24x7.lt
Galvos skausmo priežastys. Kaip išvengti migreninių ir kitokių negalavimų?Nuo pat ryto išskubate į darbą – ten laukia begalė susitikimų, įvairių užduočių, atrodo, net nėra kada atsikvėpti. Vakare grįžtate iš darbo, o galva pilna minčių apie rytojaus užduotis, stresuojate, ar sugebėsite jas įvykdyti laiku. Namuose tikra netvarka, vaikai plyšauja nesavu balsu, ir staiga pajuntate, kaip visas dienos nuovargis jums pradeda pulsuoti smilkiniuose. Pažįstama situacija? Galvos skausmai, kylantys dėl pernelyg didelio nuovargio, dėl patiriamo streso ar dėl miego trūkumo, yra šiuolaikinio gyvenimo rykštė – su jais tenka kovoti visiems.
daugiau
Mitybos principai sergant inkstų ligomis: kokį maistą rinktis?Inkstų ligos neretai sukelia medžiagų apykaitos sutrikimus, dažnai vargina kojų patinimai. Jums gali padėti mitybos orientyrai, kurie atstatys skysčių ir druskų pusiausvyrą organizme. Inkstų ligų simptomai: ūminis ir lėtinis inkstų uždegimas, medžiagų apykaitos sutrikimai, dažnas kojų tinimas, bendras inkstų nepakankamumas.
daugiau
Druska sumažins sąnarių ir gerklės skausmąDruską naudoti galite ne tik maistui gardinti, bet ir savo sveikatai, mat ji itin efektyviai padeda nuo gerklės, dantenų skausmų, taip pat mažina slogą ir deginimo jausmą burnoje suvalgius aštraus maisto.

Palengvins gerklės skausmą
Jei peršalus pradėjo kiek perštėti gerklę, neskubėkite į vaistinę pirkti pastilių, visų pirma išbandykite gydomąjį druskos poveikį. Į puodelį šilto vandens įberkite arbatinį šaukštelį druskos ir gerai išmaišę, vandeniu keletą kartų per dieną praskalaukite gerklę (pasistenkite vandenį ne nuryti, o išspjauti). Jei gerklės skausmas per tris dienas nepraeis, kreipkitės į savo šeimos gydytoją.

daugiau
Antibiotikų alternatyva – bakterijų ėdikų terapijaMokslininkų nedžiugina, kad pastaruoju metu vartojama vis daugiau antibiotikų. Bakterijos tampa atsparios įprastiniam gydymui, kuris seniau garantuodavo, kad liga greitai atsitrauks. Tai verčia ieškoti alternatyvų kovojant su ligomis.

Kas skatina bakterijų atsparumą
Pirmasis atrastas antibiotikas – visiems gerai pažįstamas penicilinas, apie kurį pasaulis sužinojo dar XIX a. pabaigoje. Nuo XX a. pradžios iki šių dienų preparatas vartojamas infekcijoms, sukeltoms stafilokokų, streptokokų ir kitų bakterijų, gydyti.

daugiau
Lieknėjimo mitai ir tiesos: kodėl sunku numesti svorio?Kartais norėdamos sulieknėti persistengiame ir padarome sau meškos paslaugą. Anot mitybos specialistų, išsaugoti ar susigrąžinti tobulas formas trukdo dažnai daromos klaidos ir netinkamas požiūris į mitybą.

Norint sulieknėti, būtina kuo rečiau valgyti. Netiesa.
Pasak mitybos specialistų, norint sulieknėti kaip tik reikėtų valgyti kuo dažniau, bet mažomis porcijomis ir visaverčio maisto. T. y. maždaug kas 3–4 valandas po kumščio dydžio porciją. Taip pat vienodu laiku, nes organizmas įpranta ir tuo metu skrandis išskiria daugiausia virškinimo sulčių. O gerai suvirškintas maistas neina į kūną.

daugiau
Pribloškiantis eksperimentas: 3 litrai vandens per dieną moterį pakeitė neatpažįstamaiDaugelis mūsų organizmo funkcijų priklauso nuo vandens. Jis padeda į ląsteles pernešti visas naudingąsias medžiagas, šalina toksinus ir gerina virškinimo sistemą – būtent dėl to per dieną gerti kuo daugiau vandens yra gyvybiškai būtina. Vanduo ne tik prisideda prie bendros organizmo sveikatos, bet ir efektyviai gerina išvaizdą, ypač odos ir plaukų būklę. Gavusi pakankamai vandens oda pastebimai pašviesėja, tampa sveikesnė, o plaukai atgauna prarastą žvilgesį.
daugiau
Greitos ir griežtos dietos iš tiesų veikia?Ekspertai ilgą laiką tvirtino, jog greitos dietos yra veiksmingos, tačiau pavojingos, nes organizmas negauna visų būtinų medžiagų, rašo dailymail.co.uk. Kai kalbame apie svorio metimą ir jo palaikymą, lėtas ir pastovus nereikalingų kilogramų atsikratymas – geriausias būdas. Tačiau...
...dabar ekspertai teigia, jog greitas svorio numetimas taip pat yra efektyvus! Taip pat ekspertai nebe taip aktyviai linkę pritarti nuomonei, kad trumpalaikės dietos besilaikantiesiems greičiau sugrįžta numesti kilogramai nei tiems, kurie atsikratė svorio palaipsniui.
daugiau
Sveikatingumo judėjimas – lyg rakštis ydingai sistemaiNerijus Didžiokas – sveikuolis, masažuotojas, visuomenės sveikatos specialistas, sveikatingumo svetainės „Terapija Tau“ įkūrėjas. Kaunietis mielai sutiko pasidalinti savo sveikos gyvensenos istorija ir prisidėti prie projekto „Aš – už sveiką Lietuvą“.

Vegetarizmas – nuo trylikos metų
28-erių metų vaikinas pasakoja, jog jokio reikšminio postūmio eiti link sveikos gyvensenos nebuvo. „Dabar galiu tik pasidžiaugti, kad mano mama, dar man būnant vaikui, pradėjo domėtis sveika mityba, fiziniu aktyvumu ir pan. Tuo metu kaip tik kūrėsi pirmosios Dainiaus Kepenio (Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidento) sveikatos mokyklos, kuriose kartu su mama dalyvaudavom.

daugiau
Taisyklės, padėsiančios nugalėti rytinį snaudulįKartais kiekvienas rytas tampa košmaru, kai nesinori kojos kelti iš šiltos ir jaukios lovos. O jeigu dar už lango niūriai daužosi lietaus lašai, vėjas plėšia medžių lapus, trokštame tik susisukti į kamuoliuką ir snausti žiemos miegu. Ką daryti, kad diena prasidėtų kupina energijos? Kaip dovanoti sau ir kitiems gerą nuotaiką? Pradėkime nuo to, kad labai svarbus jūsų pasiruošimas miegui. Ar galite tikėtis lengvai ir greitai prabusti, jeigu vakare dalyvaujate vakarėlyje, iki išnaktų leidžiate laiką prie televizoriaus ar kompiuterio, įtemptai mokotės, jaučiate stresą? 
daugiau
Veiksmingi būdai sumažinti nugaros skausmą namuoseDirbdami sėdimą darbą ir kone visą dieną praleisdami prie kompiuterio, ypač, jei sėdite netaisyklingai, nugaros skausmo taip paprastai neišvengsite. Vis dėlto į gydytojus kreiptis neskubėkite, jei skausmas nėra labai stiprus, pakaks pagulėti karštoje vonioje, atsipalaiduoti ar paprašyti, kad mylimasis ar mylimoji padarytų jums masažą. Nugaros skausmą sau palengvinsite ir užsidėję ledo, ypač jei nugarą skaudėti pradėjo labai staiga pakilnojus ar panešiojus sunkius nešulius. Tiesa, turėkite omenyje, kad kartais stiprus nugaros skausmas gali signalizuoti ir rimtas sveikatos bėdas, tad jei nugaros skausmą lydi daugiau negalavimų (bendras silpnumas, kojų sustingimas, skausmas šlapimo pūslėje) į gydytoją kreipkitės nedelsdami nė minutės.
daugiau
2361 - 2370 iš 2790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  231 232 233 234 235 236 237 238 239 240  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke