24x7.lt
Alkoholio poveikis: kas blaiviam galvoj, girtam ant liežuvio?Greičiausiai ne vienam pasitaikė padauginti, o viso to pasekmės ne itin malonios, o kartais net tragiškos. Ir nekalbame apie fizinius negalavimus, kadangi kur kas labiau sielą spaudžia mūsų poelgiai, veiksmai, išsakyti žodžiai ir mintys. Tam tikri tyrimai byloja, kad tame yra tiesos, ir girtos kalbos nėra tik nieko vertos šnekos. Štai Bruce‘as Bartholow, „Alcohol Effects on Performance Monitoring and Adjustment: Affect Modulation and Impairment of Evaluative Cognitive Control“ autorius tikina, kad alkoholis mūsų neskatina elgtis blogai, tačiau tiesiog mes mažiau dėl savo poelgių išgyvename ar rūpinamės pasekmėmis. Taigi, „Atleisk, aš buvau išgėręs“, nebegali tapti dėmesio vertu atsiprašymu.
daugiau
Kokios natūralios priemonės tinka nuo menstruacijų ir dantų skausmo?Užklupus skausmui, daugelis tuoj pat griebiasi tablečių. Neskubėkime! Kartais įvairiems skausmams malšinti galima rasti kur kas sveikesnių ir, svarbiausia, natūralių priemonių. Pamėginkime jų paieškoti liaudies medicinoje.

Maudžia dantį. Ką daryti?
Tai vienas nemaloniausių, kartais tiesiog iš proto varančių skausmų. Užklupus tokiam sopuliui ne visada pavyksta išsiversti be skausmą malšinančių vaistų. Tačiau jei maudimas ne per daug įkyrus, verta išmėginti liaudies patikrintas priemones.

daugiau
Ar kontraceptinės tabletės turi įtakos jūsų santykiams?Ar esate patenkintos savo seksualiniu gyvenimu? Jei turite antrąją pusę, galbūt atsakydamos į šį klausimą, pagalvosite ir apie tai, kaip saugotės nuo nėštumo. Galbūt liovėtės ar priešingai – pradėjote vartoti hormoninius kontraceptikus? Kokią įtaką turi hormonai moterų santykiams su partneriu, aiškina tinklalapis  womenshealthmag.com. Visos puikiai žinome, kaip hormonai veikia mūsų organizmą. Jie turi įtakos tiek nuotaikai, tiek seksualiniams poreikiams. Geriamieji kontraceptikai labiausiai veikia hormonų lygį, todėl buvo ištirta ir tai, kaip tai veikia lytinį potraukį. Tačiau iki šiol mokslininkai dar nebuvo tyrę, ar tokios piliulės turi įtakos ne tik lytiniams porų santykiams.
daugiau
Kodėl česnakas netinka lieknėjantiems?Šis prieskonis aptinkamas kone kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Ir juo gardiname ne tik įvairius patiekalus. Česnakas išsiskiria ne viena gera savybe, padedančia išsaugoti sveikatą. O kadangi šaltukas ruošiasi kaip reikiant paspausti, metas sužinoti, kuo šis prieskonis toks ypatingas.
daugiau
Kodėl sutrikęs virškinimas – šaltėjančio sezono „dovana“?"Pastebime, kad dėl įvairių virškinimo sutrikimų šaltuoju sezonu pacientų kreipiasi daugiau. Manome, kad tam įtakos turi keli dalykai – pasikeitusi mityba, nusilpęs imunitetas ir sumažėjęs saulės spindulių kiekis“, – teigia gastroenterologė Dalia Gruslienė. Gydytoja pataria, jog tiems, kurie vis dar neatliko profilaktinės sveikatos patikros, šaltasis sezonas – pats tinkamiausias metas tą padaryti.
daugiau
Ultravioletiniai spinduliai gali apsaugoti nuo gripoNaujausi tyrimai rodo, kad vitaminas D turi didelę įtaką imuninės sistemos veiklai ir padeda kovoti su tokiomis infekcinėmis ligomis, kaip gripas.

Kaip kompensuoti vitamino D stygių?
Vitamino D trūkumas siejamas su tokiomis ligomis kaip širdies ligos, vėžys, diabetas, depresija, autoimuninės ligos ir daugeliu kitų. Naujai atlikti tyrimai rodo, kad už kovą su infekcijomis atsakingų baltųjų kraujo kūnelių aktyvavimui būtinas vitaminas D.

daugiau
Patarimai, kaip išvengti galvos skausmo, kylančio dėl orų kaitosPastaruoju metu vis dažniau žmonės skundžiasi nemaloniu galvos skausmu, kuris prasideda tuomet, kai keičiasi oras. Pavargusios akys, apsunkusi galva, įtampa visame kūne skatina ieškoti būdų, kaip pasijusti geriau. Patarimais dalijamės ir Ji24.lt – kaip išvanoti tam nelemtam galvos skausmui šonus?

Masažas
Įrodyta, kad jeigu žmogus dažnai kenčia nuo galvos skausmų, teigiamai sveikatą veikia kelis kartus per savaitę atliekamas masažas. Jis suaktyvina kraujotaką, leidžia organizmui atsipalaiduoti, todėl sumažėja spazmai. Ką jau kalbėti apie tai, kad galvos masažas – tikras malonumas: švelniai glostydami ar sukamaisiais judesiais masažuokite kaktą, smilkinius, pereidami prie kaklo ir sprando. Tai ypač svarbu, nes atsipalaiduoja kaklo raumenys ir pagerėja kraujotaka.

daugiau
Maisto produktai, kurių niekada nederėtų valgyti prieš miegąJei vakarienę valgote vėlai ar jei ypač mėgstate užkandžiauti prieš miegą, galite labai rimtai sutrikdyti savo miego ciklą bei pakenkti savo skrandžiui ir bendrai organizmo sveikatai. Anot 30 metų darbo medicinoje praktiką turinčios gydytojos Jamie Koufman, vakarienę valgyti derėtų likus ne mažiau kaip trims valandoms iki miego, mat kitaip organizmas nespės tinkamai suvirškinti maisto, rašo prevention.com.
Gydytoja pataria vengti ir užkandžiavimo prieš miegą, ypač tam tikrų produktų ir gėrimų, kurie itin trukdo organizmui pailsėti bei neleidžia jums tinkamai išsimiegoti.
daugiau
7 priežastys, kodėl verta pasitikrinti sveikatą dabarSveikame kūne – sveika siela. Net ir nedideli sveikatos sutrikimai veikia mūsų nuotaikų kaitą, slopina darbingumą. Būtent rudenį, trumpėjant dienoms ir šaltėjant orams bei kintant mūsų mitybai – organizmas susiduria su daugybe pakitusios aplinkos faktorių. Tai metas, kai pasireiškia ne tik peršalimai ir puola virusinės ligos, bet ir paūmėja lėtinės ligos. Rečiau keliaudami bei daugiau laiko praleisdami namuose, didesnį dėmesį savo sveikatos priežiūrai turėtume skirti būtent šiuo laikotarpiu. Kokie yra svarbiausia argumentai, kodėl pasitikrinti savo sveikatą turėtume dabar?
daugiau
Kaip numesti svorio probleminėse kūno vietoseNors sveikos mitybos specialistai dietas vertina nevienareikšmiškai, tačiau moterys ir vyrai kartais vis tiek nusprendžia jų laikytis. O juk kur kas paprasčiau tiesiog patobulinti savo mitybą, o ne strimgalviais pulti į dietų sūkurį. Kai svoris pradeda kristi, kūnas lieknėja ne probleminėse vietose, bet tolygiai, o tai reiškia, kad jeigu ant pilvo puikuojasi gelbėjimo ratas, jis tikrai „neištirps“ pirmas. Dažniausiai pirmieji lieknėjimo rezultatai matyti ant veido, kaklo ir tose vietose, kuriose ir taip nėra daug riebalinio sluoksnio. Žodžiu, kilogramai tirpsta nuo viršaus žemyn, o ne atvirkščiai, kaip galbūt daugelis moterų norėtų.
daugiau
2351 - 2360 iš 2790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  231 232 233 234 235 236 237 238 239 240  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke