkūrėja, šiuo metu kitokios mitybos idėją skleidžianti Vilniuje esančiame #Fresh sode ant stogo.
daugiau
15 faktų apie svarbų vitaminą, kurio žmogus gali gauti nemokamaiPastaruoju metu tiek gydytojai, tiek visuomenė pradėjo skirti didelį dėmesį vitaminui D, kuris dažnai vadinamas saulės vitaminu. Gydytojai atvirai teigia, kad jo svarba suvokiama ir visiems žinoma, jog jis gyvybiškai svarbus organizmui, bet tuo pačiu pripažįsta, kad ši sritis dar per mažai tyrinėta. Daugiausia laiko šio vitamino tyrimams skyręs JAV profesorius endokrinologas Michaelas F. Holickas, parašęs knygą „Ultravioletinių spindulių privalumai“, pateikia 15 įdomių faktų, kurių galbūt niekas nežino.
daugiau
Darbas prie kompiuterio: kokie sveikatos pavojai tyko?Ilgai dirbantys kompiuteriu žmonės dažnai skundžiasi ne tik sprando raumenų, riešo kanalo sindromo sukeltais skausmais, bet ir kitais negalavimais. Kokie pavojai tyko turinčiųjų priklausomybę nuo kompiuterio? Tie, kurie nė akimirkai nesiskiria su kompiuteriu net valgydami, o vakare dar nešasi jį į lovą ir naršo po įvairius socialinius tinklus ar žiūri filmus, rizikuoja susigadinti sveikatą. Jeigu kompiuteris tapo neatsiejama jūsų gyvenimo dalimi, turėtumėte žinoti, kad be pertraukos saugu juo dirbti ne ilgiau kaip dvi valandas.
daugiau
2411 - 2420 iš 2790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  241 242 243 244 245 246 247 248 249 250  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke