24x7.lt
Profesorius iš Vokietijos: norite gyventi sveikai? Nueikite bent 10 000 žingsnių per dieną!Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Sporto institutas suorganizavo išskirtinę tarptautinę konferenciją visiems ortopedijos, traumatologijos ir kineziterapijos specialistams „Judėk sveikai". Renginyje buvo pristatytos naujos gydymo metodikos. „Konferencija išsiskyrė svečių iš užsienio gausa. Džiaugiuosi, jog susirinkusieji gavo daug vertingų žinių, o skaitovai puikiai susitvarkė su savo užduotimis“, - kalbėjo organizatorė Margarita Radžiūnienė.
daugiau
5 mitai apie skiepus nuo gripoSkiepytis ar nesiskiepyti nuo gripo? Klausimas, kurį virusų sezono metu svarsto didelė dalis žmonių. Dėl nevieningos nuomonės, retkarčiais iškylančios net ir medikų gretose, abejonės dėl skiepų efektyvumo išlieka didelės. Tačiau vieningai prieš šį skepticizmą nusiteikęs VU infekcinių ligų, dermatovenerologijos ir mikrobiologijos klinikos vedėjas profesorius Arvydas Ambrozaitis teigia, jog skiepai kol kas yra geriausia apsauga nuo gripo.
daugiau
Urologas: „Diagnozė – prostatos vėžys – anaiptol nėra mirties nuosprendis“Priešinės liaukos (prostatos) vėžys yra dažniausia Lietuvoje vyrų onkologinė liga. Kiekvienais metais nustatoma apie 2 000 naujų ligos atvejų, ir šis skaičius kasmet didėja. Specialistų teigimu, profilaktiniai tikrinimai būtini, nes pacientas ilgai nejaučia jokių prostatos vėžio simptomų. Ką privalu žinoti apie šią ligą? Kokias nemokamas paslaugas teikia valstybės remiama prostatos vėžio diagnostikos programa?
daugiau
Kontaktiniai lęšiai: kaip išvengti akių infekcijų?Kontaktiniai lęšiai daugumai tampa tiesiog kasdiene rutina. Tačiau vis dažniau skambinama pavojaus varpais, kad jie gali sukelti ir sveikatos bėdų. O juk rūpintis akimis išties būtina kuo kruopščiau! Daugelis žmonių apsilanko pas akių gydytoją, nes susiduria su akių infekcijomis, kurias sukelia kontaktinių lęšių nešiojimas, teigia Amerikoje atliktas tyrimas. Ar iš tiesų visiems lęšių mėgėjams gresia akių ligos, nagrinėja theguardian.com.
daugiau
Homeopatija: ką būtina žinoti apie šį gydymosi būdą„Kad galėtume sėkmingai gydytis homeopatiniais vaistais, pavyzdžiui, žiemą daugeliui aktualius peršalimo bei virusinius susirgimus, pirmiausia turime žinoti, kaip jie veikia ir kas apskritai yra ne tik homeopatinis gydymas, bet ir liga“, – sako gydytoja homeopatė Daiva Jakubonienė.

Tabletė šiandien, o rytoj – į darbą?
Požiūrį į homeopatiją galima perteikti kone anekdotiniu pokalbiu, nugirstu vienoje vaistinėje. Stipresnius peršalimo simptomus pajutusi moteris kreipėsi pagalbos į vaistininkę, o kai šioji pasiūlė išmėginti homeopatinius preparatus, klientė, net kiek pyktelėjusi, išrėžė: „Bet aš TIKRAI sergu!“ Suprask, man sveikti reikia ir duokite greitai veikiančių stiprių vaistų, o neva žaisti gydymąsi nėra kada.

daugiau
Kaip elgtis, kad išvengtume osteoporozės, kuria itin dažnai serga šiaurinių šalių gyventojaiŽmonės, sergantys osteoporoze, gyvena visiškai kitokį gyvenimą – paprasčiausi kasdienio gyvenimo įvykiai, kaip čiaudėjimas ar lengvas atsitrenkimas į kokį nors objektą, gali lemti kaulo lūžį. Osteoporozė yra kaulų liga, kuri pasireiškia mažėjančiu kaulų tankiu ir lėtėjančia kaulinės masės gamyba; to pasekmė – kaulas nyksta greičiau nei gaminasi kaulinė masė. Nykstant kaulų masei ir mažėjant kaulų tankiui, didėja tikimybė, kad nuo mažesnio sutrenkimo jie gali lūžti.
daugiau
Metam pilvą: nuo kokio maisto didėja liemens apimtisPlokščias pilvukas – daugelio moterų svajonė. Prieš kalėdinius vakarėlius tiesiog privalote sumažinti atsiradusį „gelbėjimosi ratą“. Ir ne tik dėl grožio – padidėjus liemens ir pilvo apimtims, gresia daugelis ligų. Pasak gydytojų, jeigu moters liemens apimtis yra didesnė kaip 88 cm, tai jau pilvinis nutukimas. Taigi atsiradęs „gelbėjimosi ratas“ didina riziką susirgti kraujotakos sistemos, sąnarių ir kitomis ligomis. Vadinasi, svarbu palaikyti normalų kūno svorį ne tik dėl estetikos ir patrauklumo, bet ir dėl sveikatos.
daugiau
Inkstų ligos: požymiai, į kuriuos būtina atkreipti dėmesįDaugelis žmonių net nenumano, kad kai kurios inkstų ligos gali tapti tyliosiomis žudikėmis. Pakankamai ilgą laiko tarpą nepasirodantys simptomai galiausiai gali išsivystyti iki visiškai kritinės būklės. Būtent dėl to svarbu kuo anksčiau pastebėti pirmuosius inkstų ligų simptomus, kad šiuos negalavimus dar būtų įmanoma išgydyti. Apie tai, į kokius požymius derėtų atkreipti dėmesį, rašo tinklalapis healthdigezt.com. Pokyčiai šlapinantis. Pirmasis daugelio inkstų ligų simptomas – pakitusi šlapimo spalva, šlapinimosi dažnumas ir kiekis.
daugiau
Niekaip nepavyksta sulieknėti? Dėl to gali būti kaltas jūsų miego režimasLieknėjimo ir sveikatingumo centro mitybos specialistas Tomas Lenart sako: „Jei neišsimiegosi, svorio nenumesi.“ Pasak mitybos specialisto, miego trūkumas svorį veikia dviem būdais. Liekniems žmonėms miego trūkumas ir jo sukeltas stresas organizmui dar mažins svorį, o linkusiems pilnėti miego stygius kaip tik skatina svorio didėjimą. „Keletą metų stebėjome moterų, sportavusių kūno apimčių mažinimo grupėse, lieknėjimo rezultatus. Visos moterys dalyvavo tose pačiuose užsiėmimuose. Tarp jų buvo vienas ryškus skirtumas: vienos iš jų turėjo galimybę kasnakt miegoti bent po 7 val., o kitos miegojo tik po 5 val. per parą.
daugiau
15 būdų, kaip įveikti ligasNors medicina žengia į priekį, išrandama naujų vaistų, ligonių tik daugėja, o ligos sunkėja. Peršasi viena mintis, kad kuo daugiau nuodysime organizmą įvairia chemija, tuo daugiau sirgsime. Vaistai dažniausiai tik slopina ligos simptomus, bet negydo priežasties. Pasinaudokite specialistų patarimais, kaip natūraliais būdais stiprinti sveikatą arba įveikti ligas.

1. Gydykitės natūraliais būdais
Geriausiai gydytis vaistais iš gamtos: homeopatija, haloterapija ir kt. Ypač veiksminga ir visiems prieinama fitoterapija, t. y. gydymas vaistažolėmis, jos tinka ir profilaktikai, ir susirgus. Tai gali būti pagalbinė arba pagrindinė gydymo priemonė. Tačiau turite žinoti, kad vaistažolės taip pat turi šalutinį poveikį, jas vartokite būtent taip, kaip parašyta ant pakelio arba kaip nurodė gydytojas.

daugiau
2341 - 2350 iš 2790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  231 232 233 234 235 236 237 238 239 240  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke