24x7.lt
Kaip numesti svorio nejaučiant alkioPaprasta tiesa: norint atsikratyti riebalų, reikia suvartoti mažiau kalorijų nei išeikvojote energijos. Be abejo, metant svorį, svarbu ne tik kiek valgote, bet ir ką, kad organizmas įsisavintų svarbių medžiagų. Tačiau kas bandė sulieknėti, puikiai žino: lengva pasakyti, sunku padaryti. Po alinančios treniruotės kamuoja alkis, ir norisi ne laukinių ryžių su gabalėliu žuvies, o kotletų su bulvėmis. „Atsikratyti antsvorio padeda baltymų gausi dieta suderinta su fizinio aktyvumo programa. Žinoma, pirmiausia svarbu suprasti, kaip veikia jūsų organizmas, ir kodėl riebalus deginti padeda būtent baltymai“, – sako sveikos gyvensenos ekspertas, bodymind.lt įkūrėjas Laimonas Rubikas.
daugiau
Putino uogos – sveikatos eliksyrasLiaudies medicinoje putino uogos naudojamos nuo senų laikų. Jau XVI amžiuje buvo žinomas šių uogų sutraukiantis, diuretinis ir tonizuojantis poveikis. Uogos naudotos gerinti širdies veiklai ir skatinti žaizdų gijimą. Ukrainiečiai pasakoja gražią legendą apie putino atsiradimą. Tai nutiko tais laikais, kai ukrainiečių žemes buvo užgrobusios totorių ordos. Kartą vietinė mergaitė miškuose rinko uogas ir pastebėjo, kad artėja priešų armija. Išsigandusi nubėgo į kaimą, kad įspėtų gyventojus apie gresiantį pavojų. Žmonės drąsiai kovojo, tačiau priešų pajėgos buvo kur kas didesnės, todėl jie pralaimėjo. Totoriai padegė kaimą, o mergaitei, kuri įspėjo apie artėjantį priešą, nukirto galvą. Toje vietoje, kur nukrito kraujo lašai išaugo po putino krūmą su kvapniais žiedais ir kraujo raudonumo uogomis.
daugiau
15 natūralių būdų nervams nuramintiNeramiai plaka širdis, skauda galvą, dreba rankos ir negalite liautis galvoti apie darbą, buities rūpesčius, pinigų trūkumą, barnį su kaimyne… Pažįstama situacija? „Nervus – į konservus“, – pasakytų pokštauti mėgstantis žmogus. Deja, pasakyti lengviau nei padaryti. Naudinga prisiminti 15 natūralių būdų, padėsiančių išlikti ramiems ir tausoti savo bei aplinkinių nervus.
daugiau
Omega riebiosios rūgštys – kurios sveikiausios?Mitybos specialistai omega 3 ir omega 6 riebiąsias rūgštis vadina esminėmis ne be reikalo. Žmogaus organizmui jų reikia daugeliui funkcijų palaikyti (naujų ląstelių gamybai, smegenų ir nervų sistemos veiklai). Vienintelis šaltinis, iš kurio organizmas gauna šių rūgščių – maistas. Skirtingų rūšių omega riebalų rūgštys aptinkamos skirtinguose maisto produktuose. Todėl, jei žmogus suvartojama pakankamai vienos rūgšties, jam vis tiek gali trūkti kitos rūšies riebiųjų rūgščių. Šios polinesotieji riebalai svarbūs ir dėl kitos priežasties. Pasaulyje vis daugėja įrodymų, kad jie gali padėti išvengti širdies ir kraujagyslių ligų. Yra duomenų, kad reguliarus jų vartojimas gali apsaugoti nuo II laipsnio diabeto, Alzheimerio ligos ir su amžiumi susijusio smegenų veiklos silpnėjimo.
daugiau
10 superproduktų, kurie pagerins atmintį ir nuotaikąŽmonės kalba, kad ką valgai, taip ir atrodai. Ir negalime tam nepritarti! Juk jeigu kas dieną kimšite dešrainius ir saldainius, kažin ar galėsite džiaugtis puikia savijauta ir energijos pliūpsniais... Be to, tinkamai parinktas maistas teigiamai veikia smegenų funkcijas, kadangi mūsų atmintis, koncentracija, ir netgi nusiteikimas iš tikrųjų susijęs su tuo, ką dedame į burną. Štai bent 10 pasiūlymų, kuriuos pateikia lifehack.org, kurie turėtų padėti pajusti skirtumą jūsų organizmui. Išbandome?
daugiau
5 dienų dieta: valgykite dažniau ir sverkite mažiauAtsibodo badauti ir laikytis varginančių dietų? Siūlome jums išbandyti kiek kitokį svorio metimo variantą – užkandžiavimo dietą. Sveikos mitybos ekspertė Fiona Kirk tikina, kad laikantis šio penkių dienų mitybos plano ne tik neteks klausyti savo skrandžio maršų, bet ir pavyks atsikratyti poros nereikalingų kilogramų. Jos mitybos planas paremtas moksliniais tyrimais, įrodančiais, kad dažni užkandžiai (žinoma, jei jie yra sveiki) turi teigiamos įtakos kovojant su papildomais kilogramais. Taip yra dėl to, kad prie dažno užkandžiavimo pripratęs organizmas kur kas efektyviau ir greičiau iš maisto pasisavina visas naudingąsias medžiagas, palaikydamas optimalų cukraus lygį kraujyje.
daugiau
6 ženklai, kad vartojate per daug cukrausNustebsite sužinoję, kur slypi tikri cukraus kalnai – dažnai manome, kad jo gausu tik saldėsiuose. Visgi turime nuvilti, kadangi cukraus yra paprasčiausioje duonoje, daugelyje padažų, ką jau kalbėti apie greitai paruošiamus pusgaminius. Taigi, kartais nė patys to nežinodami, apsąlame taip, jog vėliau apie tai praneša tam tikros organizmo reakcijos. Kokios jos? Kviečiame išsiaiškinti ir išguiti cukruotas nuodėmes iš savo valgiaraščio!
daugiau
Dantys genda ir dėl santykių šeimojeNet ir mokyklinukai žino, kad ėduonis „papuošia“ dantis tuomet, jeigu be saiko mėgaujamės saldumynais ir visai pamirštame higieną. Tačiau Niujorko universiteto mokslininkai atskleidė, kad kartais tam įtakos turi netgi labai netikėti dalykai. Naujajame tyrime pasakojama, kad dantų sveikata priklauso ir nuo to, kokioje šeimoje augame. Pasirodo, jeigu aplinka yra kelianti rūpesčių, nuolatos patiriamas smurtas, agresija, galimi ir kur kas dažnesni dantų ėduonies atvejai bei kitos bėdos.
daugiau
Valome organizmą patikimais būdaisMūsų organizmas iš prigimties yra tobula sistema, „užprogramuota“ išsivalyti pati. Taigi, jei gyventume organizmui idealiomis sąlygomis, niekada nesirgtume ir visada būtume kupini jėgų. Deja, kas iš mūsų gali pasigirti idealiu gyvenimo būdu?

Greitas testas: kiek užterštas jūsų organizmas?

daugiau
Mitybos specialistė: natūralus maistas grąžina „užmuštus“ skonio receptoriusPrieš keletą metų bene visas gyvenimo sritis užvaldžius ekologiškoms idėjoms, netruko atsirasti kritikų, privertusių suabejoti ekologiškų produktų nauda sveikatai. Pasak sveikos mitybos specialistės Vaidos Kurpienės, pasaulyje vis stiprėjantis ekologiškas ir natūralesnio maisto judėjimas sveikintinas, kadangi daro teigiamą įtaką žmogaus sveikatai, tačiau kai kurie apie ekologiškus produktus vis dar kuriami mitai neretai sukelia juoką.
daugiau
2391 - 2400 iš 2790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  231 232 233 234 235 236 237 238 239 240  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke